LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Thursday, September 30, 2010

apa yang kene pikirkan utk rumah baru??

syiling..
dah siap2 depa bagi plaster syiling..
(so tak gaduh nak buat)

cat....
depa dah cat dinding rumah means ruang tamu..ruang makan.. siap2
(save budget..cume pikir dinding bilik dan dapur jee..)

lantai..
depa dah buh tiles cantik...baaaiikkk punya!!
termasuk porch keta...
(lega...save lagi..)

kabinet..
ni yg lega banyak..sebab depa dah bagi tabletop+kabinet bawah sekali siap2..
means aku cume nak kena tambah kabinet utk bahagian atas jee..
lega..tang tu murah jee..:-)

automatic gate pun depa bagi..

point letrik pun depa dah tambah lebih siap2 utk setiap ruang..
tak gaduh nak wirering lain..

maknenye utk yg asas2 aku cume kene pikir....

grill
lampu
kipas
langsir
+
aircond

utk deco mendeco kene merujuk pada baki budget..

eerrmm....ade lagi yg aku terlupe keee....??

nak tunjuk testimoni nona roguy....

model adalah kakak ipar aku sdiri..

mantap kan badan dia..

memang meletup..

nak cakap tak jaga badan....mendiet gak keje dia..

ada gak makan pil dari klinik..

sebiji brp ringgit ntah....

memang kurus tapi tak lalu makan terus..

sudahnya abg aku tak bagi makan dah..

takut mati katak lak..

dahla tak lalu makan..asik keje jee..

nanti takde zat terus....

after anak ketiga nie..aku sarankan dia makan set nona roguy..

then pastu klu tak amalkan semua pun takde hal..

tapi leh teruskan makan phytonatal..




dan ini gambar yang paling terbaru....

dah 3bulan++ kakak ipar aku amalkan....

yang paling penting kene tau..

produk nona roguy ni keseluruhannya

diluluskan oleh kementerian kesihatan okeey....:-)




Wednesday, September 29, 2010

apa yg aku pikir masa ni??

nak jawab tag mama mika/ sertai contest...
adela gambo uzma pakai tudung....
tapi tak pakai baju kurung lak...
tak cukup syarat..
nak kene ambik masa snap gambo lain plak....
adooiillaaaa....
benci tol la kalu nak buat keje tak jadi terbantut camni....huhu..

KIV jap..

pastu nak masak..
tapi mood malas lak mencanak2...
tapi kene masak gak..nanti yg paling lapor anak dara aku tuu..
pasal dia kuat melantak...
haiiisshh...ikut peel sape lak tu...

KIV jap...jap jee..nak tarik nafas jap....

tiba2 nampak roti jala ngan kuah kari kat FB
peerrgghh.....dugaan tol...dah kene pikir nak beli bahan sok , nak buat roti jala gak..
teringin....:-)
gile kejam la sape yg suke boh gambar makanan sedap2 nie...
hahahahahaha.....

yg nie takleh KIV lama2...sok mesti kene wat gak.....:-)

last sekali....

napela anak beranak 3orang nie tak bangun2 dari tido..
yg jeles tu...aku sorang je takleh tido....
padahal hujan+ ribut+petir siap pakej kat luar rumah nie
sejuk lak tue...haraaammm.....sket pn tak ngantuk...

so nampaknye...aku kene mula masak sekarang....
ok beb...cikgu berangkat dulu pergi kedapur yee..
nak masak utk orang2 yg tersayang......
:-)



Tuesday, September 28, 2010

hal terbaru tentang rumah kami....

actually takdela baru sangat..

dah dari hari tu lagi kami dapat kunci..

tapi baru ni bertenaga nak bercerita..

yup..rumah kami dah siap sepenuhnya..

dan kami dah dapat kunci rumah dari sebelum raya lagi..

tapi sampai sekarang tak dan2 nak buat apa2 kat rumah kami..

even nak pasang grill sekalipun..

orang lain dah banyak yg duduk....huhu..

nak buek camno..pereka dalamannye tengah mabuk kepayang lagi mase tuu..

sekarang ni baru sihat...

akekekekeke.......

masa ni kami pi ambik kunci dan remote utk pagar automatik rumah kami..

dan dengar tentang hal2 kecemasan jika berlaku pagar tidak berfungsi/bekalan letrik takde..



video video


tentang lain2 hal nanti aku wat entry lain secara pelan2 yee....

Sunday, September 26, 2010

apa maksud E dan P itu......ini rahsianya........

kalo ade yang tertunggu next entry aku nie...

haa...nah diaaaa........

meh aku bgtau....apakah dia E dan P itu.....

yang E itu ialah.....................

korang leh rujuk kat entry nie key......

SINI

sebab aku malas nak cite panjang....

asal korang tau apa dia sudah cukup....khasiatnya??memang terbukti berkesan....

yang paling penting ..peod aku memang konpem regular tiap2 bulan..

tepat 28hari setiap pusingan....

kira kalo korang kira sampai 28 hari tu...

esoknya jgn lupe bawak pad g mana2...konpem datang bulan!!hehehehe..

sesuai sangat pada sesapa yang mengalami masalah peod tak regular....:-)

berita baik kan??kan??kan??kan??

dan benda yang kedua iaitu P........

ialah


Digunakan secara tradisional untuk menguatkan badan dan mengurangkan berat badan selepas bersalin.

