LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Monday, October 31, 2011

cameron highlands 27 oktober 2011

ummi 3U cite pendek2 jela yee..
tak larat nak coret panjang2..
nipun upload gambor kul 8 lebih td..
br bkesempatan nk cot cet kul 11 nie....
hahahaha....bapak lama punye keje nk mulakan semua nie..keh keh....

we all pg 2 family jee..
patutnya 4 family..1 family terus tak jadi dtg ipoh..
yg satu family lg tak dpt join..
sbb plan g CH ni last minit..depa plak dah plan ke TOYOTA..
ehem2...ehem...nk beli keta baru..ngeeee....


baru sampai kat ladang strawberi....
nk smpai ke sini punyela cabaran..
dgn keta avanza 1.3cc je..naik bukit...tukar gear brape kali....hahahaha....
suamiku....pasni kalu nk naik CH lagi..beli keta baru cc besar lagi yee..
takdela ummi 3U gerun nak naik bukit lg....hahahaha....

 my sayang dan my sayang....hehe....

 seronok tgk suami dan anak2..
alhamdulillah....sampai juga kami di CH nie....

 nasib bawak baju sejuk sorang satu..
sejuk dan dingin jee..udaranya..

 ummi 3U nampak tembam kan..
actually ummi 3U suke sgt pakai tudung tu...
sbb kainnye lembut dan sejuk jee...
but tak suke bila bgambar dgn tudung tu...
sbb........nampk muka ummi 3U chubby..
kain tu elastik melekat ke muka dan badan..
(salah tudung jugaakkk....hahahaha....)
ummi 3U dan anak2....sayang bangat!!

 UZMA INSYIRAH dah pandai posing tau skrg..
suh la buat gaya apapun..sporting sgt...walaupun muka kurang manis..keh keh

 besar kan strawberi yg abah 3U pegang..kehkeh
pandai pkerja kat situ buat....
dah biasa tarik pengunjung kan..
sempat ummi 3U tanya pkerja tu..
dia dah duduk kt CH ni 7tahun....
sekalipun tak pernah turun dari CH tu.....
perrrgghhh....kentalnye koo..giant pn tak pernah pegila ye????
hahahahahaha....
 my hunny bunny bam bam....
ni pun dah pandai posing..ngeeee....
ntah ibu roti mana yg terlekat kat pipi die tu..hahahaha....

 peaceeeeeeeee!!
 ummi 3U bersama strawberi gergasi..
keh keh keh keh....
bergerak untuk kedestinasi seterusnye..
kemana??tungguuuuuuuuuuuuuuuu.....................


Sunday, October 30, 2011

berubah....

dah lama dengan wajah lama....
so tetiba rase nak berubah..
tak pandai...tapi main hentam ok jee...keh keh....
ade lagi yg nak di ubah....
pelan2....
dah tak brape pandai mmg ambik masa kan??hahahaha....

ipoh 26 okt 2011..

yang ni hari pertama kami sampai ipoh..
kononnye nak btolak awal..
so bla smpai tambun bleh mandi awal2...takla panas..
namapun hanya merancang..tapi segala2nya tuhan yg tentukan..
malam sebelumnya hubby dpt msj lewat mlm bgtau ayah mbe dia meninggal dunia..
nak melawat malam dah lewat sgt..
so...semolek2nye pegi esok pagi jela...
so plan nk g ipoh awal..terbantut..
takpe...kawan lagi penting....

smpai2 ipoh..ummi 3U rase penat sgt...badan rase tak sedap..
kesudahannye..tak nak mengganggu plan..
ummi 3U minta abah 3U je g tambun mandi dgn anak2..(ukail n uzma..)
ummi 3U just lepak kat hotel dgn baby umairah..
better lepak kat hotel dr buang duit...
dok kat tepi kolam dgn badan yg rase tak best tak syiok kan..
lagipun sian kat baby umairah lak kalu ummi 3U mood tak bagus..

thanks to abah 3U kerana memahami....:-)

(masam je uzma ms nie...badmood la tu....ngee...)

