LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Sunday, August 28, 2011

sweet gile diorang niee.....


amboi2......nak raya ni..kemain senyap semua bloggers yee...
yg ade update pun 2-3 kerat jee...
ceh...ceh...mcm la aku update selalu yee..keh keh...

actually aku baru je ter tengok video ucapan hari raya
dari pasangan yg bakal berkahwin tahun 2013 nanti....
sweet giler la diorang nie...
aku suke lak tengok....mmg padan....

semoga apa yg dirancang menjadi kenyataan....:-)

video

Wednesday, August 24, 2011

orang lain dah lama ade....huhu....


lambat kan ummi 3U???
ketinggalan zaman betul....
selama ni pakai steramyx je kat umah..
baru terhegeh2 nak beli...
ni semua gara2 tuntutan keje punye pasal....
kalau kat umah takpela ade wireless bagai...
kalu kat tmpat keje payah lak....
wireless kat tmpat keje dahle rosak....
so nak taknak kne ade satu gak.....
yg best tu suami ummi 3U beli kat kawan pakej utk pelajar...
RM25 je sebulan...ok la kan???ngeeeeee...........

Tuesday, August 23, 2011

adoila kamu ni..bikin hati ummi mekar cam bunga..




video

kalu tgk mcm tak brape clear..
tapi UMAIRAH ni punyela gelak terkekek2 bile ummi 3U panggil....
ummi 3U gelihati sgt tgk die terlonjak2kan badan die..
sgt memberi respon sapa2 pn agah die....
ramahla kononnye kan..keh keh..

die senyap bile die ngantuk sgt2..
haa..ms tu ko agahla mcm mana pun...selamber je die..
takde perasaan..keh keh..

yg si kakak plak terjerit2 ms aku ambik video..
die pn sibuk nk inteprem..
dpt masuk suara pn jadile..
last2 aku masukkan gak wajahnye..keh keh...
senyum meleret....
haaiiihh.....ikut sapela perangai kamu tu..hehe...

apa2pun semua anak2 ummi buat ummi ceria sesangat....alhamdulillah....

Sunday, August 21, 2011

i love my son....




tak pernah lekang sayangnye pada buku.....
syukur.............:-)


Saturday, August 20, 2011

inila dia yg besar itu..........

jenama ROFINA SWISS.........
mula2 cam nak suh korang teka je apa kebenda nie...
tapi mcm tak jadila plak.....
pasal mcm dah tau sambutannye mcm mana...keh keh....
yela...ummi 3U sedar diri gakle.....
bukan ramai yg bc blog ummi 3U....keh keh.....
okla......okla.....actually inila die benda tu.......


beg balik kampung je pun.......
aiittt??dah dekat 7tahun dok dinegeri org...takkan takde beg balik kampung kan....
adeee.....giler takde???
abis nak angkut kain baju anak beranak pakai ape....keh keh.....
haaa.......mana yg lama??nanti dah last br ummi 3U story key....
la....cuci mate dl.....
sbb ape ummi 3U kate besar??
coz ms kat kedai nampak mcm sedang2 jee...
sekali bile bawak balik...........haaaaaaaa...............ambik koo......

kalu beg tu lebey besar dr keta mainan tu...
maknenyeeeee.................
ukail ke...uzma ke....apatah lagi umairah......
konpem leh sumbat dlm tu...keh keh......


pandangan dari depan...
kami beli betul2 kat tempat kedai yg jual beg saje....
so siap ade warranty setahun if pemegang besi utk tarik beg tu patah ke...
or...roda beg tu tercabut ke....
kalu kedai biase rasenye takde warranty gitu kan??
then siap ade beg lock lagi..
regenye dlm RM169 setelah diskaun 50%....
alhamdulillah ade diskaun.....

nape ummi 3U beli yg beso2??
senang nak sumbat pakaian anak beranak dlm satu beg jee....
malas nk bawak banyak2 beg..
kalu angkut pn sekali je....

oh ye...knape dgn beg lama?
yg lama abah 3U dah patahkan pemegang beg tu...
so ummi 3U sedikit tidak puas hati disitu..
dan minta beli beg yang baruu.....alasan....keh keh......

korang2 yg akan balik ke kampung dah packing baju????
ummi 3U teruja nak packing pakai beg baru...wwuuuhooooo.......

sama2 kita berhati2 dijalanraya yee......

