LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, January 28, 2011

laporan 26hb januari 2011....

pasal my checkup..
dah 31 weeks..
suspen okay nak cek kali nie..
pasal pe?
pasal nak tgk kedudukan baby mcm mana..
still songsang or dah pusing bawah..

ingat lagi tak yg aku bgtau bulan lepas..??
my baby songsang camne??
huhu....takut tau....
dah pikir macam2 dah..
klu songsang..kene operate la..
sedia jela duit tu pasal nak bsalin kt swasta lagi..
dan mcm2 lagila..
pemikir kan aku ni orangnyee..
susah hati woo....
orang dah ade pengalaman kene operate je tau
RASENYE mcm mana.....
klu boleh takmola....
sekali je kene cukuplaa....
sakitttt..........................

tapi aku dah ready siap2..
redha jee..
klu itu ketentuan dr allah swt..
aku terima..
mgkin itu yg terbaik utk aku....

berat aku skrg dah 68kg..
doc anuar siap gelakkan aku..
sebab naik dgn jayanya..
bln lepas 62kg..
aku jawab senang je..
qada' balik doc..
haritu mabuk dah turun 6kg..
hahahahhaha......

result scan....
ALHAMDULILLAH....
my baby mendengar rintihan..tangisan umminye nie..
kepala dia dah pusing bawah..
syukur alhamdulillah..
dan aku harap..baby kekal dok bawah mcm tu
dan tak pusing2 lagi..
insyaallah....

estimate berat baby lak..
skrg dah 1.625kg..
patutla jalan pun dah mcm penguin je aku nie..
apapun alhamdulillah..yg lain2 ttg baby pun setakat nie ok jee..

after 3weeks appoiment lagi..
pastu selang 2weeks lak...
dan semakin dekat..semakin kerap lagi jumpe doc..
doakan semoga semuanya dipermudahkan oleh allah swt..
amin.........................................





Thursday, January 27, 2011

ada banyak cite nak story....

pepun nak ucap thanks dulu ....
pada kengkawan yg sudi memberi komen pd entry sebelum nie..
pada pendapat nis pulak....
nanti nis wat entry lain yek..
anyway..kawan2 yg wat komen tu....
love u all lah!! muaahhhhh!!
sebab komen korang..nis rase best jee melalui fasa2 ituu.....
my hubby dah start potong pun duit rumah bulan nie..
dan alhamdulillah....
so far..
mental dan fizikal kami okay lagi....
dan rasenye mampu melalui hari2 yg mendatang....insyaallah....
:-)

actually....
ade banyak benda nak cite kat u alls....
pasal my pregnancy..
pasal anak2 i..
pasal rumah....
macam2la....
tapi tengah tak larat lg nih..
lagi2 penat duduk kematu kat bank tadi dekat 2 jam..
rase nak sumpah seranah n maki2 je td..
pastu terus nak beranak je kat situ...
bior padan dgn muka diorang....
hahahahahhaa....
tapi tak best lak klu tempat lahir anak tulis..
CIMB BANK KUALA NERANG....
hohohohoho.......
tu pun cite kendian la yee..

sekarang nak rest lagi..
byeee........................


Sunday, January 23, 2011

nak tanya perasaan korang....

sebenarnya soalan ni ditujukan pada mereka2 yg DAH BELI RUMAH..

ataupun

YANG AKAN BELI RUMAH....

tapi lebih kepada yg dah beli rumah la...:-)

mcm mana nak tanya yee..

hehehehe......

aku bagi bahasa senang pahamla yee...

mcm nie....

yela...korang dah biasa gaji bulan2 banyak mcm tuu....

tiba2 bila dah kena start bayar/potong duit rumah.....

apa perasaan korang??

bila duit gaji dah tak banyak mcm biasa....

bersedia sgtkah korang dari segi fizikal dan mental??

atau korang mmg tak kisah sebab duit gaji korang memang banyaaakkkkkk!!

nak beli 2 rumah pun takde hal...hehehehe.....

aku bukan pee...

selalu sembang dgn hubby..

alaa...pasni takle enjoy2 sgtla...

duit dah kurang...mcm susah je kite yee...(bajet mcm la takde duit langsung..haha)

tapi hubby kate...

apa plak risau...ade org lagi susah dari kitee...

lagipun rumah tu harta gak...

dari membazir tak tentu pasal baik beli benda yg berfaedah..

korang plak mcm mana nak menempuh "kesusahan" fasa dibulan2 pertama nie..

cube cite sket..................:-)





Sunday, January 16, 2011

langsir dah siap............!!


yea.....yea.....yea....yea.....
abis lg satu misi....
puas hati aku.......ngeh..ngeh....
puas hati gak kedai tu dapat duit sekepul semalam...hahahaha....

