LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, November 6, 2010

kenape lama tak bersiaran di blog..........

uuuhhh......
cikgu amat sibuk lately..
maklumlah..cikgu kan gile kuasa..
guru kelas..
ketua panitia..
s/u peperiksaan....
mak pada dua org anak..
isteri pada seorang suami...
wakakkakakaka............
jadinye..pikir sdirila bila cikgu ni banyak noo pangkatnye....
hahahahaha.....

3pangkat kat atas tu bertambah2 sibuk bila dah nak tutup sekolah nie..
dengan nak kutip balik buku teks anak-anak....
dengan nak tutup buku kedatangan anak-anak..
dengan mesyuarat bangkel kh lagi..
dengan nak sediakan analisa peperiksaan satu sekolah lagi..
seminggu ni je cikgu dah usung laptop tiap2 hari kesekolah..
tu belum usung perut cikgu ni lagi..
kih kih kih kih..
bertambah2 semput cikgu bila mereka2 ni wat jamuan akhir tahun..
kuang..kuang..kuang..kuang..

pangkat mak dan isteri tu jangan cakapla..
mmg takde non stopnye..
nak cite pun tak payahla.....
kamu-kamu semua pun dapat rase sdiri kan......

yg bertambah kalut ....
bila sekarang musim hujan....
lebih2 lagi diutara ni haa......
yg kalutnya buka pe....
pjalanan seharian tu tak secepat bila cuaca baik la...
nak kene berpayung......
dukung anak kene pegang payung..
dukung laptop kene pegang payung..
serba serbi kene pegang payunglaa....
jadinye sampai sekolah pn lambat dari biasa....huhu....
nasib tempat kawasan tempat cikgu nie tak banjir(pasal dok atas bukit)hehehehehe..
tapi cikgu rase juga tempiasnye....
bila banyak jalan kene tutup........
bila ramai kawan sekerja tak mai sekolah akibat terperangkap....
yg lebih terasa bila cikgu nak g SOPING2 KE ALOR STAR pun TERBANTUT!!
hahahahahahahha.......

yela......alor star pn kene banjir teruk.........
peergghh.........tak dapat cikgu nak terapi minda cikgu.....akekekeke.....
tapi cikgu tumpang simpati ....
pada mereka2 yg dilanda musibah....
selama 26 tahun dok tak penah kene banjir..tetiba kali ni kene naik trak askar plak..
jadi diantara mangsa yg dipindahkan....
bukan setakat 26tahun..dlm paper pn org a.star kate ..
sejak 67tahun dok tak penah kena....
kira kali ni mmg hebatla.....

yg cikgu ni masih tertanya2 lagi....
rumah yg cikgu baru beli tu naik ke tak air....
setakat nie masih samar2 lagi..
tak sebut pun la ....tapi kawasan berdekatan ade yg naik..
hari ni ingat nak pusing..
cari jalan yg boleh lalu..
nak jengok rumah baru cikgu..
harap2 tak terlibat..........


ni cikgu nak share sket video dr kawan cikgu..
keadaan banjir di alor star....

video

5 comments:

nasazfrog... said...

cikgu tak pe tak lama lagi cuti sekolah panjang, time tu cikgu leh rehat. shopping,, lepak ngn famili.. hehehehe... nis tahun ni rasanya banjir teruk jugak ek,,,

@e_da said...

huhu bz betul tu cikgu .... teruk gak kan banjir kat sana... apapun take care cikgu

fuadnis said...

nasaz,
yela...mujur dah nak cuti..mmg mcm tula tiap2 tahun..nak cuti sibuk..nak buka sekolah nanti lagi sibuk!!huh!

haah...mmg tahun ni banjir lebih teruk..kat a.star tu mgkin betul,pembinaan landasan keretapi berkembar mempengaruhi gak..sebab kawasan dekat2 situ yg naik air banyak....

kak eida,
errmmm...mcm tula...dah jadi kebiasaan....mmg teruk gak banjir kat sini..banyak kawasan "lumpuh"....tq kak eida....

chugie said...

bz betul cikgu anis ni tau!

meh join GA ni nis.. senang je! http://chugiecontest.blogspot.com/2010/11/cik-warnida-giveaway.html

fuadnis said...

chugie,
hahahha...plus wat2 sibuk gak..kih kih...

contest?ok..insyaallah....:)