LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, January 5, 2011

rumah ku syurgaku..

serius..brape kali padam title entry nie..
tak tau nak buh ape..
bole???????
gedik gile kan..hahahahaha....

last2 buhla rumahku syurgaku..
janji korang paham udahle..

ni adalah gambar2 the latest dirumahku..
oh yee...
sebenarnye ade pembaharuan sket cite ttg kipas..
hari tu aku ade bgtau yg aku pilih elight utk ruang tamu dan siri 828 biasa utk ruang makan dan kesemua bilik kan??
elok aku wat entry tu..
esoknya miss winnie kedai lampu tu call hubby..
bgtau berita tak bagus....
stok utk 828 biasa takde stok..
tggu ptghan januari baru ade..
menggelupur ok...........
dah plan nak siapkan rumah tu cepat..sekurang2nya hal2 basic ni la..
bila barang takde stok..ia telah menghuru harakan segala plan mak nenek kami..
mula2 tu mcm .....
errmmm.......takpela...we all sanggup tggu....
tapi bila miss winnie tu psiko kitaorg..
ambikla jenis lain..
under ALPHA gak tapi jenama COSA..
still warna hitam..dan ramai yg beli kipas jenis nie..
plak tu harganya lebih murah..(banyak jimat disitu dan bajet lebih tu bleh beli barang lain..)
ciri2 masih sama..5blades cume ade 3speed berbanding siri asal yg kitaorg mau 4 speed..
dan juga bentuk tengahnye idakle bulat..

mula2 tu mcm...
eh eh..takmola...hati dah bkenan yg 828 gak..
tapiiiiii.........................
bila timbang2 balik..
takde banyak bezanya..
cuma 828 lagi comel la...
tp yg COSA ni pun ape kurangnye....
betul gak kate winnie tu..
dari harga RM300..dan bertukar hanya RM180..
banyak bezanye tu..
bole plan beli benda lain....save yg amat disitu.....
lagipun dalam bilik je kan..:-)
dan yg penting....stok ada!!

so plan bertukar lagi..
dek kerana bajet sudah bertukar..
kami telah memilih utk meletakkan e-light 828 di ruang tamu dan ruang makan..
dan utk ketiga2 bilik kami gunakan jenama COSA..:-)

so korang cuci mata la yee..




inilah e-light 828..
diruang tamu kami..


e-light 828 jugee..
diruang makan kami..


COSA..
di master bedroom..


not bad gak kan??
ade remote control gak....:-)


pandangan dari pintu utama..
dinding tu huduh lagi yee..lom letak cat utk feature wall..:-D


pandangan ruang makan dari ruang tamu..
simple but nice..:-)


diwaktu malam..cahaya terang...
owwhh...lampu dalam utk ceiling plaster tingkat tu lom buh lagi..
so tak nampak la background warm light nyee...
sabar yee....:-)


ruang tamu dr ruang makan..

lupe nak snap pic sewaktu emergency light tu berfungsi..
comel jee...mcm lampu tido...ngeh..ngeh...
itu saje laporan utk kali nie...
lampu utk bahagian luar takboh lagi....:-(
bersambung hari jumaat............................


5 comments:

DYLA said...

wa wa wa... dah siap dah plaster ceiling idaman, juga kipas idaman...

ooo itu la l-box tepi yg just 1kaki yg ko ckp tu.. aku rase akan lebih cantik lepas siap pasang lampu keliling tu kan?

umah nampak luas la nis..

chugie said...

wow! cun2.. x sabar nk tengok dekorasinye.

fuadnis said...

dell,
hehehehe..siap gakla serba sedikit..klu ikut banyak lagi "idaman"nye...tapi pelan2 kayuh..:-)

chugie,
dekorasinye akan buat ko berdebar2..hahahahaha....

Nur Fazliana said...

Sis..jenama cosa ni..dh guna lamakan?....ok tak?

Nur Fazliana said...

Sis..jenama cosa ni..dh guna lamakan?....ok tak?