LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, May 22, 2010

dah nampak tokoh kepimpinan..


kadang2 tak sedar yg UKAIL ni dah besar..

dah bleh pikir secara matang..

kdg2 rase cam kecik je lagi..

kdg2 pikir..

aarrgghh...dia bukan paham apa maksud aku cakappun..

aarrgghh....dia bukan reti klu aku suruh2 sgtpun...

aarrgghh.....dia bukan kisah klu aku seksi2 sgtpun depan dia..

aaarrggghh....mcm2 lagi laah....yg aku perlekehkan ttg dia..

tapi rupanya aku SILAP....

weeii...dah besar tu anak bujang aku..

dah 4tahun beb....

klu aku sembang2 dgn laki aku pasal dia..

dia bleh nyampuk then tanya nape ummi dgn abah cakap pasal UKAIL..??

hahahahaha....kantoi..........

bab suruh2 tu dah biasa dah...dia mmg boleh diharap..

cuma kdg2 benda yg kita agak dia cam tak mampu...rupanya dia boleh....

sorryla hero ummi....ummi silap....akekekeke...

lagi satu pasal klu aku TERSEKSI dalam rumah....

yela..kdg2 berkemban kan..eh..terlucut plak..tak sengaja..

"eeiii....ummi tak malu laa....."

glup..!!

so..jaga2la klu bkemban tu..ikat kuat2..hahahaha..

lagi satu..adela sekali cuaca agak panaskan..then konon nk stylo la sket..

nk tido malam..harusla nak pakai baju seksi meksi depan suami....

baru je aku sarung baju tu..

"ummi....tak elokla pakai baju tu..pakai baju lainla..nanti UKAIL ambikkkan baju ummi yee.."
(sambil ambikkan kain batik dan t-shirt kat rak baju..)

glup..!!tertelan air liur sekali lagi aku disitu....hahahahaha..

utk pengetahuan korang..anak bujang aku UKAIL IFWAT tak suka aku seksi2 key..
alhamdulillah..nak jadi ustaz ye long..??

dan pagi tadi..aku bancuhkan susu utk UZMA..

dah minum2 tu dibuat main2 je botol susu dia then masukkan balik dlm mulut..

yg si UKAIL ni tak perasan and ingt..susu yg diminum adiknya tu susu malam td(susu basi/lama)

terus dia marah adik dia..

"adik..!!jangan minumla susu tu..tak elok dah..nanti ummi buat lain....
ummiiiiiiii.......................adik minum susu lama........"

yg aku ni dah nak tergelak..

"takpe..susu tu ummi baru je buat tadi..........."

"yekee................."

perlahan je UKAIL jawab then terus bagi balik susu tu kat adik dia..bagi minum....

sweet je aku tgk perangai UKAIL ni....

dah boleh diharap dan nampak sifat2 kepimpinannya....;-)


gambar ukail ms kecik....

comel jee..debab..

tp skrg dah keding..hahahaha....

Monday, May 17, 2010

video terlampau 1

bukan senang nak tengok gelagat cikgu-cikgu mcm ni..

selalu serius je kat dalam kelas..

setahun sekali je tau..

hahahahaha....saksikanlah gelagat kawan2 sekerja aku..

dihari sambutan hari guru pd 16 mei 2010..

peace..!


video


oh ye..ade 2 video lg blum aku tnjuk...

termasuk akula pelakon didalamnye..

korang nk tengok ke????

Sunday, May 16, 2010

memang nampak sgt ke????

bukan nak kate ape..

tp kebanyakkan member2 sekolah dulu ..

yg jumpe balik..

ayat dia mesti sama dgn yang bawah ni....



ebook
Iqhwan telah menghantar pesanan kepada anda.
Iqhwan Ibrahim
Iqhwan IbrahimMay 16, 2010 at 11:02pm
Per: tanya ngaja sekolah mane?
hang mesti ajar matematik kot sb
hang otai matematik dulu.
adila pun Cikgu ke?


betul ke??

maksud aku..

nampak sgt ke dulu aku minat matematik jee.....

nampak sgt subjek lain aku tak layan kan.......

hahahahaha....

ye kot..........

