LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Thursday, November 6, 2008

berita hangat diTV3....najis babi!!

cite ni beberapa hari yg lepas..balik dari keje aku terserempak dgn kak wati tgh berborak sakan dgn kak not kt bawah kuarters..sakan borak nampak..sampai angkat tangan segala bagai..ape cite hangat tue..akupun sambil2 lalu tu menyibuk gakle..rupe2nye kak wati dok bercerita pasal dia baru langgar taik babi dgn kete baru dia grand livina..kih..kih..lawak gile..dia ingatkan taik lembu..kire takde hal la klu terlanggar pun..tapi sekali sampai2 rumah bau taik tu..................fuuhhhh......lubang hidung lebar tak ingat berapa inci ....kui..kui..busuk gile!!naik2 umah aku try call hubby..kononnye nak mengingatkan hubby supaya bhati2 jgn sampai langgar taik babi..call2 tak berangkat..sure silent tak buka balik..minggu ni kan minggu budak2 exam..hati hangat je bila call org tak angkat ni..aku punye geram sampai cakap..lantakla..langgar la taik babi tu puas2...he..he..sampai2 umah hubby aku beria2 cite kete die bau busuk..aku apalagi bukak cite la..."ha..padan la..org call tak mau angkat..ummi ni beria la nk ingatkan abah jgn langgar taik babi..suh careful la..nasib la...!"ceehh..melepas geram la kononye...hubby aku tkejut badak.."Haaa!!taik babi??patutla busuk gile!!nk turun balik la..nk sembur tayar..kih..kih..geli hati aku..rupe2nya kebanyakkan org satu kuarters ni sume langgar taik babi..sebab diorang melalui jalan yg sama..hari yg sungguh kelakar!!beramai2 melanggar taik babi!!tak bleh nak elak pasal taik babi memang dah bersepah atas jalanraya....yg paling menggelikan hati aku..naik2 umah hubby aku terus cakap nk tukar tayar kete..pasal tayar dah nampak dawai..kih..kih..alasan...................

hari yg sungguh sibuk....tukar tayar kete gara2 langgar taik babi..actually tayar kete iswara nipun dah memang lama..dah memang patut digantipun..tapi cam besalah..hubby aku suke btangguh2..tapi langgar taik babi punye pasal tukar jugak akhirnye....
beli yg murah2 jek..janji bertukar..for safety....
tayar ni asalnye sebijik harge seperti yg tertera tue..tapi ntah akupun tak paham apsal jadik RM130 jek..org yg dah besa tukar tayar tau kot..akupun lupe nk tanya kat hubby....
sambil tggu diorang wat keje aku n ukail lepak kat bilik menunggu..tgk tv..ait kecik je tv ni..(ewwaahh..mentang2 kat umah tv dah beso..tgk tv org cam kecik jee..kui..kui..)
ukail melayan cite kartun..ntah akupun dah lupe tajuknye....
dah mula boring..berlari kesana..berlari kesitu..kesinun......
hiiiyaaaaa..........ultromen.....raksasa.....mcm2 peel budak kecik nie..

akhirnye......boring sesangat dah ni ..tak tau nk watpe..kah!kah!

berbalik pd cite td..u all ade tgk berita tak pasal kisah taik babi ni..siap masuk TV3 lagi..najis babi bertaburan dijalan dari felda lubok merbau ke naka..najis babi ni diangkut keladang buah betik utk dibuat baja!!!!tttiiiidddaaaakkkkkkkkkkkkk!!tak mau makan buah betik dah....muuaaahaahaaa......

6 comments:

YanDarwisy said...

Uwekkkkk.....nak muntah beb! Jijik yg amatlah!

fuadnis said...

yandarwisy,
ko yg tak penah bau pun nak muntah..kami pe lagi...nak buat camne..dah duk pendalamn..bercampur dgn org siam..ni lah harge yg perlu dibayar sebagai seorang GURU.........

chugie said...

eee..teruk tul dorang ni kan? sesuke ati je mengotorkan alam sekitar kite dengan najis tu. eeyark!! de ke patut bg baja babi kat tanaman? aduh.. geli nk makan skang ni!

fuadnis said...

chugie,
pe nak buat..taik kambing bulat-bulat..kih..kih..ape kaitannye????pantun 2 kerat daa..

eida.. said...

huhuuuu aritu ada lori bawa itu binatang kan mmg sgt la busuk apatah lg najisnya kan... BETIK??? aduh tahanla nafsu nak makan betik.. kena tanam sendiri jawabnya nis....

fuadnis said...

eida,
memang busuk gile..tapi esok2 kalau ieda mengandung ..mengidam nk makan betik jgn tahan2..pejam mata jee..hik..hik..