langsir dah siap pasang...
berseri "sikit" rumah kami semalam..
sikit laa.....
sebab rumah tak cat lagi...
kih...kih....
klu dah cat....
perrggghhhh.............
lagi puas hati....
nak buek camno...
tak dan2 cari cat..tapi langsir dah siap dulu...
so pasang jela dulu...
nanti nak cat buka dulu la....

tapi semalam adalah hari yg sangat dan lebey memenatkan....
sebab dalam hari yg samala...
kene g bengkel keta gak....
masa tula nak pasang langsir...dan masa tu gakle kene betulkan keta.
so..pagi tu kami terus ke bengkel keta dulu dgn membawa 2buah keta..
aku drive satu..hubby drive satu..
tujuannye..satu tinggal kat bengkel..
dan satu lagi utk kerumah kami..utk sesi pasang langsir..

tapi..sampai2 bengkel..
kene tggu gak dekat setengah jam..
sebab alang kepalang..hubby nak betulkan break keta iswara dia sekali..



anak2ku yg ceria..
bab bejalan mmg ceria sokmo..huhu..



yang ni paling ceria..
pantang orang cakap.."senyum kakak...!"
dan2 terus senyum meleret....hahahaha....


kanan keta mem beso..
kiri keta boss beso..ngeh..ngeh..


hok nie model perasan..
asik paksa org ambik gambo die jee..


uncle thian..
sedang sibuk membelek "penyakit" keta my hubby..


abis2 dah setel kete iswara tu..
kami pun gerak ke alor star..
nak cucuk kuar duit dulu..
tapi dan singgah kat nursery nie..
bertanya2kan harga rumput karpet....
sambil tu mata aku menjeling2 pokok2 bunga dan pasu2 disitu..
perrgghh.....yg aku minat beratus2 hargenye...
kene simpan duit nie....hehehehhee.......

tapi lupo nak snap pic rumput...
yg ingat nak snap pic bebudak nie je..


testing..testing..
naik buaian.....


tapi aku konpius lagila cara2 nak tanam rumput karpet nie..
ikut versi kengkawan kene buh pasir sekali..
tapi ikut versi nursery nie buh tanah hitam je dah cukup...
ade sesapa tau????

abis2 tu terus gerak g bank..
jadi org kaya jap...
hahahahha.....
pegang duit berkepul2...pastu bagi kat org lain lak...
muahahahaha.....



inilah yg bertanggungjawab memasang langsir rumah kite....
tapi...............

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
langsir taknak inteprem sekarang......
hehehehehehe.....
aci tak?
aci tak?
kih...kih....
alaaa.....tggula kita cat rumah dulu yee....
bole?
bole?
bole?
bole?
bole laaa........................

kita bagi tgk gambo lain dulu....
okay?????


ni la lampu gantung kat pintu depan umah kite...
yg kita tak dapat snap ritu pasal abis bateri..



dan dua2 nie lampu pagar kite..
rumah org lain lampu kecik kuncup2 jee..
tapi kite pilih yg besar..
sebab tembok besar kan...tak sesuwaaiiii la lampu kecik2..
hehehehehe......

itu je laporan hari nie...
sabor ye pada sesapa nak tgk langsir kite yee.....
ngeh..ngeh..ngeh..ngeh....



Friday, January 14, 2011

UKAIL berbaju prasekolah....

excited gile die nak g sekolah tau..
hari2 sebelum nak g ni asik tanya jee..bila nk start sekolah..
ade hari tu waktu malam..
die sibuk pack beg die dgn mcm2 buku..warna pensil..
dgn alasan nak kemas cepat..
takut lambat pegi skul..nanti cikgu marah....hehe..
habis dikerah mak bapaknye cari barang2 nak bawak g skul....huhu..
mak bapaknye pun ikutkan jee..

gambar2 dibawah nie..
menunjukkan segala2nya pada hari itu....


dah bersiap dan bersedia..
dl uniform hijau..la ni unggu plak..


dengan kasut sekolah BEN10 lagii.............


sempat berposing dgn umminye yg sooooo....tembam..!!
lalu makan je beb..takpe..pasni diet lik..:-)


pandangan kelasnye dari tingkat atas..
hari tu aku tak tenang jee..
teringat2 ukail..
mcm manala keadaaan die disekolah baru..
sampaikan aku nak masuk kelas mengajarpun..
sempat tenung kelas die..org kate tak dapat tgk orangnye..bumbungpun jadilee...heheheh..