DOA NAIK KENDERAAN :


لَهُ مُقْرِنِيْنَ. وَإِنَّا إِلَى رَبِّنَا لَمُنْقَلِبُوْنَ} الْحَمْدُ لِلَّهِ، الْحَمْدُ لِلَّهِ، الْحَمْدُ لِلَّهِ، اللهُ أَكْبَرُ، اللهُ أَكْبَرُ، اللهُ أَكْبَرُ، سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ إِنِّيْ ظَلَمْتُ نَفْسِيْ فَاغْفِرْ لِيْ، فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوْبَ إِلاَّ أَنْتَ.

Bismillaah, Alhamdulillaahi { Subhaanalladzii sakhkharalanaa hadzaa wamaa kunnaa lahu muqriniina, wainnaa ilaa Rabbinaa lamunqalibuun }

“Dengan nama Allah, segala puji bagi Allah, Maha Suci Tuhan yang menundukkan kendaraan ini untuk kami, padahal kami sebelumnya tidak mampu menguasainya. Dan sesung-guhnya kami akan kembali kepada Tuhan kami (di hari Kiamat). Segala puji bagi Allah (3x), Maha Suci Engkau, ya Allah! Sesungguhnya aku menganiaya diriku, maka ampunilah aku. Sesungguhnya tidak ada yang mengampuni dosa-dosa kecuali Engkau.” (HR. Abu Dawud 3/34, At-Tirmidzi 5/501, dan lihat Shahih At-Tirmidzi 3/156. )





sesuatu yg besar......

ummi 3U ada sesuatu yg besaaaaaarrrr............
baru beli semalam......keh keh.......
ni nekad punye hal nie......
korang nak tau ape????
nanti ummi 3U tunjuk pd entry yg seterusnyee yeekkk....

sabar....sabar........keh keh.....


Friday, August 19, 2011

ada yg tak kene nie.....


tiap kali ummi 3U buka blog mesti tak nampak entry baru kt bloglist kawan2...
jadinye tak dapat nk tau sapa yg dah update...
ummi 3U ni bila tgk org lain tak update...ummi 3U malas nk jengah..
keh keh......

sebenarnya..kejar ms....
bukan tak sudi jengah....
byk list kawan2 ummi 3U nie...so takkan semua ummi 3U nak klik buka....
haaiii.........kenape yekk......comengaaaaa......!!


Wednesday, August 17, 2011

BEN ASHAARI, PENDAPAT SAYA IALAH....



nak tau kenapa budak2 bawah 12 tahun takleh masuk hospital????

ni lah sebabnye.....

mengganggu laluan keluar masuk lif hospital......

untuk saiz belon budak ni je dah makan ruang banyak dalam lif....

berlari2 keseronokan bersama belon didalam wad seolah2 berada di taska riang ria kanak2..

bergurau senda gelak berdekah2 ...abis gelak gaduh berebut belon siap pakej menjerit2....

kesimpulannye.....upin nak bgtau nie....
sbb tu kanak2 bawah 12tahun dilarang masuk spital....
org yg sakit bertambah sakit...
sbb tak dapat rehat yg sebaiknya...
malah penyakit lain yg dapat.....
GANGGUAN PENDENGARAN.......keh...keh.....


Tuesday, August 16, 2011

hari blues cikgu anis...ngeeee....


video

kdg2 bile ms free...keje pn takde....
inila antara aktiviti cikgu anis..
belek majalah....dgr lagu.......
keh....keh......

dan part last sekali..member tempat dok sebelah cikgu anis...
tgh baca buku...ulangkaji nak peksa OUM....

kak aina nie......akak yg nak peksa...
nis yg stress dgr akak baca buku tau....hahahahaha....

good luck kak ainah...!!


berat badan ummi 3U yg terkini..!!

haa......ingt tak pasal entry ummi 3U yg lepas??
pasal program ummi 3U dietla........
alolo....korang ni comel betol la kerut2 muka cenggitu.....
lupa eekkk.......yela...posa2 ni lapor kan.....
konpem otak jem jap..keh keh....
okla...okla....sape lupe leh rujuk kat sini....

hari ni ummi 3U nak bgtau.....
sbb rini genap 1bulan ummi 3U amalkan produk itew....
ermm......auuwww.....malu lak nk bgtau hasilnye......
keh...keh...keh.......

nak tau berat badan ummi 3U yg terkini.........????
setelah menjaga pemakanan....
setelah rajin mengamalkan minum produk ini.....
soooooooooooo..............
berat ummi 3U yg terkini ialah.......



































scroll lagi.........







































scroll lagik....keh......keh...






















okla...okla......jgn mare2...hehe......

ini diaaa................................

