LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Sunday, November 30, 2008

lambatnye aku jawab tag....

1) do you think you're hot?
takde maknenyee..

2) upload ur favourite picture of u.. tu kat atas

3)Why do you like that picture? ntah..masa tu kan anak dara lagi..masih slim lagi..pastu mcm manis je tgkap gambo bawah pokok..muaahaahaa....

4)When was the last time you ate pizza? last sekali aku makan pada 19 februari 2008..ha..ha..ingatan yg baguskan??taklah..aku tgk date kat kamera digital aku..masih tersimpan..kui..kui..

5)The last song you listened to? lagu mila la..aku lebih tahu..abis..buka blog je dgr lagu tu dulu..

6)What are you doing right now besides this?tggu air tengah masak..sejak 2-3 menjak ni suke mandi air panas lak..

7)What name would you prefer besides yours?fuadnis..

People i tag :

tak maula..aku sdiri pun tak larat nk menjawab..nak tag2 orang konon..lagipun dah berlambak yg jawab tag ni pun..

8)Who is number 1?

9)Number 3 is having a relationship with?

10)Say something about number 5 Kak Lang!

11)How about number 4? J

12)Who is number 2?


oleh kerana aku tak tag sesapapun..jadik soalan no 1 hingga 12 takde pe yg perlu aku jawab..ok yandarwisy..alhamdulillah..terjawab gak tag ko walaupun aku kira mesti tak memuaskan hati kan..redha je la yee..

Wednesday, November 26, 2008

maafkan aku.................

sory yek kawan2....mulai beberapa hari ni aku dah mula tak sedap badan..tekak..kepala..pantang celik mata..mulalah rasa loya..nak muntah..kepala pun agak pusing2..jadik sebab tu aku jarang update blog sekarang..baca blog kawan2 pun..baca2 gitu je..tak tinggal komen pun..ade mood adela aku tinggalkan..tapi utk tidak mghampakan..sape2 yg tag aku..aku akan cube selesaikan secepat mgkin sebelum kemalasan aku lebih meningkat tahapnyee..aku perasan..peknen kali ni aku jadi seorang yg agak malas!!mesti ade yg pikir..anak lelaki agaknye kali ni....tapi tu semua takleh jadik petunjuk..sebab masa mengandungkan ukail , aku adalah seorang yg sangat rajin!!sampai orang2 ingat aku bakal dpt baby girl........apapun..cukup dulu..lain masa aku cube gagahkan diri key..

wat yandarwisy,
jgn riso..tag ko mesti aku jawab.............

cau cin cau..........

Saturday, November 22, 2008

tima kacih eida....!!

wah..rini aku dapat award la..tak kisahla..blog aku ni best ke tak best..janji ada gak orang hargai blog aku nie..tima kacih eida!!....................

Wednesday, November 19, 2008

layan kan je budak kecik nie....

video

he..he..aku selalu gak luangkan masa dgn ukail ajar dia baca buku..opss..buka baca..tapi mengenal benda..so far mcm nila pkembanganye..kadang2 rajin..kadang2..ya ampun ...liat..mata tu asik tgk tv je..ni pun kene paksa2..tapi u all jgn tak tau..ukail ni selalu mengigau..penah satu malam tu dia mengigau ape tau..??mcm dlm video ni la..."ni apa?..ni apa?..." kih..kih..

u all layan kan jela video ni ye..