Align Center
buktinya....

aku adalah CIKGU MATEMATIK....

hahahahaha.......




yang jadi kebiasaan tiap tahun

inilah kebiasaanye setiap tahun....

sejak aku kawin dgn hubby aku....

ade duit ke takde duit ke....(tipu jee..)

mesti dia beli utk aku..

dulu dia mmg tak romantik....

tp atenyee.....dah kawin 5tahun lebey kan..

dah taula sket2 nk jadik romantik....

eh..tak sketla...dah banyak perubahan....;-)

korang layan jela pic ni yee..

tak larat nk ngomel panjang2....

penat tak hilang lg ....sambut hari guru kat sekolah td..

;-)



si over excited....harijadi ummi dia..dia lak yg lebey2.....hahahaha

dah tentula dr secret recipe.....waaallllaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

tiap tahun sama pn takpe...my peveret...........

sebenarnye aku malas nk boh lilin bagai....tp awang kenit ni dok sibuk nk tiup..layan kan ajela....

klu korang perasan lilin yg depa bg ni ade simbol..
lilin yg besar 2batang..yg kecik 9batang..
umur aku kan 29tahun..;-)




Saturday, May 15, 2010

tak kire...nak update malam ni gak......

actually aku mengantuk gile nie....

tapi aku tak kire..aku buntangkan mata gak....

pasal takmo jadi entry basi..

hahahaha....gile betul....

esok kan hari guru....

pastu kan ade acara tukar2 hadiah dgn cikgu2 lain..

syarat ..mesti RM20 keatas....

pening gile woo nk cari hadiah yg berfaedah..

last2 aku pilih ni jee....


harga asal rm189..tp sebab ade less utk ahli pacific card..
aku dapat diskaun 80%..so tinggal rm 37.80......

selalu kan..aku mesti pening nk pilih pembalut hadiah..
tp sekarang tidak lagi..pasal aku dah ade pembantu..
UKAIL yang pilih nie..ok gak kan taste dia??hahahaha....

dan dia juga yg tolong aku balut..serius..dia yg tolong pegangkan kertas pembalut ni bila aku sibuk gunting seletep....hehehehe....senang..dah tak payah suh laki aku tolong aku..

klu korang..suke tak dapat hadiah ni????
minta2 sapa yg dapat hadiah ni..suke laaaa.......
lalalalalalalala.............;-)



Friday, May 14, 2010

entry yg terlambat........huahuahuahua.........


dapatnye dah hari tu lagi dah....

tapi dek kerana laptop gomen tu wat hal....

skrin tiba2 kelam....

terus terbantut selera aku nk meng"hupdate"

hahahahaha......

ade laptop baru ....

nk kene install mcm2 la dulu.....

sudahnye..............jadi entry terlambat la....

huahuahuahua....

thanks to nasazfrog..

kerana akhirnya telah mengepos gak hadiah utk aku..

utk contest tekasilangkata yg telah aku sertai .............

bila ye...aku pun dah lupa.....

hahahahaha.....







takyah orang tanya aku dah bgtau dulu...............

hahahahahaha.......

ayat bajet berlagak jee....

nk show off la hubby bg hadiah pe tahun ni....

tahun ni lain sket dr tahun2 sebelomnyaa...

klu tahun2 sebelomnya mesti aku minta jam tangan je....

tp tahun ni mood mengidam aku dah bertukar rupe....

tetiba minta yg lebih mahal plak kan....

hahahahaha......

takla.....tipu je sume kat atas tu.....

yg betul cuma tang hadiah jam tangan je....

tahun ni sebenarnya tak request hadiah pe2pun....

cume ritu adela.....cakap dgn hubby yg aku nk beli laptop.....

tp tggu duit ckupla.....

ckup tu maksud aku bukan takde simpanan lgsung....

cuma aku tak suke usik duit simpanan....

nk biar dia beranak je dlm bank....

so..aku lebih suke simpan cash tiap2 bulan..ckup baru sambar..

so...hubby dgn murah hati mengsponsor separuh daripada bayaran membeli ni....

alhamdulillah.......dptla aku beli laptop idaman hati dgn kadar yg lebih segera dr jangkaan..

separuh pun banyak gak tu......

thanks sayang.......

oh bukan tu je......

