LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Tuesday, November 30, 2010

cerita UKAIL yang tertunggak....

lama tak cite pasal hero aku nie..
ni kes cite tertunggak nie..
almaklumla..hujung tahun nak tutup sekolah..mcm2 hal berlaku..
dengan hal mak paknye..
so tak ketinggalan jugak anak bujang aku nie..
dia pun tutup sekolah gak..

selain tutup sekolah..
sekolah dia mengadakan majlis ihtifal gak..
dalam erti kate lain..
majlis anugerah cemerlang la kan..
+
sukan sekali..hehehe....



UKAIL ceria disamping hadiah2 nye..
1) tempat ke 2 periksa penggal 1
2) tempat pertama periksa penggal ke 2..alhamdulillah....
3) tempat ke-3 pertandingan mewarna..
4)tempat ke 2 acara susun tin
5) tempat ke 2 acara pecah belon..

over kan....hehehee....syabas anak ummi...tahniah....!!
bila sebut syabas..teringat aku..
ukail suka sebut syabas kat aku bila aku berjaya buat sesuatu...
wakakakakaka.....


last but not least..
ummi die tumpang inteprem sama
kejayaan bagi tahun 2010..
ALHAMDULILLAH...............:-)


Monday, November 29, 2010

memang mudah ke...atau kamu dah pasrah..??

UZMA INSYIRAH....
ummi dan abah bangga sangat dengan kamu..
bangga atas banyak sebab..
sama jugak dengan abang UKAIL..
kami bangga jugak dengan dia..
tapi atas sebab yg satu nie....
ummi dan abah lebih kagum dengan kamu....

mula2 tu susah gakle...
tapi tak ambik mase lama kamu nak biasakan..
tak taula kamu memang jenis mudah ke...
atau........
kamu memang dah pasrah.....
hahahahhaha.........



video

actually semua ubat tu die makan abis tanpa menangis pun..
tapi sebab dia pantang nampak kamera....
so sessi rakaman tergendala....
akekekekke......

Saturday, November 27, 2010

teruk bila pilot dgn co pilot sakit....

sapa tu??
aku dgn hubbyla....
at least klu aku sakit..hubby ade..
or bila hubby sakit aku ade..
ni bila dua2 sakit..ape yg ade??
#%^&*%@#%^*............

aku paling benci sakit mase mengandung..
sebab nak makan ubat pn takleh sebarangan...
klu tak ngandung..rasenye aku dah bantai panadol ke ape ke..
bagi hilang sakit..
ni nak makan pn kene ikut dos yg kurang..huhu....

yg tambah tak syiok tu..bila sakit..
aku jadi cam lumpuh je..
maksudnye nak wat keje ape pn terbatas..
PALING TAK SUKA....!!

so bila dah tak sihat nie..
mula jadi cam doc..
carik punca sakit nie..

agaknye...tengah musim panas nie..
kurang minum air..
sekali minum ..teguk air sejuk terus..
haaa...hambik koo..........
segarla kononnye kan....
pastu pasal makan buah tembikai susu kot..
"sejuk" kot...
tu abis urat2 kembang...sakit kepala pn senangla...
sakit badan...lenguh2...lesu....
pastu 2,3 menjak ni asik berjalan je uruskan macam2..
hal rumah...
bila dah berpanas je....kurang rehat...
tu macam2 penyakit nie...

oooohhh.....cakap pasal hal rumah..
esok tukang nak pasang grill dah...
klu cantik aku jaja sini yee...
klu tak..korang lupakan jela nak tengok...wakakakaka.....



Wednesday, November 24, 2010

semalam saye tengok baby dalam perut....

patutnya appmnt dgn doc hari jumaat nie..
tapi dek kerana mmg nak bawak uzma follow up batuk nye yg tak lega2 tu..
so pegi sekali semalamla...
dah satu hospital kan..
senang..
bilik doc pun sebelah menyebelah.....
abis masuk cek uzma....g cek perut aku plak...kih..kih..
gile kuasa betoi asik masuk bilik doc jee....hahahahaha....

uzma dapat giliran no 1
aku plak no 4..okla tu....
sebelum tggu doc masuk bilik..
bawak anak2 main2 kat mini playground kat side luar tu..
tggu dekat setengah jam gakle..
abis dah dua2 doc sibuk kan..
sorang sibuk pantau org nak beranak..
sorang lagi sibuk pantau wad kanak2..
saling kait mengait dua2nye..



susah noo nak snap gambo anak dara kecik nie..
bila tala kamera kat dia..dia sibuk masuk umah mainan tu..
bila panggil dia..sibuk nak rebut kamera kat tangan kita plak..
sudahnya main tembak jelaa..