Saturday, November 15, 2008

my pregnancy test....

actually aku sebenarnye klu boleh tak nak lagi bagitau sesapa yg aku positif peknen..selagi belum jumpe doktor dan pastikan kandungan aku macammana selagi tu hati aku tak tenang..almaklumlah..rase fobia masih ade..aku kan penah keguguran(miss abortion) sebelum ini ketika kandungan hampir mencecah 2 bulan..cek punye cek baby tak berkembang..jantung dah tak berdegup..jadi aku punya sebab utk merasai ketakutan tu sekali lagi..lagi pulak kawan2 dlm blog ni seolah2 dah dapat mengagak mengapa aku begitu gembira..jadik tak salah rasanye kalau aku memohon dari kawan2 utk mendoakan kandungan aku sihat , sempurna seperti hendaknye....aku mohon sangat kalian semua mendoakan yang terbaik buat aku....please kawan2....
urine test ni aku buat semalam elok2 bangun dari tido..mulenya taknak bagitau hubby coz takut negatif tapi disebabkan tiba2 naik double line..aku mcm tak sangka terus menangis kegembiraan..hubby yg dalam pjalanan naik kete ketempat training hoki pun terus patah balik bila dgr aku positif peknen..


close up sket..(dalam hati masaih tak percaya lagi..sampai saat ni masih mcm tak percaya..)


**hari ni aku tak dapat menahan diri utk terus bjumpe doc..bukannya aku tak sabor2 tapi seminggu sebelum due date period aku,aku ade keluar cecair coklat tapi sehari jela..(selalunye klu keluar cecair coklat mcm tu tanda aku nak peod..)tapi tunggu2 tak peod pun..sampailah hari yg sepatutnya aku peod tapi aku tak peod gak..cek2 aku positif peknen rupenye...jadi tujuan aku bjumpe doc utk mintak nasihat daripadanye ttg kandungan aku..bila scan doc kate tak nampak lagi(yela..aku pun baru lewat 2 hari peod..)tapi adelah nampak dinding rahim menebal..doc suh aku datang lagi dlm 2 minggu dan bekalkan aku ubat kuat rahim jenama duphaston(kalau tak salah ejaan aku..) dan folic asid..psediaan sebab aku kan ade sejarah keguguran....

jadinye kawan2..aku minta korang tolong doakan yg terbaik buat aku key..aku n kandungan ni membesar dgn sihat....insyaallah....

p/s: ade sapa2 tak antara u all yg penah jadi mcm aku..keluar cecair coklat sebelum due date period??biasanye yg aku dgr cecair coklat ni keluar after due date period dan ianye adalah tanda peknen sebenarnye..tapi kenape aku keluar awal plak ye??ade sapa2 yg penah mengalami mcm aku??aku masih risau lagi ni....

Friday, November 14, 2008

hari ini aku sangat gembira!!!!!!!!!!!!!!!

ya allah..ya tuhanku..aku bersyukur kehadratmu..diatas limpah kurnia yg telah kau berikan kepada aku....telah lama aku nantikan berita gembira ini....alhamdulillah....................

hari ini aku sangat gembira!!!!!!!!!!!!

aku tersenyum.......suamiku lebih2 lagi tersenyum...dan aku pasti ukail juga akan turut tersenyum.............

alhamdulillah..........

kawan-kawan..doakan yang terbaik buat aku............

Thursday, November 13, 2008

tag dari yandarwisy....

Seawal celik mata kita - masuk keja - sampailah ke terlelapnya 2 bijik mata"...bleh?

6.30am-7.30am : Bangun, mandi, solat, bersiap,bertolak dr umah,hantar anak ke pengasuh dulu baru g keje..

7.30am-8.00am : dah sampai tempat keje..5 minit je beb dr umah..hik..hik..ops..kul 8.00 dah masuk kelas..

8.00am-8. 25am: berpandukan jadual waktu..ade kelas mengajarla aku..klu takde bergosip la kat bilik guru..kuang..kuang...kuang...

8.25am-8.40am : sama seperti diatas..

8.40am-12.55am: sama seperti diatas..tapi agak2 dah lapar g kantin makan..isi tenaga..nanti nak mengajar balik..pastu nak marah murid-murid plak..kih..kih..

1.00am-2.00pm: balik keje..ambik ukail kat umah pengasuh..solat..kalau sempat layan internet....then tido!!

2.10pm-5.45pm: kroohh....krooohh...bangun...solat...wat pe2 keje yang tak sempat wat..basuh baju..sidai baju...masak....