dah abis sekolah..
diorang abis kul 12tgahari..
abis2 sekolah ukail dok dalam bilik guru sementara menanti masa aku plak abis..
bila interview die..
dia kate best sekolah baru..
cuma die tak sebut lagi nama2 kawan die..
yela..baru seharikan..
lom dapat kawan baik lagi la tu.......
bila aku ajak snap pic die..
die takmo...
mukapun agak kepenatan...
tapi bile aku cakap nak buh dalam "komputer"..
terus dia ajak posing lagi..ngeh..ngeh..


kesian kan....
muka nampak penat....


tapi masih mampu lagi beri pose yg terbaik..
wakakakakkaa.....


dan lagi......


yg ni dah kat depan kuarters kami...
adiknye uzma wat tak tau je bila aku ajak snap pic..


selesaila sudah hari pertama persekolahan UKAIL di pra sekolah..
so far so good..
cume die tak berapa makan kat skul die..
dia kan cerewet bab makan..
minum plak air teh..huhu....
lagila tak masuk tekak..
yg die suke roti disapu jem coklat..
nasi plak mesti nasi putih + kicap paling kurang..
ataupun dgn sup sayur..
kat skul die nasi goreng kot...
yg die bgtau..just makan epal...
apapun....yg penting die happy disekolah baru....
:-D


Thursday, January 13, 2011

amacam...amacam...amacam....?


hensem tak??


segak tak..??


macho tak..??

hahahahhaa.....
tak bleh blah puji anak sdiri.....
first time woo..ukail ambik gambo passport nie..
yg teruja lebey2 mak dia..
siap tepuk2 baju anak bagi hilang habuk mase nk ambik gambo nie..
bajet cam artis.....
wakakakakkaka....

yg lg kelakar si ukail la....
berapa kali cina kedai tu tak jadi shoot gambo die..
sebab die asik gelak terkekek2 jee..
gelihati sangat kot....
kene pandang kamera lelama pastu org2 lak pandang die..
last2 aku kene kuar dr studio tu sbb nak bg die diam..
baru die takut berdua2an dgn cina tu...
hik..hik..hik..hik..

actually gambo nie utk kemasukan die ke pra sekolah..
semalam baru die pegi sekolah..
nanti aku update lain cite dan gambo die ke sekolah key......
happy gile dapat pakai baju baru..kasut baru....
dan yg paling happy dapat jumpe kengkawan baru..........:-)



Monday, January 10, 2011

GBS

geng bas sekolah..
versi anak kedah..
hahahahaha.......

jom layan laa.....................



video

Friday, January 7, 2011

hari ini dinamakan hari rezeki....:-)

kenape....??
meh aku story yek..
kan entry lepas aku bgtau hari jumaat ni sambung keje wirering yg lom siap kan..
so td kami sefamily pun gerakla dlm kul 9 lebey utk buka pintu rumah..
dah buka pintu keje2 wirering pun diteruskan..
tak banyak manapun yg tinggal..
just pasang lampu downlight 4 biji kat tmpat letak keta..
lampu pagar 2 ketul dan lampu gantung kat pintu masuk utama..
pastu just tambah plug sket2..

nak dijadikan cite..
ingatkan nak snap2 la pic keje2 hari nikan..
tapi aku plan nak snap pas dah siap sume keje..

yg si ukail lak..
bole plak dok asik main game hset aku..
pastu sibuk jadi paparazi tgkap gambo sana sini..
pastu tunjuk2 kat aku hasil snap die..
akupun layankan jee..
mase dia tunjuk kat aku tu..
sempatla aku snap sekali gambo lampu ceiling plaster tingkat aku tu..
SEKALI JE OKAAAAYYY............
pastu dia terus ambik balik hset aku tgkap gambo merata..
masa tu mmg tak terpikir bateri hset aku tggal nyawa2 ikan..
elok je aku tgh rehat2...
bleh si ukail cakap kat aku..
"ummi.............bateri hset ummi dah abisssssss..................."

apaaaaaaaaaaaaaaaaaaa????
so korang paham2 sendirila kan..
harusla takde hasil keje wirering utk hari ni....
yg ade satu tu tadi jela yg sempat SEKALI aku snap tu..
nak harap hset hubby aku..
lagila korang kena paham2..
hset lama kan..harus tak bagus utk inteprem imej sebenar dlm blog nie..hehe..
haaaa.....yg tu la dinamakan rezeki..
ade gak rezeki korang nak tgk lampu idaman aku tuu...hehe
tapi sebelum tu layan dulu gambo2 yg ukail tangkap td yee...:-)


inilah lampu emergency light tu..
tapi waktu siang tak berapa nampakla cahayanye tu..
tapi nampak kan lampu nye menyala kat tengah2 tuu??


hubby ku yg tgh menggeliat sambil borak2 pasal rumah..



