LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, November 24, 2010

semalam saye tengok baby dalam perut....

patutnya appmnt dgn doc hari jumaat nie..
tapi dek kerana mmg nak bawak uzma follow up batuk nye yg tak lega2 tu..
so pegi sekali semalamla...
dah satu hospital kan..
senang..
bilik doc pun sebelah menyebelah.....
abis masuk cek uzma....g cek perut aku plak...kih..kih..
gile kuasa betoi asik masuk bilik doc jee....hahahahaha....

uzma dapat giliran no 1
aku plak no 4..okla tu....
sebelum tggu doc masuk bilik..
bawak anak2 main2 kat mini playground kat side luar tu..
tggu dekat setengah jam gakle..
abis dah dua2 doc sibuk kan..
sorang sibuk pantau org nak beranak..
sorang lagi sibuk pantau wad kanak2..
saling kait mengait dua2nye..



susah noo nak snap gambo anak dara kecik nie..
bila tala kamera kat dia..dia sibuk masuk umah mainan tu..
bila panggil dia..sibuk nak rebut kamera kat tangan kita plak..
sudahnya main tembak jelaa..



yg syoknye..masuk2 je dia dalam tu..bleh nak berdiri plak dia..
sudahnye kepala terhantuk..hahaha
eh cik kak..awak tu dah tinggi tau..bukan baby lagi...kui..kui..kui..


haa...yg ni tak gaduh nak snap gambo die...
malah dia plak yg terhegeh2 suh kita amek gambo die..hahahah...


asalnye comel je dia letak muka dia kat bulatan tu..
elok aku nak snap je..terus dapat tangan dia je...muahahaha..


dapat gak snap sket..tu pun pasal mengadu kat aku ..
geram dgn abang die...
oowwwhh...dia ni seorang yg kuat mengadu tau..hahahaha....


suasana ditempat menunggu..
my hubby kusyuk layan paper..


nila bilik doc annuar..
bilik no 31..
oowwhh..no je 28 ye kat situ..
tapi sebenarnye giliran yg pertama untuk petang tu..
maknenye pagi tu dah ade 27orang patient yg jumpe dia..:-)


dan ini...gambar baby saye....:-D
dia tengah watpe tu??nampak tak??dia tengah terlungkup..
dalam erti kate lain..tengah bersujud mcm org tgh sembahyang...ngeee....


dan ini gambar 3D yg doc bagi..
ni pandangan dari belakang badang die..
tu tulang belakang die yg bergaris2 tuu..
dan yg tajam panjang tu siku die....
hehehehe...
suke dapat tgk baby....
semoga baby terus sihat ye sayang......

gender??
dah konpem dah kali nie..
tapi malas nk kasitau sekarangla....
hahahaha.....

yg boleh kasitau....
baby sihat2 je dan ok..
pkembangan / tumbesaran dia mengikut yg sepatutnya..
estimate berat dah 504grm sekarang..
cume yg tak sedapnye kepala dok kat atas plak..
tapi doc tak bagi risau..
sebab buat masa sekarang normal cenggitu....
dan dia boleh pusing nanti....

korang doa2kanla yee....moga baby dok posisi yg sepatutnya..
janganla jadi cam abg ukail lak..huhu..
okla ..tu saje laporan dr baby utk bulan nie..

doakan utk ummi dan baby ok.....
tataaaaaaaaaaaa............


5 comments:

Marsha~ said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. comelnyeeeeeeee.. rasa nak ngandung lagi jeeeee

fuadnis said...

marsha,
hehehehe...yuk..together2 bawak perut....:-)

Cikmin said...

huhuhu...sampai sekarang susah nak paham tengok gambar dari scan ni..tahniah dari cikmin ye..

p/s kami dah sign MOU... :P

chugie said...

alhamdulillah baby sihat ek. bestnye nis dpt buat 3D scan..

fuadnis said...

cikmin,
tula...ada part yg nis paham..tapi ade gak part yg nis tak paham..hehe..anyway tq..

cik min.sign MOU apa tu??..:-)

chugie,
alhamdulillah..setakat ni semua baik2 saje..dgn doc nie tiap kali checkup mmg akan wat 2D,3D dan 4D scan..cume tak selalu la dia bg gambar baby..:-)