LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, April 30, 2010

iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY..


haa.....aku ni ntah berapa banyak kali masuk contest giveaway..

yg tak menang tu jgn cakapla...biasalah...tak luck la tu..hehe..

yg menang pun ade jugakla..tu pun sekali je rasenye....dapatla hadiah..

yg menang tapi smpai sekarang tak dapat2 hadiah pun ade....aku rase dah dekat setengah tahun ..hadiah yg dijanjikan tak dipos2....ntah apa punye contest daa....

aku ni sebenarnya bukan rajin sgtpun nk masuk menda2 alah ni..

tp sebab yg menganjurkan sahabat2 baik aku...
HARUSLAH aku yg tak berapa rajin ni join sekali..

kali ni blogger kita CHUGIE menganjurkan giveaway sempena ulangtahun kelahiran yg-1 buah hati sulungnya Nur Fatin Adlina..

ade 2 kategori..korang bleh masuk salah satu..ataupun nak masuk dua2 sekali pun bleh..

bagi aku senangla syarat2nye..taklah merepek2 mcm yg blogger lain buat tu..

ni aku copy dr blog chugie....

Kategori 1: Pengkomen tertinggi

- Kategori ni khas untuk kawan2 yang baik hati datang tinggal kan komen kat blog ni.. jadi aku akan buat kiraan berdasarkan komen2 yang telah korang tinggalkan dalam setiap entry aku tu dan pilih 5 orang yang paling banyak tinggalkan komen kat blog ni.

- Kiraan akan bermula dari 1/4/2010 - 22/5/2010

- Jadi, pada yang nak masuk kategori 1 ni, korang masih ada peluang untuk tinggal kan komen untuk setiap entry aku lepas ni ok.. 1 entry, 1 komen je yang akan di ambil kira. kalu ada yg tinggal 2 3 komen dlm 1 entry tu.. aku kira 1 je lah kan.

***************

KATEGORI 2: Pengunjung Blog

Terbuka kepada SEMUA pengunjung blog ni.. , SERAMAI 3 ORANG BERTUAH AKAN DI PILIH (samaada melalui cabutan atau Mr Random)

Caranye, letak banner kat sidebar korang dan buat lah entry untuk promote giveaway aku ni.. ;p

JANGAN LUPA LETAK KATEGORI YANG KORANG PILIH YE...

GIVEAWAY INI AKAN BERAKHIR PADA : 22/5/2010 9:22 malam

**********************************************************************************

korang bleh melawat sendiri blog chugie ni key..

klik kat SINI..

so..meh beramai2 memeriahkan iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY..

walaupun kita tak dapat meraikan bersama2 dalam majlis harijadinya..sebab masing2 jauhkan..

so anggaplah..dengan menyertai giveaway ni ,
adalah hadiah kita utk ulangtahun Nur Fatin Adlina....peace!!


Tuesday, April 27, 2010

berita itu memang benar..!!

alhamdulillah....

syukur yang tak terhingga..

pagi tadi semua rakan-rakan sekerja mengucapkan tahniah pada aku..

ngeh..ngeh..*malu*

syukur sekali lagi atas segala kurniaannya..




Tuesday, April 20, 2010

BE MY 19,099th VISITOR



salam semua...........

haisyoo...tetiba baik pulak bg salam...

selalu tak macam tu pun yek..hehehehe....

ni terikut2 dr. faryn la ni.....

tiap kali start entry mesti bg salam dulu....

aku je yg tak..gelojoh sgt....

okay..okay..

actually nak promote kat u all ni..

mehla join contest kat blog dr. faryn ni..



haa....mana tau..korang klik2 ..sambil ziarah blog dr. faryn ni..

kebetulan jadi pelawat yg ke 19,099............

dapat hadiah menarik..tertarik..memang deboom laah!!!!

katenye dapat beg tangan berjenama....

memang saje jela sapa2 yg tolak peluang nie kan....

okay..utk korang yg nak sertai kena memenuhi syarat2 nye....


so..apa lagi..mehla sama2 memeriahkan lagi blog dr. faryn nie....;-)



Saturday, April 17, 2010

pertama kali dalam seumur hidup.........


yup......

