LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Monday, April 20, 2009

tag dari ummi haikal & widad..

Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

kasih mekar selamanya..

sebelum kasih mekar selamanya..aku penah buh nama blog aku tetap aku,nape aku buh nama tu??takde sebab..he..he..masa tu main spontan je..takde idea..pastu bila dah mula kemaskini..aku pilih kasih mekar selamanya la..kenape yek??mgkin masa tu aku terpikir yg aku wujudkan blog aku ni khas utk menceritakan detik pjalanan yg aku lalui bersama suami n anak..dan mereka adalah org2 yg paling aku sayangi..cintai..dan amat bermakna dlm hidup aku..jadi aku berharap dgn adenye blog ni akan membuatkan aku lebih menghargai mereka dl apa jua keadaan..so secara tak langsung nama blog ni sebagai simbolik segala keinginan aku yg tersurat dan tersirat..

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

link blog aku ialah fuadnis..rasenye dalila penah tanya aku nape ade nama fuad..sapa fuad tu??actually pada sapa yg tak tahu..fuad tu ialah suami aku sdiri..memang nama asalnye ialah usrah..dan fuad adalah nama panggilan utk suami aku dikalangan ahli keluarganya dan org2 kampungnya..he..he..sudah jelas??jadinye aku menggunakan gabungan nama aku n hubby sebagai link blog ini..(lagipun dia yg register nama ni sebagai link blog ni..he..he..)

Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

sama mcm kebanyakkan penulis2 blog lain yg bercerita ttg kehidupan seharian yg mana bebas utk dikongsi bersama..dan bahasa yg aku gunakan juga bebas ikut suke hati aku..he..he..

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

selagi terdaya menulis blog..selagi hayat dikandung badan..selagi ade yg mahu dikongsi bersama..ia akan tetap utuh sampai bila2..wakaakaa...

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?

pemilik blog yg telah tag aku ni ialah pn. normi..actually aku tak reti komen2 blog org..bagi aku setiap pemilik blog mempunyai hak kebebasan utk menulis ape saje..tapi klu nak tanya pendapat gak blehla bagi jugak..liveto love territory sebuah blog aku pikir tidak terlalu santai dan tidak terlalu formal..tengah2 la..yela..pd pengamatan aku isi blog ni banyak kepada informasi2 yg ade diluaran begitu juga gambarnye..nampak lebih bermutu la dr gambar2 yg ditangkap oleh kita2 yg lain ni(maklumlah takde skill..main hentam je..)mgkin kerana sudah ade blog khusus utk anak2 jadik fungsinye tidak seperti kebanyakkan blog lain yg macam rojak..betul ke andaian aku ni??klu salah maafkan aku ye..maklumlah lain org lain pandangannye..tapi apapun blog pn. normi tetap okay dan menjadi antara pilihan aku utk aku tahu pkmbangan nye setiap hari..

p/s: maaf diatas keterlewatan aku mnjawab tag ni..apepun alhamdulillah..berjaya dilaksanakan..

4 comments:

tunfrida said...

terima kasih kerana menjawab tag.

ya, hajatnya kengkonon macam nak buat satu laman web yang ada banyak chapters -about cooking, me myself, my kids- tapi tak pandai pula nak guna wordpress. blogspot pula tak boleh nak buat pages macam WP. huhaha tu yang ended up ada multiple blog pages tu.

yaNadzuL said...

kalo rajin jawab tag lagi ye..

YanDarwisy said...

Rajin mak buyung jawab tag. Tulah ko..selalu soal anak murid jerk. Skrg ko plak kena soal. Ha Jawab...

fuadnis said...

yanadzul,
ada tag utk saya ke??

yandarwisy,
begitulah adenye klu tuhan kurniakan aku kesihatan yg baik..selagi mampu aku jawablah..erm..ko takde tag aku ke??hik..hik..