(abaikan jari jemari kaki ummi 3U yg comel itu..keh keh..)



alhamdulillah......
dr 62.4kg.....skrg dah jadi 57.3kg.......:-)
mmg terbukti seperti yg dr. noordin bgtau....
dlm sebulan kita boleh turun 3-5kg.....
tapi klu nak cepat lagi....kene anggap nasi sebagai musuh.....
dlm sebulan mampu turun sehingga 7kg...
huhu........
mula2 mmg nak cr musuhpun.....tapi hati ni masih sayangkan nasi...keh keh.....

tp ok what???kan?kan??
ummi 3U dah turun 5.1kg lebey kurang....
ingat senangke????
sebelum minum produk ni...ade gak berlapo nasi....
tapi hasilnye....hampeh..........amatlah hampeh.....huhu...
nk kurang 100grm pun payah......apatah lg sekilo.....
mcm nak nangis je....
dahla lapor....berat pn tak turun....huhu....

ummi 3U paham...
mesti ade yg ...eh....takutla nak minum benda2 langsing badan nie.....
nantiii.........................
dah bc entry yg ummi 3U link kan tu???????
baca dulu dan tgk sape pengasasnye.....
kurang yakin lg...layari laman webnye......
tgk segala sijil dari kementerian kesihatan......
dah faham betul.....br anda....anda.....dan anda semua akan rase yakin.......

klu teringin nak........tapi takde agen yg terdekat...
jgn beli kat stokis tau....!!tak dijamin original......
boleh beli kat ummi 3U...sbb ummi 3U pn agen original dr kedah....:-)


Saturday, August 13, 2011

korang ada????leh lawan aku????

hahahaha....patah pinggang wooo silap2 haribulan....
stok seminggu punyee....
reti pakai jeee.....basuh senang main campak mesin....
nk sidai tara hal....
tang nak lipat tu....kalu ade mesin lipat kain...
senang hidup cikgu anis....keh keh.....

korang punye????leh lawan ummi 3U punyee?????

owwhh....yg belakang tu beg kertas hasil soping bj raya2 anak2.....
setel la gak sket2....
tinggal kasut budak2 nie jee....

sempat snap satu pic ms test bj ukail....
tahun lepas ikon ukail mickey mouse.....
tahun ni die nak garfield lak.......ikut jela anak bujang kesayangan nie...hehe....
ingtkan nak ambik selai je tshirt....
tgk2 "ter" ambik 2 gak akhirnya...keh keh...
bukan pe...biase ukail ni suke pakai warna merah...sket2 merah...
sbb nampak kene dgn die....
sekali semalam ms test bj oren+grey ni dgn warna biru+white...nampak hensem jee...
hahahaha.....sory...terpuji ank sdiri lak....
so rembatla dedua....:-)

bj2 lain no inteprem yee.....tggu raya nanti....ngeee.............


my FIL ....

bgtau hubby....dah lama nk snap gambo abah kt spital...
tp malu2 la....
pulak tu...abah tgh dlm keadaan belom lepas dr di operate...
bak kate org..hati tgh gundah gulana....
so mcm tak bestla kaco....

so semalam kmi p melawat abah lg...
dah 5hari abah selamat dioperate..
tgk keadaan die pn dah ok...tak sabor2 nak balik....
tapi takleh balik lg....kne tggu dapat "korset" br leh balik..hehe
"korset" tu mcm pendukung badan diala....bg stabil pas operate...

sbb abah dah nampak ok dan sedikit ceria...
so akupun snap la pic die...tu pun curik2.....
sorry ye abah.....
poyo je aku blakon depan my FIL buat2 tgk hset..padahal....
terang2 bunyi kamera tu...keh keh.....


suasana di wad......
my MIL yg setia menemani....
tp ade hikmah gak blaku semua nie...
my MIL asik dapat rasa masakan aku je bulan posa ni...
sbb tiap kali mlawat aku mesti bawakkan lauk..
baru2 ni teringin makan gulai ikan talang masin....
so akupun masak n bawakkan la.....
klu dia dirumah surela dia masak sdirikan....keh keh....

gambar gulai ikan talang tu?????
sory mory........takde mase nak snap....
atenye ummi 3U kelam kelibut masakkan after balik sekolah....
dah siap2 masak kelam kelibut lak nk btolak p hospital...
jarak tu jauh so takleh lambat2....
nanti abis lak wktu melawat......



last sekali....pic my FIL....
ummi 3U tau...mesti korang nk melawat kan....
haaa....nih ummi 3U bg melawat......tgk my FIL...keh keh.....
dah???????ok boleh balik......
waktu melwat dah abis yeee...............hahahahaha......
(jd guard jap...keh keh...)