KHASIAT MENGAMALKANNYA :

Membersihkan rahim, mengeluarkan angin, lendir dan darah kotor dalam badan
Melawaskan pembuang air kecil dan besar, mengatasi masalah sembelit, kepenatan, migrain dan angin
Mengimbangi kembali sistem badan.
Mengurangkan berat badan dan menguatkan otot-otot badan

bagus tau khasiatnya.....

kesan??malas nak jek korang lebey2..nanti korang kate..orang berniaga memang mcm tu..huhu....

yup...sebab keberkesanan telah aku rasai (turun berat badan terutamanya termasuk mudah mengandung yee..hehe)

sebab tu aku menjual produk2 nona roguy....

sebab memaang bagus!!!!!!beraani jamin laaa.............

so sesapa yg nak beli produk nona roguy dari aku bleh jee....

contoh kalo macam phytonatal nie..

harga bukan ahli/korang saje2 beli kat kedai ialah RM140 utk 90 biji..

tapi aku jual just RM115 je....itu adalah termasuk kos penghantaran key....

dan utk yg 180 biji harganya RM205....tapi just jual RM195....

so korang kira sdirila dah berapa untung beli ngan aku....:-)

aku tak ambik untung pun..just duit parking keta jee..

sianla kat aku....dahla untung takdak..nak kena bayar parking keta lagi..duit minyak lagi..huhu....

niat just nak tolong kawan2 jee....

eh..kalo macam tu bukan menjual la ye...amal jariahla namenye....sebab takde untung lansung....hahahaha.....

actually kakak ipar aku selalu minta tolong belikan..sebab tu dah alang2 kawan2 nak tumpang sekaki bleh aku belikan sekali......hehe....

fyi....kawan2 kakak ipar aku jugak minta aku belikan coz dgn aku murah..

sekali order 3-4 botol....

sebabnya testimoninye adelah kakak ipar aku sdiri yg dah berjaya kurus secara magic...kih kih....

okla..dah bebel banyak......

sharing is caring...............

sape2 nak order bleh tinggal pesanan kat chatbox yeee..........:-)


Saturday, September 25, 2010

aku sendiripun konpiuss....

mesti ade yang nak tanya..

eh..ko ni mengandung dah berapa bulan/week yee?

errmm...dah 13weeks++.....eh...tapi kalau ikut scan dah 14weeks++....

ntahle...aku pun konpius yang mana..huhu....

tapi dulu masa aku mengandung anak 1 dan kedua..aku bleh jawab tepat dan yakin..

sebab aku ingat bila last peod aku....

masalahnye..mengandung kali ni....

sumpah aku tak ingat bila hb yg jelas aku last peod....

bila doc tanyapun..aku jawab cenggini jee....

"ntahla doc...sayepun tak ingat..."

doc tanya balik.....

"nape tak ingat?"

aku jawab...

"sebab..saya tak rancangpun nak mengandung...sebab tu saya tak kisah nak ingat tarikh peod..."...hahahahaha....

cume yg aku yakin dalam bulan 6....

nak buat camne....peknen yg 1 dan ke 2 mmg aku RANCANG....

so memang kene ingatla bila last peod....

tapi yg ke 3 ni memang TAK RANCANG....

maksudnye wat tak tau jela bila peod ko datang..nak datang ke tak..tak nak datang pun bleh aku tak sedar....

honestly......aku ni bukan la seorang yg SGT SUBUR....

tak macam setengah orang tu..

pantang lupe makan ubat pil perancang..JADI jee....

aku ni jenis senang..tak yah makan ubat apepun..takyah risaulah nak terlekat ke apa..

konpem tiap2 bulan bendera jepun datang....

nak dapat no 1 dan 2 tu pun punyelah USAHA KERJA KERAS....

ade rezeki aku...adelah.......:(

tapi kali ni aku rase macam magic.....

tak gaduh nak nangis2 nape tak mengandung2 nie...tup2 test double line....

mase tak sedia tula tuhan nak bagi.....

mcm manapun alhamdulillah...aku terima....

apa rahsianya?????aku rase pasal P dan E nila punca aku senang mengandung....

apa P dan E tu??

nanti next entry aku cite yee....

daaaa.....................:-)



Friday, September 24, 2010

rindukan aku????

perrgghh....

agak lama aku tak mengupdate blog..

lupekan jela cite2 nak jadi blogger tegar..

lagi2 kalau terpaksan melayan alah kemabukan..huhu....

yup..aku memang alah mabuk yg teruk kali nie..

lebih teruk dari sebelum2nye..cedih....

sampai kadang2 rase serik naak mengandung....(sok2 dah beranak hilangla serik tu..muahahaha...)

manakan tidak..masuk ni dah dua kali aku mengandung fasa 1 di waktu bulan posa..

cabaran gile sesangat..

lebih mencabar dari masa mengandungkan ukail dulu....

tapi alhamdulillah..sekarang ddah semakin berkurangan..

sebab tu daah boleh update blog..

rase nyampah gak sebab tgk entry yg sama je di blog sdiri...

oooo...my hubby dah datang nak sambung main game dgn aku....

nanti aku sambung cite lagi yee....cau cin cauuuuu..............