5.45pm-6.15pm : makan malam..mengelakkan gemuk makan awal key..pastu relax2....

6.15pm-11.00pm : erm...bergantung pd tahap kerajinan aku..kalau rajin lipat2 baju..kalau tak rajin biar berlonggok banyak sket..baru hati tu rase sakit je tengok..kih..kih..klu rase2 boring ajak hubby jalan2..pastu mandi2...mandikan anak...suami mandi sdiri key..he..he..solat magrib..relax2 dgn suami dan anak kat ruang tamu sambil tgk tv...agak2 takde cite best layan internet lagik..then kul 11 malam wajib layan cite peveret aku sinetron intan.....

11.00pm-11.30pm :sinetron intan tak abis lagik..cite abis kul 12..pastu baru zoomm....tido!!

tu je la yan ooii..kalau agak2 rutin hidup aku cam boring je..ko abaikan la...kalau ko rase boring tapi aku lagik boring...kih..kih..tapi mulai hari ini aku tidak boring lagik pasal................dah cuti sekolah.....yyuuuuhhhoooooo.....aku akan bercuti selama sebulan setengah!!!!!!!!!!jgn jeles key....kih..kih..kih...kih....

Tuesday, November 11, 2008

dah pandai menjawab yee..

tengok budak kecik ni..nakal sekarang..dah pandai menjawab..dan jawapannye memang aku tak terduga..dari mana dia belaja pun aku tak tau..mentang2 la cakap pun dah semakin fasih dan lancar..cara menjawab pun mcm orag tua dah aku tengok....satu petang tu aku suh ukail mandi..tapi dia tak mau..pengasuh nye skg pun kate dia liat nak mandi..jadik aku pun sound kat dia....korang tau ape yg dia jawab??kurang asam betoi....


"ukail..jom mandi.."

"tak mau................................."sambil menggeleng kepala kekanan dan kekiri dgn lagak manja dan mengada..

"tak mau??ukail nak jadik ape tak nak mandi??nak jadik kambing ke??..........aku pura2 tinggi suara.sajela wat tak puas ati....bukan dia pandai membangkang pun..tapi aku silap..................dgn selamba dia jawab yg aku sdiri pun tak terduga..pasal aku tak penah ajar pun dia jawab gitu....

"nak jadi monyet.........................."

aku terdiam dan terus tergelak dgn hubby....ooooo...pandai ko menjawab ye sekarang....
kes yang ke-2....

mcm besala..rutin dia seharian sure tgk kartun chanel astro ceria..memang susah utk aku n hubby tgk berita or ape2 rancangan kegemaran kami skg..coz ukail pun dah pandai berebut nk tgk cite kesukaan dia gak..then satu malam dia cakap dgn aku....

"ummi...adik nak tgk ultraman tiga...."(dia dah pass sume nama rancangan kt astro ceria..aku jamin korang bleh uji dia bila2 masa..sure score A++)

"adik ni...asik tgk tv je..dah tak mau baca buku ye sekarang..ultraman tiga le..ultraman dyna le..hikayat putra shazlan le...digimon le..blaa...blaa... malas ye..adik nak jadik pe tak nak baca buku sekarang??

dgn selambenye dia jawab....

"nak jadik cikgu................................."sambil wat muke toya sebijik cam kat ats tue..


arrgghhh.............tidak....!!kat mana ko belaja jawab sume tu????dah pandai ko menjawab sekarang ye..tensen aku..tensen..aku pun wat jegil2 mate kat die tanda marah..korang tau dia cakap pe??

"ummi tak marah....ummi tak marah kan????senyum ummi....senyum................"sambil wat muke ala2 sepet2 mate n senyum2 kambing kat aku....

kih..kih..anak....anak...nak marah pun ..jadik tak marah.....................