gambar ni abah 3U snap keluar je dr tambun world..
sedih gak hati ni sbb tak dpt bergumbira sama2 dgn anak kat tambun..
tapi nasib baiklah abah 3U cerdik...
teringat gak die nak snap pic anak2 nie...
gembira balik hati ummi 3U nampak kenangan diorang kat tambun..
asalkan anak2 gembira..ummi 3U dah ckup senang hati....
 bila tgk gambar ukail ni...terus ummi 3U cakap PERFECT!!
korang paham2 jela si ukail ni...kalu tgkap gambor mana pernah senonoh..
lidah terjelir la..mulut terngangala..mata terkatupla...kaki terkangkangla..ade jela aksi dia yg ntah ape2 tu..
tapi gambar nie.....alololo...nampak gentleman sgt.posing menarik..senyuman menawan..keh keh....

 eh..eh....lagu tema kat tambun nie lagu negaraku ke...
muahahahahaha.......
last but not least......
muaaaaahhhh anak2 ummi....


Saturday, October 29, 2011

akhirnya selepas 30 tahun....

tengok gambar pn mesti dah tau kat mana kan??
ummi 3U buh gambar ni dulu..
lain2 gambor nanti menyusul kendian....

yg ummi 3U cube nak bgtau ialah.....
inilah kali pertama ummi 3U jejak kaki kat tanah cameron highlands..
kesian kan....keh keh....
after 3oyears....OMG....hahahaha....
alhamdulillah....:-)

gambor umairah ni tangkap pakai hset nokia ummi 3U jee....
tapi nmpak cute lak..
sbb elok ummi 3U nak snap..dia try nak tangkap lak strawberi tu..
comel sgt sayang....ngee........

Tuesday, October 25, 2011

apa yg dia boleh buat??

sape lagi....
budak kecik ni kan.....
UMAIRAH INANI....

ni gambar dgn abg long nye..
UKAIL IFWAT..
dah berdiri dek non......
kemain eksen lagi...huhu...
dah brape kali tergolek tu..
over konfiden kate koo....keh keh....
abg long ko memang..
kalu ikut inteprem buat gaya gile2 die..
nyampah ummi....hahahaha....
haa...tak cukup satu gaya...g bposing kat bakul baju tak berlipat tu..
mmg saje je ko kan dik...nak tnjuk kat org...ummi ko ni pemalas yg amat lately ni..
hahahaha....
eh...eh....dulu ms mula2 kawin sampai bosan tak tau nak buat keje rumah ape...
kalu lipat baju...jap je siap...
tapi skrg dah branak 3 nie...
nape la lipat baju mcm tak luak2....hahahahaha.....

last but not least...........
6bln++ dah leh bdiri dggn berpautla....
antara 3 beradik...
kira umairah paling cepat...agak2 leh bjalan umur brape bln yee...
8bln???9bln??
abg long leh jalan 10bln...tu pun jalan jatuh jalan jatuh..
kakak uzma ko paling lambat takat nie...
umur 1tahun 1 bulan baru leh jalan....
debab sgt agaknye mase tu..........keh keh....

Monday, October 24, 2011

UKAIL IFWAT membaca....

alhamdulillah..
ukail ifwat dah boleh membaca tika umurnye 5tahun..
membaca...bukan menghafal..
tapi taklah lancar sesangat..
kalau ikut gear...gear 2 gitu...keh keh....
layaaannnnnnnnnnnnnnnnnn................

video

Sunday, October 23, 2011

kene tinggal lagi.....

huhu....
rindu-rinduan lagila....
nasib semalam je.....
esok dah balik.......
ngeeee...........

ya ALLAH permudahkan lah segalanya.......amin.......



Friday, October 21, 2011

saya nak FM ni!!


ngeh...ngeh.....
macam biasa....ummi 3U amatla bminat pd giveaway atau contest yg sangat sonang ajee..
mcm cute je fridge magnet nie....
try jelakan....
namapun cabutan bertuah....
mana tau tetiba bertuah lak...hehe....

jom join saya nak FM ni!!
sape nak join bleh klik sini yee....



Thursday, October 20, 2011

menarik sangat ni....!!

jom kawan2 semua.......
mana tau boleh menang....senang jeee................





