LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, November 8, 2008

aku bebas!!

akhirnyee....rini aku dah mula start tak pakai lesen P..selamat tinggal P..aku bebas!!lesen baru ni aku buat baru 2 hari yg lepas..aku cume renew utk 1 tahun je..bukan psl takde duit nk buat lebih dr setahun tapi saje je..nk merase mcm mane kelam kabut tak renew lesen..ahak!ahak!takde keje kan..so muke baru aku dlm lesen baru ni pun nampak comei sketla berbanding ms pic dlm lesen P tu..maklumla pic dlm lesen P tu muke tgh kembang lagik baru beberapa bulan pas bsalin..plak tu tak bermakeup plak..yg ni mgkin dah okey pd pandangan aku..sempatla makeup gak..

bercakap psl lesen kete ni aku teringat ms dulu ..ms aku takde lesen..ms tu anak dara lagi..memang aku akan ingat sampai bila2..aku takkan lupe..walaupun aku seorang yg pemaaf tapi utk aku lupekan hal yg menyakitkan hati aku..aku takkan lupa!!....takkan lupe!!..................

benda tu mgkin bukan kudis pd sape2..tapi bg aku..ia ckup buat aku rasa rendah diri ...down yg amat....

aku ingat lagik..ms zaman anak dara la kita rase best sgt klu dpt bjalan..lagik2 klu pandai drive..tak kire la moto ke kete ke..tak kisahle g bjalan saje dgn kawan2 ke atau beraye..jiwa tgh gelodak lagik..bila dpt kehulur kehilir jumpe dgn kawan2 best sgtla ms tu..tapi bagi aku....aku tersepit..sebab..aku tak reti drive..ms tu ramai gak kawan2 yg dah pandai drive..aku ni plak mharap klu kawan yg pandai drive je ajak aku bjalan..ms tu syok gile..dia ajak je aku ikut..pantang ajak pg mana..mesti aku ikut..tapi takla selalu..ms tu sayang gile la kat kawan pasal baik hati ajak aku keluar..keluar dr kepompong duk kat umah je..tak tau nak balas budi dia camne....tapi hati manusia tak sape bleh duga..kalau baik tak semestinya baik sampai bila2..kalau ikhlas..tak semestinya ikhlas betul....

penah sekali tu..aku call die dan berkias2 samada dia sibuk tak klu aku ajak g bjalan..ms tu akupun lupe..nk bjalan g beraye ke..g kenduri ape ke..yela..aku kan tak pandai drive..kalau aku pandai takdenye aku terhegeh2 nak ajak diapun..baik aku drive sdiri dr menyusahkan org lain..tapi aku tpaksa krn aku sangka diala teman..dikala susah mahupun senang..tapi aku silap...silap krn menganggap dia tlalu baik ataupun aku silap krn aku ni jahil sgt tak pandai memahami masalah atau perasaan kawan(kotla ms tu takde duit nk isi minyak ke..)..ntahlaa.....tapi dr caranye mcm dia sengaja taknak pg..agaknye boring kot asik bawak aku je..aku tak penah pun bawak dia..yelah..dah tak reti drive!!tapi aku tak salahkan dia 100% pun..selama keluarpun aku tak penah isi minyak kete dia kot..yelah..dah dia yg ajak aku..lagipun ms tu kan aku mcm bodoh2 alang lagi..mana reti adab tumpang kete org..kalau dah dewasa cam skrg ni yela..paham2 jelakan..tapi ape nk buat..mgkin bukan rezeki aku bersahabat baik dgn dia..tapi mcm mana pun aku ckup bkecik hati dgn dia..rase rendah diri yg amat..down sesangat..sedih krn aku rase aku begitu teruk kerana tak pandai bawak kete..klu aku pandai sure aku takkan menagih dr org lain..sebab itu bukan care aku sebenornye..!!mula dr saat itu aku bertekad aku akan dptkan jugak lesen satu hari nanti....!!

bagi aku..klu ye pun ade masalah nape tak cakap je..paham kan aku yg bodoh ni....kerana aku rase aku ni ckup teruk..sejak2 tu aku tak penah dah ajak dia pg mana2..dok je memerap kat umah..sedih....sebab aku ni teruk..lemah..terlalu mgharap kat org lain..cube kalau aku pandai drive..dah tentu aku takkan rase rendah diri..tentu aku staraf dgn org lain..ha!ha!ha!ha!teruk kan aku merajuk hati..ntah ape2 ntah..tu la namanye budak2..merepek je..

tapi skrg dah berubah..aku dah ade keyakinan..dah bleh drive kete sdiri..besar lagik..(avanza..bukan kancil je okey..)dah tak mgharap kat org lain..tak main la menagih2 lagik mcm org miskin..malah aku la yg selalu offer diri nk drive bawak kwn2 klu nk g mana2..klu tak sempat ambik or hantar anak balik umah..aku dgn senang hati terima utk menolong ambik anak diorang..sebab aku tau mcm mana rasenye bila kita dlm kesusahan..mcm mana rasenye bila tak pandai drive..aku takkan lupe zaman kesusahan aku....ingat...ingat sampai bila2............................

3 comments:

b a r | n e said...

hoho..tahniah² :D

aku pun slalu renew setahun je, so beringat le skit bila lesen nak expired, kalu lambat² kang aku leka..aku ni jenis pelupa sket, huhu..

chugie said...

mak ai.. ni luahan perasaan ni. Xpe lah nis, barang yg lepas jangan di kenang. Pe pun tahniah sbb dh dpt full licence!

fuadnis said...

barina & chugie....

tocei..tocei..