LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, April 7, 2010

jangan prejudis!!

aku orangnye tak suka selindung2....

klu aku tak suka aku cakap depan2....

aku tak suka cakap belakang2..

samada orang bleh terima ke tidak..terpulang..

sebab aku bukan talam dua muka....

dan aku tak suka orang yg talam dua muka....

depan lain belakang lain....

org mcm ni aku tak respect....

tapi akupun tak harapkan orang respect aku....

cuma jgn biadab jee..!!

sebab klu dah biadab...sorryla....automatik aku leh jadik biadab dgn dia..

aku tak suka org pijak kepala aku..

dan setakat ni aku tak penah lagik pijak kepala org....

so beringat2la ye....

aku jarang hidup dgn rase stress....

tapi bila org dah buat telinga , mata, hati..dan segala2nya sakit.....

aku mmg bleh jadik stress....

tak semua org suka kita....cara kita....

so ....beringat2lah.....

bagi aku muka je cantik tapi hati busuk..

automatik muka yg cantik akan jd hodoh sehodohnya....

baik mcm aku ni ha...tak lawo tp tak penah busuk hati....

tp yg herannya ade je yg tak puas hati dgn aku......

kenapa ko prejudis pada aku???????




5 comments:

chugie said...

sabar je lah nis dengan org mcm ni.. kite ni x bleh nk puaskn hati org..

biarlh dorang, janji kite hidup bahagia kn..

@e_da said...

uihhh nape ni nisss... sape yg buat anis jd marah ni.. meh habaq sket.. tumpang geram.... hihi

fuadnis said...

chugie dan kak eida........

thanks kerana disisiku.........

b a r | n e said...

aku nak advise pun takleh sebab tak tau pape, huhu.

maybe kena bincang leklok nis, maybe ada benda yg tak settle antara korang ke..

tak semua orang suka kat kita, kena terima tu. yang penting kita tak kacau hidup orang lain.

sabar ye.

fuadnis said...

barina,
takde maknenya nak bincang dgn orang tu...aku pun tak tau apa masalah dia sebenarnya....bila ditanya..jawapan pun mcm hampeh jee...mental agaknye....

aku bleh terima kalu dia tak suka dgn aku..normal la ..kita bukan bleh puaskan hati semua orang..tapi jgnlah kaco hidup aku..pasal aku tak kaco pun hidup dia....tu yg aku marah....

ye sabar mmg sabar..tp aku ingtkan kat "org tu"....sabar aku ade had nye!!