How to Join the Contest
  • Join DealCity.com.my as a member
  • Click on the "BUY" icon for the contest and proceed to 'buy' the contest at zero cost (no credit card details required)
  • You are now in the running to win the prize!

Grand Prize
3 Days 2 Nights stay for 2 at the Pangkor Laut Resort
Daily Breakfast at the Feast Village, Lunch at Royal Bay Beach Club or Chapman's Bar and a Set Dinner at Uncle Lim's Kitchen or Feast Village


Return Ferry Transfer for 2 adults
Travel Period: March 2012


Consolation Prize
5 x RM50 DealCity Credits




ummi 3U dah register......korang bila lagi????mana tau ade peluang......kalu korang nak join bleh register kat sini....


berat ummi 3U yang paling terkini....


turun lagi sekilo....
alhamdulillah....dulu ms mula2 nak turunkan berat badan..
kemain susah betul nak turun walau sekilo....
sekarang okla.....
tuuu pun tak pantang nasi dah....
sejak2 dah lepas dari 58 kg...terus eksen tak nak pantang nasi...keh keh....
tapi pantang gakle sket2...
kalu sebelum nie seminggu boleh tahan tak makan...
skrg idakle gitu....
kalu hari ni tak makan....soknye makan dah....selang seli gitu...
tapi sejak2 turun...dok berahi sgt nak makan nasi...
or makan secara tembolok....
perut cepat ketat...
dah kecik kot usus2 dalaman ummi 3U ni agaknyee...muahahahaha.....

tapi kalu ummi 3U pantang nasi bebetul mcm ms puasa haritu....mesti dah lepas target kan....hehe....

usaha akan diteruskan lagi...
dengan meminum Rxlite disamping mnjaga pemakanan....
target....52 kg pn okla...kurus2 sgt pun bukan elok....
ni pun hubby sibuk tak bagi diet dah....
die kate dah kurus dah.....semua dah kecik....akekekekekeke....

total hilang berat setakat ini : 6 kg ++(okla tu kan..??)


Wednesday, October 19, 2011

buat renungan yg membenci kerjaya kami....huhu....

ni masih sikit je yg dinyatakan..
padahal....hakikatnye berlambak..
dah mcm bukan cikgu kekdahnye...
mcm kerani pn ade...mcm pengasuh pn ade..
macam2 adelah bak kate astro....
tapi amanat tetap dijalankan dgn ikhlas....
biarlah org nak nak kate ape..itu tak baguslah...
itu banganglah..itu bodohlah....mulut manusia..
yg buruk semua nampak....yg baik sekelip mata je tak nampak....

dosa yg mengata cikgu tu minta ampunlah kat tuhan..
yg menghukum kerja ALLAH SWT....bukan kami cikgu manusia biasa....


Tuesday, October 11, 2011

Fantaghirolynn Giveaway..


dah berape bulan ummi 3U tak sertai giveaway or contest gala bagai kan..
u all mcm tak tau peel ummi 3U ni..
klu jumpe contest ke yg syarat ala2 susah tu...konpem ummi 3U tak join dah..
lainla ummi 3U ni "LAPANG" sangat kan..hahahaha..
mase tu mmg magikla ummi 3U boleh tetiba join..hehe

kebetulan rini ummi 3U saje singgah blog salah satu follower ummi 3U..
terima kasihla pada blogger LYNN yee....tocei..tocei....
sudi singgah kat umah cikgu yg garang nie..keh keh..
baru bkesempatan nak melawat "rumah" jiran..huhu..
elok plak LYNN wat giveaway ni..

syaratnye plak...alahai..kene plak dgn jiwa dan sanubari ummi 3U....muahaha...
mudah jee......

Syarat Penyertaan :


1. Follow Blog INI.(bukan blog ummi 3U key...)
blog LYNN ni la..
2. Buat simple entry mengenai GA ini.
3. Letak banner di entry dan linkback.(banner seperti dibawah..)
4. Tak perlu letak banner di sidebar.
5. Tinggalkan url link anda di entry ini.
6. Tarikh tutup adalah pada 1 November
2011.