1st time dalam hidup aku....

hahahaha....jakun kan????

aaahhhhh.....ade aku kesah????

ni pun pasal nk berlagak dgn laki aku...

yg aku berani tegur anne dan nak bergambar dgn dia....

klu tak pasal nk eksen dgn laki aku.....

jgn harap....!!hahahahahahahaha.......

tadipun sampai ketaq2 tangan aku pas bergambor dgn dia....

punyelah gigil ....hahahahaha......

jumpe dia katne??

VILLAGE MALL, SG PETANI.....

alaa.....pasal AIM(Anugerah Industri Muzik) la...apa lagi......

artis yg ade.....

faizal tahir..tgh test gitar dia kat pentas..

typewriter....baru sampai masa aku tgk tu...

yg lain2 tak nampak lagi....

malam ni br start ....

tp dengar kat radio td ade lg artis lain.....

vince....rizz....pastu ade lg tapi tak brape dengor......

so sesapa yg dok sg petani dan kawasan2 yg terdekat bleh la korang pi malam ni yee....



Tuesday, April 13, 2010

budak2 zaman sekarang......

satu hari tu..tgh aku mengajar dalam kelas....

tiba2 aku terdengar....

"BULU POIN.....!!".........

korang tau ape??????

sapa org utara mmg tau sangatla....

sapa tak tau makna..korang2 tanya2la kawan2 yg org utara tu....

dasat woo budak2 zaman sekarang..

bab mencarut dah jadik makanan diorang dah....

aku tak puas ati aku panggil budak tu....

cam dayus je kalau tak tegur kan????

eh...memang dayusla......

tgh aku wat edisi siasat lat budak ni..

timbul lak cite lain..

tuduh menuduh antara kawan..

si A bgtau aku si B dan si C tgk cite "blue"..

tapi bila si A dah pegi..cite lain lak timbul....

si B dan si C cakap sebenarnya si A yg dok tgk cite "blue"....

pasal...si A yg sibuk dok sembang kat kawan2....

apa "sinopsis" cite "blue" tue...........

hasil tontonan beramai2 kat sebuah rumah...

mana pegi mak bapak diorang ni????????????

huuuuuuuuuu...........

dasat budak2 zaman sekarang ni.........

dan laporan ke guru disiplin telah dibuat.....





Saturday, April 10, 2010

menggoda........

apsal 2-3 hari ni....

hubby aku ckup menggoda....??

tergoda aku....

tetiba falling in love plak macam ms baru2 bercinta dulu....

hahahahaha...................



Friday, April 9, 2010

ganas....garang....!!!!


malas nak cakap banyakla...

korang tengok je pic ni....

huhu..............


tgk...tak nyabor...br sampai je ko...dia dah mengganas.......

nampak tak penyepak ni??

sapa2 yg berani wat onar dgn ummi saye..jagala....!!!!

hahahahaha...........

aku dah ade bodyguard....korang jgn jelus...ganas dan garang!!!!!!!!!!

korang ado????nan adooo.....................

pppssttt....dik...ade ke org nak wat ko menantu pasni dik...huhuhuhu....

muahahahaha............




my result pap smear.........

korang ni mesti tak doa2 ye bagi terbuka pintu hati?????

hehehehehehe.....

meh aku tunjuk sket result yg aku dapat..kot2 terbuka hati plak kee...


depa bagi aku sehelai kertas ni je..semua tertulis keputusan ujian aku..

baru aku tahu..HUKM yang uji sample cecair dari serviks aku..
oh ye..kat kedah mmg diorang takde makmal utk ujikaji ye..
semua dihantar ke KUALA LUMPUR..
sebab tu sebulan baru dapat....

aku lah insan yg di uji.....hahahahaha....

tadaa...........inilah hasil ujian..
bacalah sendiri..tentu korang paham kan....
apa korang rase bila hasil ujian korang menunjukkan yg korang bebas dari penyakit yang ditakuti????tentu lega dan gembira kan.....
takdelah tertanya2 lagi...
aku ni sihat kee...............
ade jangkitan ke...
ade tanda2 penyakit kanser rahim ke????....
so bila dah buat ujian....
dah tau tahap kesihatan korang buat masa ni...lapang dada..................
tp ingt.......setahun lepas ni kene buat lagiii....................

ingat......lebih baik mencegah daripada mengubati............

khidmat pesanan KEMENTERIAN KESIHATAN...
hehehehe.....