Sunday, November 9, 2008

hidup tak selalunya indah....

sejak akhir2 ni aku asik teringat kat makcik aku....bukan pe..bila tengok kes tangkap khalwat norman hakim n memey..aku kesian sangat kat abby abadi....pe lagi yg tak sempurna nye dia tu ye..cantik bleh tahan..subur plak tu..senang mengandung senang beranak..selalunye lelaki ni gune alasan takde anak nk kawin lain..tapi si norman ni aku tak taulah ape yg dia nakkan....ape dia tak ingat ke segala pengorbanan abby memberikan zuriat yg comel2 kepadanya..ingat senang ke saat nk mengandung dan melahirkan tu??sungguhpun mgkin abby ade kekurangan..pe salahnye terima..??tak ingat anak2 ke dia??arghhh...syaitan!!geram gak aku..tapi tu la namanye dunia..hidup tak selalunye indah..langit tak selalu cerah..dah namenye manusia..jangan ingat kita selalu diatas..satu hari juga kita akan tersungkur..percayalah....sebab tu kita jangan putus asa bila tuhan datangkan bala atau dugaan pd kita kerana ia akan membalas satu nikmat yg tak terhingga pd kita kelak...dan ingat...jangan kita asik dgn segala nikmatnye..berbangga dan sombong diri bila kita mendapat nikmat lebih dr orang lain kerana satu hari nanti pasti tuhan berikan kita bala atau dugaan pula....percayalah..tuhan tu kan maha adil..tunggu sajalah....

kenapa aku berkata sedemikian..??bukanlah utk membuka pekung didada tetapi sebagai renungan dan pengajaran..mgkin kita takkan jatuh terduduk bila kene pada diri kita sdiri satu hari nanti....

1) makcik aku dulunya seorang pekerja kilang..ditakdirkan bertemu jodoh dengan seorang jurutera..terus terang makcik aku bukanla tergolong dlm golongan yg cantik paras rupenye tapi mgkin disebabkan baik pd hatinya..maka kerana itu suaminya terpikat padanye..dah namanye bersuamikan jurutera..maka dr keje kilang teruslah dia bhenti mnjadi surirumah sepenuh masa..buat pe keje lagikan..dah suami mampu tanggung anak bini..memang bahagia sungguh..sape2 tengokpun cemburu..dahlah takyah keje..goyang kaki kt umah jekan mengurus rumahtangga..klu suami outstation kemana2..ikut je..loving betul!!sampai mak akupun selalu jadikan dia idola bila bertengkar dgn bapak aku..baguslah si k*m*r (nama pkcik aku rahsia la ye..)tu.pandai jaga hati bini..bawak bjalan..beli rumah besar..tu je la yg diulang2..dibangga2kan ..kebahgiaan tu berlarutan la sampai 15 tahun lamanye..sampai lah saat tuhan janjikan dugaan(aku kira cam bala gakle..)bila pakcik aku ditukarkan ke indonesia utk urusan keje disana..tinggalla mkcik aku dimalaysia menguruskan anak2..dahle dgn tak pandai bawak kete..segala urusan dgn naik motor je..tapi takpelah..berkorban asal keluarga mdapat kesenangan..tapi ape yg dia dpt dgn pengorbanan??ape yg dia dpt dgn mengharungi segala kepayahan??dlm diam2 suaminya berkahwin lain dgn wanita indonesia sehingga lahir seorang anak lelaki..parah sungguh..terlukanya hanya tuhan saje yg tahu..selama 15 tahun kawin ..dia hanya mampu berikan suaminya 4 orang cahayamata yg mana semuanya perempuan!!gila kan??takkan itu plak jadi alasan utk lelaki berkahwin lain..tu la namanye manusia..tak penah puas..bila tuhan dah berikan segala kesenangan..isteri yg baik..anak2 yg cerdik..rumah yg besar..duit yg banyak..bala jugak yg dia carik!!ntah pe lagi yg tak sempurna kt isterinya pun aku tak tau..dulu sebelum kawin tak nampak pun cacat celanya....agaknye manusia ni mudah lupe bila dah terlalu senang sangat..jemu kot...!nk rase susah plak camne..sekejap je rase cinta yg dulu membuak2 hilang begitu jee..arghhh....syaitan lagik!!