yg syoknye..masuk2 je dia dalam tu..bleh nak berdiri plak dia..
sudahnye kepala terhantuk..hahaha
eh cik kak..awak tu dah tinggi tau..bukan baby lagi...kui..kui..kui..


haa...yg ni tak gaduh nak snap gambo die...
malah dia plak yg terhegeh2 suh kita amek gambo die..hahahah...


asalnye comel je dia letak muka dia kat bulatan tu..
elok aku nak snap je..terus dapat tangan dia je...muahahaha..


dapat gak snap sket..tu pun pasal mengadu kat aku ..
geram dgn abang die...
oowwwhh...dia ni seorang yg kuat mengadu tau..hahahaha....


suasana ditempat menunggu..
my hubby kusyuk layan paper..


nila bilik doc annuar..
bilik no 31..
oowwhh..no je 28 ye kat situ..
tapi sebenarnye giliran yg pertama untuk petang tu..
maknenye pagi tu dah ade 27orang patient yg jumpe dia..:-)


dan ini...gambar baby saye....:-D
dia tengah watpe tu??nampak tak??dia tengah terlungkup..
dalam erti kate lain..tengah bersujud mcm org tgh sembahyang...ngeee....


dan ini gambar 3D yg doc bagi..
ni pandangan dari belakang badang die..
tu tulang belakang die yg bergaris2 tuu..
dan yg tajam panjang tu siku die....
hehehehe...
suke dapat tgk baby....
semoga baby terus sihat ye sayang......

gender??
dah konpem dah kali nie..
tapi malas nk kasitau sekarangla....
hahahaha.....

yg boleh kasitau....
baby sihat2 je dan ok..
pkembangan / tumbesaran dia mengikut yg sepatutnya..
estimate berat dah 504grm sekarang..
cume yg tak sedapnye kepala dok kat atas plak..
tapi doc tak bagi risau..
sebab buat masa sekarang normal cenggitu....
dan dia boleh pusing nanti....

korang doa2kanla yee....moga baby dok posisi yg sepatutnya..
janganla jadi cam abg ukail lak..huhu..
okla ..tu saje laporan dr baby utk bulan nie..

doakan utk ummi dan baby ok.....
tataaaaaaaaaaaa............


Sunday, November 21, 2010

menu hari ni....

waahh......
nak update ni...kui kui kui...
dah berapa hari senyap je kan...
raya u all..
mana leh sibuk2 dgn blog..hehe..

skrg dah dok umah sdiri balik..
ritu balik raya umah mentua..
dan hari ni sangat rajin memasak..
maksud rajin tu ialah....
masak menu yg jarang buatla...
selalu wat yg PALING SIMPLE..
sebab yg nak makan pn 2orang jee..
jadi takyahla yg grand2 sangat...
muahahaha.....



(tq google..)
tak kuasa eden nak snap2..
tapi percayalah mmg aku masak tau...
muahahahaha....

menu rini ialah ikan talang masin masak lemak nenas..
pastu kombain sekali dgn sambal tempoyak dgn ikan goreng...
peerrrgghhh............kagum!!hahahaha.....


asalnye nak masak ini......


ikan patin masak tempoyak.....
teringinla kononye...
tapi payah nau nak jumpe ikan patin kat sini...huhu....
nampaknye lain kali la buat yee...........

bluurrpp.............kenyang....alhamdulillah..............:-)




Saturday, November 13, 2010

respekla sama lu.....

sama sapa?????
sama kamu kamu...yg rajin update blog tetiap hari..
bagus korang atur masa kan..
aku??
sampai sekarang tak lulus2 bab masukkan jadual update blog dalam rutin aku seharian..
kira..update blog ni bukan pilihan utama aku..
maksudnya bukan satu yg amat penting dalam kehidupan seharian..
klu tak sempat sangat tu..bz ke....
jangan harapla hati aku nak cair utk pandang blog..
no...no...no...no...

klu ade masa sket tu..
pandang2 blog orang sudah..
tapi utk update..
arrgghh...
sayang lak kat mata nie..
tidola...
takpun..sayang plak kat perut nie...
mencekikla dulu...
takpun sayang lak kat jiwa raga nie..
meh kita tgk tv berhibur dulu...
hahahahha......

pendek kata....
klu betul2 lapang GILE....baru aku update sket..
tupun bergantung tahap kerajinan gak..
klu takde gambar tu..
maknenye..rajin suam2 kuku jela....
tapi klu ade gambar tu....
perrgghh...kire mmg dapat hidayah sungguhla aku haritu...
wakakakakaka.....