**Pemenang dipilih melalui Cabutan Bertuah.


inilah banner Fantaghirolynn Giveaway..

hadiahnye...sangatlah mencuit hati ummi 3U..
selipar angry bird..
kamu nampak garang tapi comel looo......

so kengkawan...nak join tak??hehe....





walaupun dah 6bln++....



umairah still tido berbedung lagi key....
mcm baby br lahir je kan..keh keh..
tapi dulu bedung pakai kain lampin..
skrg dah tak muatlaa......hehe...
so bedung pakai kain batik ummi jee....


umairah suke tido tkejut2....
pastu klu tak bedung....susah noo die nak tido..
asyik nak menggeliat la...menggaru2 muka la..
sbb tu ummi 3U bedung die...
plak tu pengasuh diepun tiap2 hari bedung die...
tu yg mcm dah terbiasa....

sblum bedung ummi 3U akan sapu minyak yuyi kat tapak kaki n perut die..
tu yg die selesa kot....
rase hangat je kan....hehe....
tapi bila die makin besar ni...
bedung tu taklah melekat smpai die abis tido..
dalam 15minit ke setengah jam mcm tu..
die akan merengek sket..maksudnya mintak dilepaskan la...
haaa....masa tu ummi 3U akan bukak bedung tu...
dah siap bukak...umairah menggeliat sikit2...pastu sambung tido balik...ngeeee....

yela....kalau kita pun tido asik diikat jee...lemas gakla kan...
mesti nak mengerekot ke...nak pusing2 kee...

tengokla...sampai umur brape die bertahan mcm nie....hehe....


Sunday, October 9, 2011

Ummi 3U and Umairah Inani the latest...........

sekarang...saye dah 6bln++..
dah merangkak jauh....
tengok2 saye dah hilang....mesti ummi saye gelabah cari saye..ngeeee....
bila ummi jumpe saye....saye senyuuuummmm jee....keh keh..
dan saye pn dah boleh duduk since umur saye 5bln....alhamdulillah...
pasni saye nk belajar bdiri lak...bleh eksen2 dgn ummi saye....hehe....
saye ni peramah n jenis suke senyum....klu kakak n abang saye agah2 saye...
lagila saye ketawa terkekek2....
tapi bila saye ngantuk sangaaaattt.....saye tak larat nak senyum walau sedikit..
tu maknenye mmg ngantuk sgtlaa....huhu....
berat terakhir saye ms tibang genap 6bln haritu ialah 7.5kg....
ummi saye kate saye chubby gak..tapi takleh lawan chubby abg n kakak saye..
mgkin saye jenis yg aktif sgt2 n lasak..
tu sbb berat malu2 nak naik..keh keh....
asik sembang jee...
banyakla klu nak cerita ttg saye.....
nanti2 dulu la yee....
sbb ummi saye dah sibuk2 nk inteprem diri die....adoiiyaaa.....
bagi can la kat die....hehehehe....

haaaa....inilah ummi saye....
caaayaaangg sangat die......lu v u ummi.......!!

Thursday, October 6, 2011

UMAIRAH iNANI In the HOuse................

ummi 3U kering idea sebenornya nak update ape kat blog hari ni..
sbb jarang snap pic2 memori..
almaklumlah...dah ade anak kecik balik ni...keje dok mengkelek anak jela..
mana nak pegang kamera lagi..

so rini ummi 3U bagi u all hepi2 tengok short video dr umairah inani ni key....
speacial utk MAMA MIKa...@ kaK EiDA....
bakal menantu kamu nih....keh keh keh keh....


video

Wednesday, October 5, 2011

tak baik intai-intai tau....

nampak tak??
klu tgk dari jauh dia intai2 camtu...gelihati sangat tengok..
dah la senyap tak bunyi ape...
pastu terintai2.....siap senyum2 lagi....keh keh...
kesian....kene kurung....
haa.....ni tengok dekat sikit....
mula2 okla dia....
pastu dah mula bunyi cam anak ayam dah....
boring la tu dok dalam tu..panas pn iye gak kot....
alololo....nampak tak bibir ala angelina jolie die tu....
keh keh..........

adik......jgnla asik intai2 ummi....
kesian tau ummi tengok....mcm minta dilepaskan dr sangkar je....keh keh....