2) tapi tak kurang plak dgn kisah yg satu lagik ni..zaman mudanye..asik bergaduh je suami isteri..yg jadik mangsa anak2...trauma..jiwa tertekan krn boleh dikatakan saban waktu asik melihat mak ayah bergaduh..sedih..pilu..sampai selau berdoa pd tuhan ..minta diberi kebahagian walau sekali kerana tak pernah rasa aman..sehinggakan merasakan dia tak berpeluang lagik utk melihat keluarganya bahagia gara2 berantakan ayah suka berhubungan dgn perempuan lain..sampai satu masa hati2 anak hancur bila mak ayah saling berpukulan..mak pula kemudiannye melarikan diri keluar dari rumah..sehingga meminta cerai..tapi kuasa allah..tuhan kuatkan hati ayah ..tak pernah sebut aku ceraikan kau.....walau didesak berkali2..mgkin sejahat manapun hatinya..si ayah masih kuatkan iman tidak meruntuhkan masjid yg dibina kerana ANAK-ANAK....berlarutan kisah sedih ini sehingga anak2 meningkat dewasa dan ayah pula semakin tua..alhamdulillah..tuhan masih sayang hamba2nya..setiap kepahitan dibalas jua dengan kemanisan..ayah berubah laku..klu dulu makan tak ingat anak bini..sekarang masa lapang je dibawak bini keluar bjalan..kalau dulu tak penah ingat harijadi isterinya..sekarang sbuk bertanya2 anak..ape nk bagi hadiah kat mak..


jadi kawan2 ingatla..kalau sekarang kita diberi musibah atau kepayahan..satu hari nanti tuhan akan berikan kebahagiaan dan kesenangan..tapi kalau sekarang kita disebaliknya..sentiasalah berdoa akan terus diberikan bkekalan segala nikmatnye atau bersediala..kerana tak semestinya itu semua akan kekal lama..biarlah kita hidup bersederhana saja kerana itu lebih baik....yg pahit tak mgkin selamanya..dan yg indah takkan kekal selamanya....

Saturday, November 8, 2008

aku bebas!!

akhirnyee....rini aku dah mula start tak pakai lesen P..selamat tinggal P..aku bebas!!lesen baru ni aku buat baru 2 hari yg lepas..aku cume renew utk 1 tahun je..bukan psl takde duit nk buat lebih dr setahun tapi saje je..nk merase mcm mane kelam kabut tak renew lesen..ahak!ahak!takde keje kan..so muke baru aku dlm lesen baru ni pun nampak comei sketla berbanding ms pic dlm lesen P tu..maklumla pic dlm lesen P tu muke tgh kembang lagik baru beberapa bulan pas bsalin..plak tu tak bermakeup plak..yg ni mgkin dah okey pd pandangan aku..sempatla makeup gak..

bercakap psl lesen kete ni aku teringat ms dulu ..ms aku takde lesen..ms tu anak dara lagi..memang aku akan ingat sampai bila2..aku takkan lupe..walaupun aku seorang yg pemaaf tapi utk aku lupekan hal yg menyakitkan hati aku..aku takkan lupa!!....takkan lupe!!..................

benda tu mgkin bukan kudis pd sape2..tapi bg aku..ia ckup buat aku rasa rendah diri ...down yg amat....

aku ingat lagik..ms zaman anak dara la kita rase best sgt klu dpt bjalan..lagik2 klu pandai drive..tak kire la moto ke kete ke..tak kisahle g bjalan saje dgn kawan2 ke atau beraye..jiwa tgh gelodak lagik..bila dpt kehulur kehilir jumpe dgn kawan2 best sgtla ms tu..tapi bagi aku....aku tersepit..sebab..aku tak reti drive..ms tu ramai gak kawan2 yg dah pandai drive..aku ni plak mharap klu kawan yg pandai drive je ajak aku bjalan..ms tu syok gile..dia ajak je aku ikut..pantang ajak pg mana..mesti aku ikut..tapi takla selalu..ms tu sayang gile la kat kawan pasal baik hati ajak aku keluar..keluar dr kepompong duk kat umah je..tak tau nak balas budi dia camne....tapi hati manusia tak sape bleh duga..kalau baik tak semestinya baik sampai bila2..kalau ikhlas..tak semestinya ikhlas betul....