actually aku ade cite nak sembang gak..
pasal hal 2-3 hari nie..
tapi bila memikirkan ade kerja yg lebih MUSTAHAK..
makanye..esok2la aku share yee..

nak lipat baju...
nak gosok baju(esok keje maa...)
nak siapkan beg anak2..
dan yg paling PENTING....
masa untuk bersama suami dan anak-anak tu..

so blog.....taa taa..tii tii..tuu tuu....
bila saye dah free sesangat baru saya manja2 dengan kamu yee....
:-)










Saturday, November 6, 2010

Giveaway sempena anniversary blog..

oowhhh....
bukan anniversary blog saye key....
tapi sempena blog WARNIDA..
anniversary yg ke-3..
hepi anniversary ye dear.......:-)



syarat yang amat2 mudah..
dan saye amatlah suke menyertai giveaway ..
yg mana syarat2nye senang...ngeh..ngeh..

terima kasih kepada chugie..
kerana telah tag aku...
kalau idak...idakla aku tau pasal contest nie..

oh yee....
dan syarat nye yg terakhir ..
kenelah tag 3 orang kawan yg lain...
errmm....sape yee....

ok...aku nak tag

kak eida(lakaranhatii.blogspot.com)
nasaz(nasazfrog-plutogurl.blogspot.com)
yan(yandarwisy.blogspot.com)

mehla kita sama2 memeriahkan giveaway ni yee....



kenape lama tak bersiaran di blog..........

uuuhhh......
cikgu amat sibuk lately..
maklumlah..cikgu kan gile kuasa..
guru kelas..
ketua panitia..
s/u peperiksaan....
mak pada dua org anak..
isteri pada seorang suami...
wakakkakakaka............
jadinye..pikir sdirila bila cikgu ni banyak noo pangkatnye....
hahahahaha.....

3pangkat kat atas tu bertambah2 sibuk bila dah nak tutup sekolah nie..
dengan nak kutip balik buku teks anak-anak....
dengan nak tutup buku kedatangan anak-anak..
dengan mesyuarat bangkel kh lagi..
dengan nak sediakan analisa peperiksaan satu sekolah lagi..
seminggu ni je cikgu dah usung laptop tiap2 hari kesekolah..
tu belum usung perut cikgu ni lagi..
kih kih kih kih..
bertambah2 semput cikgu bila mereka2 ni wat jamuan akhir tahun..
kuang..kuang..kuang..kuang..

pangkat mak dan isteri tu jangan cakapla..
mmg takde non stopnye..
nak cite pun tak payahla.....
kamu-kamu semua pun dapat rase sdiri kan......

yg bertambah kalut ....
bila sekarang musim hujan....
lebih2 lagi diutara ni haa......
yg kalutnya buka pe....
pjalanan seharian tu tak secepat bila cuaca baik la...
nak kene berpayung......
dukung anak kene pegang payung..
dukung laptop kene pegang payung..
serba serbi kene pegang payunglaa....
jadinye sampai sekolah pn lambat dari biasa....huhu....
nasib tempat kawasan tempat cikgu nie tak banjir(pasal dok atas bukit)hehehehehe..
tapi cikgu rase juga tempiasnye....
bila banyak jalan kene tutup........
bila ramai kawan sekerja tak mai sekolah akibat terperangkap....
yg lebih terasa bila cikgu nak g SOPING2 KE ALOR STAR pun TERBANTUT!!
hahahahahahahha.......

yela......alor star pn kene banjir teruk.........
peergghh.........tak dapat cikgu nak terapi minda cikgu.....akekekeke.....
tapi cikgu tumpang simpati ....
pada mereka2 yg dilanda musibah....
selama 26 tahun dok tak penah kene banjir..tetiba kali ni kene naik trak askar plak..
jadi diantara mangsa yg dipindahkan....
bukan setakat 26tahun..dlm paper pn org a.star kate ..
sejak 67tahun dok tak penah kena....
kira kali ni mmg hebatla.....

yg cikgu ni masih tertanya2 lagi....
rumah yg cikgu baru beli tu naik ke tak air....
setakat nie masih samar2 lagi..
tak sebut pun la ....tapi kawasan berdekatan ade yg naik..
hari ni ingat nak pusing..
cari jalan yg boleh lalu..
nak jengok rumah baru cikgu..
harap2 tak terlibat..........


ni cikgu nak share sket video dr kawan cikgu..
keadaan banjir di alor star....

video