LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, November 1, 2008

apa dah jadi daaaa..........

haiyaa....apa sulah jadi sama wa punya cerimin woooo....talak lain talak mukan ini misti wa punya anak punya kelija maa....sebenornya salah aku jugakla..sebelum tu aku la yang mulakan dulu keje melekat2 gambo kat tepi2 cermin tu..bukan pe..gambo2 ni diambil oleh anak pengasuh aku..pastu aku ni yang lalai lagi lupe asik tak teringat je nak masukkan dalam album..sudahnye..sementara aku nampak gambo ni dari bersepah ntah kemana kang baik aku lekat dulu tepi cermin..tapi yg aku lekat bukanla banyak cenggini.. cume 2-3 keping je..nak dijadikan cite ms aku lekat2 ni si ukail ni tengok(sambil2 belajo la tu cara nak lekat..)..tapi aku taklah syak wasangka..sampaila ke satu tahap dia ade tanya aku..

"ummi..letak gambar adik ngan abg haikal..."...sambil tunjuk ade gambo dia dgn haikal(budak lg satu yg pengasuh aku jaga)ke arah cermin....

yg aku ni tgh tahap gaban malas nk layan die..aku cakapla..

"adik naik kerusi ni..adik lekatla sdiri....ummi banyak keje ni.."(padahal bukan banyak keje manapun..sibuk surf internet..he..he..

ukailpun tarik kerusi then panjat..try2 nk lekat tak bleh..last2 aku tolong gakla..bimbing dia camne nk lekat sekeping gambo tu pastu dahle..diamle dia..

sampailah satu masa aku masuk ke bilik ni..tengok2 cermin...tuuuuu diaaaa........alih2 tanya kat abah dia..memang keje budak ukail ni..sibuk nk lekat gambo kat cermin..suke bebenor dia tengok muke die je yg terpampang..gile glemer gak ko ni yek..hik..hik..

tengok...pe dah jadi dgn cermin aku??dahlah cermin belas ihsan dari kerajaan bagi setoet kecik ni jee..kalau dah ko buh sume muke2 ko..mana lagi ummi nak tengok muke ummi ni yang..........memang gile glemer tau nyah!!


close up sket....ala tomei..tomei..anak ummi...anak abah..cute plak..(takpe puji anak sdiri..)tak jadik marah laa!!hik..hik..



haa..nila haikal....sayang benor die dgn abg haikal nye ni..penah tu pengasuh aku cite..ukail menangis2 cari abg haikal..pasal abg haikal tak datang umah(dah mak si haikal ni cuti..)..last2 pengasuh dia nk g tengok kt taska tmpat haikal belaja..nk ajak dtg umah main dgn ukail..tak sempat g tgk ..haikal dah dtg dulu..terlepas rinduu....over tau ko ni ukail..!!

eh..eh..gambor ni pun ade??takkan gambo aku dgn laki aku kot??gambo lama ni ....sapa plak laki bini misteri ni????ahak!ahak!wat2 tak kenal lak..mak pak aku daa ms mude2 dolu..fuh mak....mak dulu slim gile weh....pak...rambut pak dulu bleh tahan maa....hik..hik..(saje mintak gambo ni kt mak ayah..mentor aku nie..kih..kih..)

eh dell..yayan..chugie..yandarwisy n kawan2 yg lain..u all ade tak gambo mak ayah korang ms mude2 dulu..tunjukla....akupun nk tgk gak....agak2 ade tak??aku ade....(bunyik suara belagak sket..he..he..lawak jee..)

8 comments:

yayan said...

Gambor makpak aku ade.. tapi tak rajin nak scan... Tapi kalau aku terajin blela kot... Nasib baikla KERAJAAN nak gak bagi kat ko meja solek tu.. Dan aku rasa ade almari baju sekali kan? Sebab, setakat yang pernah aku tengok, umah2 yang di pantau pembinaannya oleh JKR memang ade built in furniture..Bersyukur la wahai Cikgu Anis...

chugie said...

nis, x kalu silap aku ade gambo mak ngn abah aku mase zaman de anak sorang. vouge gitu.. kalah anak2 die heheh:D tapiiiiiiii aku lupa kat mana aku letak gambo tu. Kalu aku jmpe aku try upload ek.

fuadnis said...

yayan,
rajin2kanla scan gambo tu..bleh tgk kot2 muke ko sebijik cam ms mude mak ko..almari takde la yan..cume katil, meja solek, sofa+meja,meja makan n kat dapur adela kabinet..bukan tak bsyukur wlupun meja solek tu kecik je..cume dahla kecik tapi anak aku bg lagik kecik..ape yg tinggal??he..he..

fuadnis said...

chugie,
yeke??teringin aku nk tgk lak..camne vouge nye mak ko..carik jgn tak carik..caya la chugie..!!

DYLA said...

adoyai, bapak aku tamau glamer ar!!

fuadnis said...

dell,
ala...alasan je tu...ingatkan tak warden kite kt smt klang dulu penah cakap..orang melayu selalu banyak alasan..hik..hik..

YanDarwisy said...

Aku pun letak gak, tapi gambo aku tgh bercintan cintun dulu. Agak2 gaduh jer tgk gambo tu..pastu sengih2 bagai. x jadilah plak nak gaduh...

fuadnis said...

yandarwisy,
ok gak idea tu ye..tapi aku klu mrajuk tak mau tgk arah cermin dah..lari sembam muke kt bantal terus...kih..kih..lawak jee..