penah sekali tu..aku call die dan berkias2 samada dia sibuk tak klu aku ajak g bjalan..ms tu akupun lupe..nk bjalan g beraye ke..g kenduri ape ke..yela..aku kan tak pandai drive..kalau aku pandai takdenye aku terhegeh2 nak ajak diapun..baik aku drive sdiri dr menyusahkan org lain..tapi aku tpaksa krn aku sangka diala teman..dikala susah mahupun senang..tapi aku silap...silap krn menganggap dia tlalu baik ataupun aku silap krn aku ni jahil sgt tak pandai memahami masalah atau perasaan kawan(kotla ms tu takde duit nk isi minyak ke..)..ntahlaa.....tapi dr caranye mcm dia sengaja taknak pg..agaknye boring kot asik bawak aku je..aku tak penah pun bawak dia..yelah..dah tak reti drive!!tapi aku tak salahkan dia 100% pun..selama keluarpun aku tak penah isi minyak kete dia kot..yelah..dah dia yg ajak aku..lagipun ms tu kan aku mcm bodoh2 alang lagi..mana reti adab tumpang kete org..kalau dah dewasa cam skrg ni yela..paham2 jelakan..tapi ape nk buat..mgkin bukan rezeki aku bersahabat baik dgn dia..tapi mcm mana pun aku ckup bkecik hati dgn dia..rase rendah diri yg amat..down sesangat..sedih krn aku rase aku begitu teruk kerana tak pandai bawak kete..klu aku pandai sure aku takkan menagih dr org lain..sebab itu bukan care aku sebenornye..!!mula dr saat itu aku bertekad aku akan dptkan jugak lesen satu hari nanti....!!

bagi aku..klu ye pun ade masalah nape tak cakap je..paham kan aku yg bodoh ni....kerana aku rase aku ni ckup teruk..sejak2 tu aku tak penah dah ajak dia pg mana2..dok je memerap kat umah..sedih....sebab aku ni teruk..lemah..terlalu mgharap kat org lain..cube kalau aku pandai drive..dah tentu aku takkan rase rendah diri..tentu aku staraf dgn org lain..ha!ha!ha!ha!teruk kan aku merajuk hati..ntah ape2 ntah..tu la namanye budak2..merepek je..

tapi skrg dah berubah..aku dah ade keyakinan..dah bleh drive kete sdiri..besar lagik..(avanza..bukan kancil je okey..)dah tak mgharap kat org lain..tak main la menagih2 lagik mcm org miskin..malah aku la yg selalu offer diri nk drive bawak kwn2 klu nk g mana2..klu tak sempat ambik or hantar anak balik umah..aku dgn senang hati terima utk menolong ambik anak diorang..sebab aku tau mcm mana rasenye bila kita dlm kesusahan..mcm mana rasenye bila tak pandai drive..aku takkan lupe zaman kesusahan aku....ingat...ingat sampai bila2............................

Thursday, November 6, 2008

berita hangat diTV3....najis babi!!