my anak dara yg sedang lena beradu..
nasib dah pasang kipas..
senang je dia tido walau beralaskan tikar....:-)


my hubby again..:-)


my baby in the womb....:-)
28 weeks already....:-D
nape aku dok terkangkang camtu??
sebab baby tgh aktif sgt masa nie..
tgh berjoget2 kot....akekekeke......



mem besar utk ini rumah....ngeh..ngeh..ngeh..ngeh..


alololololo....my honey bunny................muaaahhhhh!!
mcm abah die kan??kan??kan??kan??


ni tuan paparazi yg syiok sdiri.......:-D


dan inilah REZEKI utk korang yg aku maksudkan ituu..........
jadila yek...dapat tgk sketpun....
dari kejauhan.......................:-)

rezeki lain yg aku maksudkan ialah....
aku happy sgt sebab pagi2 td hubby dapat call dr OUM..
dia dpt kontrak lg jadi lecture utk semester depan....
ALHAMDULILLAH..........................SYUKUR PADAMU YA ALLAH.....:-D

dan satu lagi rezeki ialah.......
rini ade offer utk pampers PET PET kat giant...
sekali pegi2 kul 2lebey td...
dah abis...............
saiz L dah takde..
takpela..ingt takde rezeki......
dah kuar dr giant..makan2 kat marrybrown..
nampakla ade org lain bawak PET PET lagi kuar..
hubby tak puas hati masuk balik giant...
rupe2nye diorang baru buka balik stok kotak baru....
alhamdulillah.......
dapat beli gak ..........:-D
i loikeee....................


Wednesday, January 5, 2011

rumah ku syurgaku..

serius..brape kali padam title entry nie..
tak tau nak buh ape..
bole???????
gedik gile kan..hahahahaha....

last2 buhla rumahku syurgaku..
janji korang paham udahle..

ni adalah gambar2 the latest dirumahku..
oh yee...
sebenarnye ade pembaharuan sket cite ttg kipas..
hari tu aku ade bgtau yg aku pilih elight utk ruang tamu dan siri 828 biasa utk ruang makan dan kesemua bilik kan??
elok aku wat entry tu..
esoknya miss winnie kedai lampu tu call hubby..
bgtau berita tak bagus....
stok utk 828 biasa takde stok..
tggu ptghan januari baru ade..
menggelupur ok...........
dah plan nak siapkan rumah tu cepat..sekurang2nya hal2 basic ni la..
bila barang takde stok..ia telah menghuru harakan segala plan mak nenek kami..
mula2 tu mcm .....
errmmm.......takpela...we all sanggup tggu....
tapi bila miss winnie tu psiko kitaorg..
ambikla jenis lain..
under ALPHA gak tapi jenama COSA..
still warna hitam..dan ramai yg beli kipas jenis nie..
plak tu harganya lebih murah..(banyak jimat disitu dan bajet lebih tu bleh beli barang lain..)
ciri2 masih sama..5blades cume ade 3speed berbanding siri asal yg kitaorg mau 4 speed..
dan juga bentuk tengahnye idakle bulat..

mula2 tu mcm...
eh eh..takmola...hati dah bkenan yg 828 gak..
tapiiiiii.........................
bila timbang2 balik..
takde banyak bezanya..
cuma 828 lagi comel la...
tp yg COSA ni pun ape kurangnye....
betul gak kate winnie tu..
dari harga RM300..dan bertukar hanya RM180..
banyak bezanye tu..
bole plan beli benda lain....save yg amat disitu.....
lagipun dalam bilik je kan..:-)
dan yg penting....stok ada!!

so plan bertukar lagi..
dek kerana bajet sudah bertukar..
kami telah memilih utk meletakkan e-light 828 di ruang tamu dan ruang makan..
dan utk ketiga2 bilik kami gunakan jenama COSA..:-)

so korang cuci mata la yee..




inilah e-light 828..
diruang tamu kami..


e-light 828 jugee..
diruang makan kami..


COSA..
di master bedroom..


not bad gak kan??
ade remote control gak....:-)


pandangan dari pintu utama..
dinding tu huduh lagi yee..lom letak cat utk feature wall..:-D


pandangan ruang makan dari ruang tamu..
simple but nice..:-)


diwaktu malam..cahaya terang...
owwhh...lampu dalam utk ceiling plaster tingkat tu lom buh lagi..
so tak nampak la background warm light nyee...
sabar yee....:-)


ruang tamu dr ruang makan..

lupe nak snap pic sewaktu emergency light tu berfungsi..
comel jee...mcm lampu tido...ngeh..ngeh...
itu saje laporan utk kali nie...
lampu utk bahagian luar takboh lagi....:-(
bersambung hari jumaat............................