Friday, August 12, 2011

cadangan menu hari ni....


hari ni teringin nak makan........


roti gulung sardin.......
errmmm....sedapnye.......
perut terus rase lapo...keh keh....

lagi.........
ikut apa yg ade dlm stok.....


suka ni....sayur brokoli +carrot....
wat masak air or tumis2 gitu.....

eh...eh.....tempoyak blambak dlm peti ais.....
nk wat guna ikan patin takdo....
pakai ayam pun aci kan.....kan....kan....kan.....
tapi..............................................
suh beli ayam tak beli2........
lagipun jumaat takde org menjual kot kat sini.......
huhu.......
jadinyeee.........................
masak ni je la........................






















sambal telur........................
telur dah tentu2 ade dlm peti ais.....aci tak?????????????????keh keh.....


lagi di HSB....

gambar kurang memuaskan....
sbb main snap je.....
malu kan dah namanye.....
takpe...janji ade gambo utk entry di blog ummi 3U yee.....

ngeri nengok...
mcm gambar di alam misteri pun yee...
keh keh.....
uzma mcm biasa.....tala kamera...cakap senyummmmmm......
terus jari di pipi...hahahaha....
ukail terus mlompat mcm kene sawan...keh keh....


ni la suasana di perkarangan HSB bile tibe waktu magrib..
waktu melawat tamat kul 730....so mmg dkat sgt dgn waktu berbuka kan....
nk berbuka dgn pesakit takleh....awal2 dah suh kuar....
so...elok2 kuar dah bbuka....
so bbuka kat parking ketala...takpun mana2 tmpt lapang sekitar HSB....

goyang2.....tapi ttp nak tunjuk.....
uzma bgaya dgn gaun cantik...kembang dan ber reben beso...keh keh...
pemberian pengasuhnyaa......
THANKS MAK LIA.........:-)


Wednesday, August 10, 2011

di dewan bedah....

dah 3hari tak update....
penat................serius gile penat....
mula daripada pak mentua ummi 3U start operate..
sampaila ke hari ni baru lega sket..
nk buka laptop update blog pn tak larat...
br nk hilang penat..rini plak sakit gigi/gusi actually..
mood pun ke laut...ke pasar....ke hutan...dan kemana2 lg...
tak jumpe jalan balik..keh keh..

tapi update gakle....
nnti bsawang..lagi malas nak kemas..hehe....

my MIL yg tudung hitam tu...tunduk menunggu....
die yg paling lama bertapa....
dr 1135 am my FIL masuk dewan bedah...
sampaila siap bih kurang 520pm....
bayangkan.........kalu ade katil dah lama ummi 3U lompat....
penat n ngantuk gile weeiii.....
ummi 3U dtg bih kurang kul 130pm..pas abis kelas...
minta kuar awal dr GB....nasib GB bagi..
siap pesan bwk keta elok2 lg..keh keh....

ummi n hubby tggu dlm 4jam depan blik bedah tu dah mcm pengemis dah...
sbb tak larat..ummi 3U ajak hubby duduk..keh keh.....
bukan takde kerusi tapi still lenguh....
bersila atas lantai lg santai..........

mula2 dokla depan board ni....
sbb dia appear nama pesakit yg dah selamat bedah kan...
ooo...sgt kagum mula2....keh keh...
yela...sbb tak penah jejak kaki lg kt dewan bedah ni kan...
pastu mcm...wah...bagusla....senang nk tau sapa yg setel kene bedah kan..
tapi........................yg ummi 3U perhati....
nama tu asik sama je....tak berubah2....
padahal..yg dah kene tolak kuar dr bilik bedah punyela ramai....
errmmm....last2...lantak ko la board....syok sdirila ko berkelip2 kat situ...
terus hilang rase kagum...hahahaha.....

budak ni lg kesian....
dr sekolah terus ummi 3U angkut g spital...
sudahnye sampai ke malam pakai bj sekolah jee.....haru sungguh..keh keh..

kat depan pintu nila ummi 3U dan hubby dok melepak....
mcm2 ragam kami tgk....
yg takleh lupa.....ada family waris ni kene panggil masuk kedalam...
kuar2 nangis2...
rupenya yg dibedah kritikal dan dimasukkan ke ICU....
huhu ngeri...........

pas FIL kuar dr dewan bedah kul 5 lebey tu....
terus tolak masuk wad....
tukar katil dkat dgn kaunter misi....
cot cet cot cet.....smpai kul 730 abis wktu melawat br kami gerak balik...
nasib tak bawak uzma n umairah...klu tak lg letih....
+ diorang meragam lagi..huhu....
sampai umah dkat kul 9 malam...
tu belom esoknye punye cite lagi.......
sambung nnti la yee..........................