cite ni beberapa hari yg lepas..balik dari keje aku terserempak dgn kak wati tgh berborak sakan dgn kak not kt bawah kuarters..sakan borak nampak..sampai angkat tangan segala bagai..ape cite hangat tue..akupun sambil2 lalu tu menyibuk gakle..rupe2nye kak wati dok bercerita pasal dia baru langgar taik babi dgn kete baru dia grand livina..kih..kih..lawak gile..dia ingatkan taik lembu..kire takde hal la klu terlanggar pun..tapi sekali sampai2 rumah bau taik tu..................fuuhhhh......lubang hidung lebar tak ingat berapa inci ....kui..kui..busuk gile!!naik2 umah aku try call hubby..kononnye nak mengingatkan hubby supaya bhati2 jgn sampai langgar taik babi..call2 tak berangkat..sure silent tak buka balik..minggu ni kan minggu budak2 exam..hati hangat je bila call org tak angkat ni..aku punye geram sampai cakap..lantakla..langgar la taik babi tu puas2...he..he..sampai2 umah hubby aku beria2 cite kete die bau busuk..aku apalagi bukak cite la..."ha..padan la..org call tak mau angkat..ummi ni beria la nk ingatkan abah jgn langgar taik babi..suh careful la..nasib la...!"ceehh..melepas geram la kononye...hubby aku tkejut badak.."Haaa!!taik babi??patutla busuk gile!!nk turun balik la..nk sembur tayar..kih..kih..geli hati aku..rupe2nya kebanyakkan org satu kuarters ni sume langgar taik babi..sebab diorang melalui jalan yg sama..hari yg sungguh kelakar!!beramai2 melanggar taik babi!!tak bleh nak elak pasal taik babi memang dah bersepah atas jalanraya....yg paling menggelikan hati aku..naik2 umah hubby aku terus cakap nk tukar tayar kete..pasal tayar dah nampak dawai..kih..kih..alasan...................

hari yg sungguh sibuk....tukar tayar kete gara2 langgar taik babi..actually tayar kete iswara nipun dah memang lama..dah memang patut digantipun..tapi cam besalah..hubby aku suke btangguh2..tapi langgar taik babi punye pasal tukar jugak akhirnye....
beli yg murah2 jek..janji bertukar..for safety....
tayar ni asalnye sebijik harge seperti yg tertera tue..tapi ntah akupun tak paham apsal jadik RM130 jek..org yg dah besa tukar tayar tau kot..akupun lupe nk tanya kat hubby....
sambil tggu diorang wat keje aku n ukail lepak kat bilik menunggu..tgk tv..ait kecik je tv ni..(ewwaahh..mentang2 kat umah tv dah beso..tgk tv org cam kecik jee..kui..kui..)
ukail melayan cite kartun..ntah akupun dah lupe tajuknye....
dah mula boring..berlari kesana..berlari kesitu..kesinun......
hiiiyaaaaa..........ultromen.....raksasa.....mcm2 peel budak kecik nie..

akhirnye......boring sesangat dah ni ..tak tau nk watpe..kah!kah!

berbalik pd cite td..u all ade tgk berita tak pasal kisah taik babi ni..siap masuk TV3 lagi..najis babi bertaburan dijalan dari felda lubok merbau ke naka..najis babi ni diangkut keladang buah betik utk dibuat baja!!!!tttiiiidddaaaakkkkkkkkkkkkk!!tak mau makan buah betik dah....muuaaahaahaaa......

menjwab tag ibu inas..

huwwaaa...huwwaaa...ini tidak adil....buka2 blog terus dpt tag kene tgkap gambo sdiri dgn tidak boleh btukar pakaian ape yg sedang dipakai..kawan2 lain untungla snap pic ms kt tempat keje..so comei2 belaka la..aku??dah memang rutin buka blog ms dah balik keje..ms dah telanjang pakai baju besa je..tapi utk tidak menghampakan..dan tak pandai berbohong..makanye aku relakan...aku redha..muke ku tanpa secalit make up, jerawat merata-merata serta kelihatan dahiku yg sememangnye luas..hanya diselubungi tuala mandi..kih..kih..kire okla ye pn dell??


gambo ni ditangkap pd jam 215pm sebaik aku pulang dr keje..takde makeup2 key..tataplah sepuasnye..lepas ni takde can lagik tgk muke selebet aku cenggini..hik..hik..



the rules:

1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now. (beress..)

2) Don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture. (buat dah..real lagik..betul..tak tipu..)