+

tudung ala ariani dua pasang.....

bukan ariani key.....ALAL ARIANI JEE............hik..hik...

ini dia buah hati aku..

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

bukan beg jenama sebenar....yg sebenarnye tak cun..so ambik HP punye..hahahaha....


DELL.............I LIKEEEEEEEEE.........

pinky colour....love it!!!!!!!!

it's mine..................;-)

oowwhh.......mouse juge harus pink okey..............

actually aku nk cari yg warna merah....biar nampak hot!!

tp sayang..keluaran terbaru dell takde yg warna merah.....

so ambik pink kaler sajork...........

windows 7 memang best..!!




hai laa.......

sedang nk mengupdate sesuatu.....

maksud aku gambar.....

tp aku kebuntuan menggunakan "benda alah" ni....

hai laaaa..............

jahil betul aku....

napela ko nampak canggih sgt....

hahahahaha...............



Saturday, May 8, 2010

rajin tapi malas...camne tu??

itulah anak bujang aku..

rajin baca buku..tapi klu time mood takde tu..ade je alasannye..

korang tengok jela video nih..

mcm mana gaya dia....huh..

ibu-ibu..bapak-bapak..

kite kene pandai psiko ye kalau budak yg peel mcm nie..


video

Friday, May 7, 2010

aku rasa..aku perlukan "dia"....

fuuuhhh....lega..

sampai gak kat tangan aku benda ni..

kredit to nurul izwah@iewa............;-)

susah2..jauh2 pos utk aku jenama ni..

puas cari kat kedah ni..tak jumpa..

ntah aku yg tak pandai cari..tak taula..ngeh..ngeh..

punyalah banyak benda ni kat sini....napelah jenis ni gak yg aku sibuk2..

import jauh plak tu...akekekeke....

melalui research yg aku buat..

jenama ini yg terbaik..

tp tak taula pulak klu antara korang tak bersetuju dgn aku....

mgkin korang ade pendirian sdiri ttg jenama lain..??

tell me..tell me..tell meeeeeeeeeeeee..........................

bukan pe..ditambah testimoni sendiri oleh kawan aku iewa ni..

so..sebab tu ia lebih menyakinkan aku............



aku pilih yg 1000mg punye..senang...telan sebiji kapsul je..ngeh..ngeh..
harganye RM80 sajork............

EPO..........

jenama EFAMOL............CUBALAH..!!



EPO 1000mg

Minyak EPO berkualiti untuk kesihatan dan kecantikkan

* Membantu mengawalatur kitaran haid
* Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS)-iritasi, sakit kepala, sakit payudara, kesenakkan dan kekejangan perut
* Mengurangkan simptom putus haid-panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj
* Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri -bermanafaat kepada kulit yang kering, tua atau berminyak. Melegakan ekzema dan alergi kulit
* Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kilit kepala yang gatal
* Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah


haa...........yg aku boldkan kuning tu la masalah utama aku ni..

sebab tu..aku rase aku memang perlukan "dia"....

tp klu takde masalahpun..memang elok sebenarnya EPO ni utk kaum wanita..

sebagai supplement tambahan..bagus tau..

makan..jangan tak makan...................

peace....!!



Thursday, May 6, 2010

dugaan ALLAH besar hikmahnya....

tgh main2 dgn UZMA tadi..

hati aku betul2 tersentuh bila pandang muka dia..

dalam hati aku tiba2 berkata..

YA ALLAH.... panjang umur ko dik....

syukur alhamdulilah.......:'-)

teringat dl ms mula2 ngandungkan dia 2bln dalam perut aku..

ms tu esoknya nak raya haji..

tiba2 petang tu aku bleeding dgn banyaknya..

mmg dalam otak aku ms tu pikir..aku akan keguguran lagi..

dan teringat balik ms aku keguguran , kandungan sebelum mengandungkan UZMA..

dan terpaksa wat DNC sebab mmg betul2 keguguran..

SEDIH YG AMAT TOKSAH CAKAPLAH....

jadi aku amat traumatik bila aku bleeding lagi....

tapi kuasa tuhan kan....

ALLAH MAHA BERKUASA, MAHA MENGETAHUI....