Sunday, August 7, 2011

susah jadi cikgu nie....

tengok....
bukan senang nak jadik cikgu nie...
bukan senang nak bg diorang jadi mcm nie..
kalau tak minat..takde nye diorang serius smpai mcm nie..
maknenye..mengajar bukan setakat mengajar..
tapi perlu ade cara nak tarik perhatian diorang utk minat sesuatu subjek..
lagi2 subjek yg paling ramai org tak suka....
yeke??????
mostly klu dgr pendapat org2....
ramai yg tak suka subjek MATEMATIK....
ntah....kalau aku.....suka sangat!!
sampaikan mase SPM dulu....
esoknya exam BM....tapi aku sibuk ulangkaji matematik...keh keh....
sbb aku MINAT SESANGAT.........:-)
sbb tu dlm result..matematik aku dpt gred yg paling bagus...huhu...
tapi tidak ADD MATH....pelikkan...
minat matematik tp add math hancur.....
sbb............ntah.....nanti aku selidik balik...muahahaha.....

nak tau mcm mana diorang leh tertarik dlm sesi pengajaran aku????
jawapannye..................
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
BIARLAH RAHSIAAAAAAAAAAAAAAAA.........!!keh keh keh keh......

Saturday, August 6, 2011

kalu korang jd ELIA...apa rase korang tgk pic ni????

kalu akula jd elia......ntahla......
malas nk describe......
sbb aku ni bukan penyabar orgnya......
lagila tgk tunang sdiri mcm nie......
&#%*&@^%**>........................berbakul2 aku maki.....
lom tambah nangis lg.....huhu.....
kesetiaanku tak dihargai.....
lom kawin dah mcm ni....kalu kawin....JAHANAM!!

korang baca dan tgk sdirila gambar lain2 kat sini....
tq to CARI.COM........


semalam di HSB alor star..

semalam kan g hospital tgk FIL..
dah lama nk post entry kt HSB ..
tapi sik lupe jee....semalam br teringat..
tu pun ada certain2 tmpt je aku snap....
ape ke hei nye..dok snap merata tmpat org sakit kan..haha..
mcm org keseronokan melancong lak..keh keh..

ms ni dah gerak pulang dah..
guard dah halau kuar...keh keh...
takla...guard kat sini baik2lah.....
suh kitaorg kuar pn lembut je ckp...siap senyum lagik..
lom jumpe lg yg kerek..klu jumpe mmg nahasla....
sbb aku anti org kerek2 nie....

semua guard yg aku jumpe..manis2 senyumannye...
tak kire tingkat atas ke tingkat bawah ke...sama jee....

ni dah gerak nak balik..
betul2 ms nak buka posa...
nampak hajjah kecik tu??keh keh....
bulan posa..jumpe tok wan kene sopan2..hahaha....

tp sebelum tu singgah kafe dulu..
nak beli ayaq..hehe....
owwhh...dah ramai yg cakap kafe HSB ni murah je makanan n minumannye..
selalu klu g kafe hospital mesti mahal kan....
tp aku tak penahla cuba lagi makan kat sini..sedap ke idok....


hajjak kecik..uzma insyirah....
sambil tggu abah die beli air..
bila cakap ...kakak....senyuuummm.....
terus automatik jari letak kat dua2 pipi..keh keh....

pastu sibuk nk tgk gambo sdiri.....
chiittt..............
tp korang tau...dia ni alim2 kucing jee...
dl kete terus open hair...elok nak turun keta pandai lak ...
suh aku sarung tudung dia...kah kah.......

sempat snap level setiap tingkat.......
my FIL kt tgkat 3...khas utk pesakit ORTOPEDIK....

jauh nun hubby, baby umairah dan ukail tinggalkan kitaorg......
sbbnyeeeeeeeeeeee......
hajjah kecik jalan lambat sangat.....
terkedek2 jalan....maklumlah kaki pendek....akekekekeke......