3) Post that picture with NO editing. (real punye..takde edit2..malas nk buatpun..)

4) Post these instruction with your picture. (beress..)

5) Tag 10 people to do this ~ erm..aku pun cam yayan la..minta excuse leh??


pssstt...dell..baru teringat..ade satu tag dr ko aku tak wat2 sampai skg..minta ampun ye dell..panjang sgt nk kene setel sampai aku lupe terus..kire halal yek??!

Saturday, November 1, 2008

apa dah jadi daaaa..........

haiyaa....apa sulah jadi sama wa punya cerimin woooo....talak lain talak mukan ini misti wa punya anak punya kelija maa....sebenornya salah aku jugakla..sebelum tu aku la yang mulakan dulu keje melekat2 gambo kat tepi2 cermin tu..bukan pe..gambo2 ni diambil oleh anak pengasuh aku..pastu aku ni yang lalai lagi lupe asik tak teringat je nak masukkan dalam album..sudahnye..sementara aku nampak gambo ni dari bersepah ntah kemana kang baik aku lekat dulu tepi cermin..tapi yg aku lekat bukanla banyak cenggini.. cume 2-3 keping je..nak dijadikan cite ms aku lekat2 ni si ukail ni tengok(sambil2 belajo la tu cara nak lekat..)..tapi aku taklah syak wasangka..sampaila ke satu tahap dia ade tanya aku..

"ummi..letak gambar adik ngan abg haikal..."...sambil tunjuk ade gambo dia dgn haikal(budak lg satu yg pengasuh aku jaga)ke arah cermin....

yg aku ni tgh tahap gaban malas nk layan die..aku cakapla..

"adik naik kerusi ni..adik lekatla sdiri....ummi banyak keje ni.."(padahal bukan banyak keje manapun..sibuk surf internet..he..he..

ukailpun tarik kerusi then panjat..try2 nk lekat tak bleh..last2 aku tolong gakla..bimbing dia camne nk lekat sekeping gambo tu pastu dahle..diamle dia..

sampailah satu masa aku masuk ke bilik ni..tengok2 cermin...tuuuuu diaaaa........alih2 tanya kat abah dia..memang keje budak ukail ni..sibuk nk lekat gambo kat cermin..suke bebenor dia tengok muke die je yg terpampang..gile glemer gak ko ni yek..hik..hik..

tengok...pe dah jadi dgn cermin aku??dahlah cermin belas ihsan dari kerajaan bagi setoet kecik ni jee..kalau dah ko buh sume muke2 ko..mana lagi ummi nak tengok muke ummi ni yang..........memang gile glemer tau nyah!!


close up sket....ala tomei..tomei..anak ummi...anak abah..cute plak..(takpe puji anak sdiri..)tak jadik marah laa!!hik..hik..



haa..nila haikal....sayang benor die dgn abg haikal nye ni..penah tu pengasuh aku cite..ukail menangis2 cari abg haikal..pasal abg haikal tak datang umah(dah mak si haikal ni cuti..)..last2 pengasuh dia nk g tengok kt taska tmpat haikal belaja..nk ajak dtg umah main dgn ukail..tak sempat g tgk ..haikal dah dtg dulu..terlepas rinduu....over tau ko ni ukail..!!

eh..eh..gambor ni pun ade??takkan gambo aku dgn laki aku kot??gambo lama ni ....sapa plak laki bini misteri ni????ahak!ahak!wat2 tak kenal lak..mak pak aku daa ms mude2 dolu..fuh mak....mak dulu slim gile weh....pak...rambut pak dulu bleh tahan maa....hik..hik..(saje mintak gambo ni kt mak ayah..mentor aku nie..kih..kih..)

eh dell..yayan..chugie..yandarwisy n kawan2 yg lain..u all ade tak gambo mak ayah korang ms mude2 dulu..tunjukla....akupun nk tgk gak....agak2 ade tak??aku ade....(bunyik suara belagak sket..he..he..lawak jee..)