UZMA tak pe2 pun..walaupun aku bleeding sebanyak2nya..

dan selamat hingga dilahirkan...

dan kini sihat walafiat..dan sangat aktif....

dan atas sebab itu juga...tiba2 aku terpikir....

mgkin dulu agaknya yg aku keguguran tu..aku ngandungkan anak lelaki kot..

sebab tu dia tarik balik nikmat aku mengandung..sebab dia nk kurniakan aku anak perempuan..

nk bagi sepasang kat aku....

ataupun..memang anak tu tak sihat..sebab tu aku keguguran..

jadi dia kurniakan aku anak perempuan yg comel, sihat , aktif dan sungguh keletah..

semuanya aku pikir positif sepositifnya....

kesimpulannya....

setiap dugaan yg ALLAH S.W.T berikan pada kita itu..besar hikmahnya....

dan kita tak tau...apa hikmah itu..

sebagai manusia ....sebagai hambanya..

apa yg perlu kita buat..

kita wajib percaya qada dan qadar..

walaupun cabaran dan dugaan itu pahit..tapi percayalah..

ada hikmah YANG SANGAT MANIS tersembunyi....

insyaallah....:-)



Wednesday, May 5, 2010

terasa zaman dah berputar balik....

rase cam baru jee bapak aku marah2 aku..

pasal tak baca buku..

laa..aku pulak marah UKAIL pasal tak baca buku..kih..kih..

tu tipu jee..

sound manja2 gitu jee..

alhamdulillah..aku tak perlu buat begitu..

bila dah jadi kebiasaan..takde hal nk suruh dia baca sampai kene marah2..

rutin..pas aku sembahyang magrib..memang aku akan ajar UKAIL baca buku QIRAATI..

dia pun dah tau dah..

dengar je aku panggil "UKAIL IFWAT..............................."

terus datang kat aku bawak buku..

yup..didikan dari awal itu penting..

jgn sampai dah besar panjang baru ko terhegeh2 nk rotan bagai..terlambat dah..!!

mcm mana nk memudahkan mendidik anak2????

jadikanlah anak2 kamu itu seperti sahabat baik kamu yg paling akrab....

dan kamu juga..jadilah sahabat yg paling baik bg anak2 kamu..

pendengar yg baik......

memahami perasaan dan jiwa anak2 adalah penting..

anak kecil suka memberontak....

dan tekanan itu tambah menyukarkan lagi tugas kamu mendidik mereka....

tegas pada tempatnya..dan berlembut juga mesti kene dgn caranya....


abaikan cara UKAIL memegang pensel..dia masih lagi dalam usaha menyesuaikan diri..hehehehe....

tekun membuat kerja sekolah..

indah sgt bila dapat meluangkan masa menemankan UKAIL membuat kerja sekolah..
semoga aku berjaya menjadi ibu yg terbaik utk dia..amin..........

oh yee....UKAIL IFWAT baru khatam buku qiraati 1 tadi..kemajuan yg sangat cemerlang utk budak berusia 4tahun seperti dia..

dan esok akan bermula bacaan qiraati 2..

semoga terus dipermudahkan..amin..........



Tuesday, May 4, 2010

inilah dia berita gembira itu....


salam....

sama2lah bergembira dgn berita gembira ini..;-)





sesungguhnya..secara jujur..

aku taklah mengharap sgt....

sebab aku lakukan segala tugas aku dgn penuh rase ikhlas dan gembira....

walaupun sebelum ini..hati aku pernah disentap seketika..

oleh "orang" yg beranggapan aku memberi ilmu kepada anak2 murid kerana duit....

(TUISYEN BERDUIT OLEH KERAJAAN KAN....)

tapi aku anggap ia dugaan dan cabaran....

sesungguhnya ALLAH maha pengasih,penyayang dan mengetahui....

dan .... amat bersyukur kerana ALLAH S.W.T telah mengurniakan aku rezeki ini..

tanda "dia" tau keikhlasan hati aku....alhamdulillah....

terima kasih kepada all my boss..(Guru Besar dan PK Kurikulum)

kerana telah memilih aku sebagai penerima

ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG 2009

tanda..my boss juga nampak segala usaha dan titik peluh aku dalam sama2 meningkatkan mutu kecemerlangan SEK KEB NAKA....

terima kasih sekali lagi kerana MENGHARGAI diri aku....peace..!!