Wednesday, April 7, 2010

jangan prejudis!!

aku orangnye tak suka selindung2....

klu aku tak suka aku cakap depan2....

aku tak suka cakap belakang2..

samada orang bleh terima ke tidak..terpulang..

sebab aku bukan talam dua muka....

dan aku tak suka orang yg talam dua muka....

depan lain belakang lain....

org mcm ni aku tak respect....

tapi akupun tak harapkan orang respect aku....

cuma jgn biadab jee..!!

sebab klu dah biadab...sorryla....automatik aku leh jadik biadab dgn dia..

aku tak suka org pijak kepala aku..

dan setakat ni aku tak penah lagik pijak kepala org....

so beringat2la ye....

aku jarang hidup dgn rase stress....

tapi bila org dah buat telinga , mata, hati..dan segala2nya sakit.....

aku mmg bleh jadik stress....

tak semua org suka kita....cara kita....

so ....beringat2lah.....

bagi aku muka je cantik tapi hati busuk..

automatik muka yg cantik akan jd hodoh sehodohnya....

baik mcm aku ni ha...tak lawo tp tak penah busuk hati....

tp yg herannya ade je yg tak puas hati dgn aku......

kenapa ko prejudis pada aku???????




please okay.....!!!!

last warning..!!

aku tak ganggu hidup ko..........

ko jangan ganggu hidup aku.............

so please..........




Tuesday, April 6, 2010

berita gembira....

situasi di kedai jual nasi lemak pepagi buta....

nurse : cikgu....result pap smear cikgu dah dapat....maafla cikgu..lambat pulak..dah sebulan baru
sampai..

aku : ooo yeke..mcm mana??

nurse : ok cikgu..normal..takde masalah....cikgu bolehla datang klinik bila2 masa utk ambik
result ye..

aku : yeke...alhamdulillah.....................*sambil urut dada*
terima kasih yee...............


so........................korang mcm mana??dah buat??belum lagi??????banyak2la doa biar terbuka pintu hati korang tu ....................:-)



Monday, April 5, 2010

pantang dia nampak dan dengar....

korang perhati betul2 gerak badan UZMA....

terutamanya pergerakan kaki dia....

apa yang korang nampak????

sapa bleh teka dgn tepat mmg otak dia geliga....


video

oh yee....ni adelah lagu dan cite kegemaran UZMA....

waktu kerja tapi aku dirumah...........

jangan mare...

skrg waktu keja..tapi aku dirumah..........

hahahaha............

korang nak bgtau boss aku?????

bgtaula......ade aku kesah??????

hahahahaha...............

boss aku yg bagi aku balik..so tak guna korang nk report kat dia...

akekekekeke..............

actually rini mak lia(pengasuh budak2 ni) ade temujanji dgn doc pakar..

besalah..3bln sekali kene wat follow up darah tingginya..

kebetulan jadual kelas aku tak padat rini..

so aku mintak izin dr boss(Guru Besar) aku utk kuar jap....

dari kul 915 hingga 1145pagi aku free....

so kuar ambik UZMA dan tolong hantar mak lia ke klinik..

jaga UZMA jap smentara mak lia g klinik..

dari aku ambik cuti baik aku kuar jap kan....

bagus tak aku ni??sanggup tak ambik cuti....

tu yg tahun ni bleh dpt APC ni...hahahaha...ooopssss!!

kah..kah..kah..kah...............




Saturday, April 3, 2010

susu HIGOAT....


aku akan lakukan apa saja yg terbaik utk insan2 yang aku sayang....

wang ringgit????

boleh dicari....kesihatan adalah lebih penting....

aku tengah mencari produk yang baik utk my parent....

maklumlah..umur dah lanjut....

faham2 sajela....

aku beli susu HIGOUT ni atas saranan kawan2....

ramai dapat kesan yang baik..

so aku belilah...utk my parent..

ade lagi produk yg lebih berkesan , lain dari yg lain??

meh habaq mai no.....





teratak kecil kami yang bakal diduduki....

alhamdulillah....

projek berjalan seperti yang dirancang....

jalan sudah di tar..

our home sweet home....

dihadapan rumah kami........

teratak FUADNIS....

tuan sebenar ini rumah....akekekekeke....


menyepi lama................

agak lama gak aku tak update....

bizi la....

banyak keje....

maklumlah org2 cam aku yg ade 2 kerjaya ni............

kdg2 tak de masa nk online..

bila cuba nk curik2 online..jadik cam dayus je....

hahahahahaha.................

okla...okla.....

skrg tak rase dayus......sebab tgh free...............

ngeh...ngeh..ngeh..ngeh......