LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Thursday, April 23, 2009

frustnyee..kecewanyee..

tadi aku ke pusat perubatan mahsuri jitra..besala..monthly checkup..mcm yg aku cite..niat dihati nak wat 3D..wah seronok nie..nak tgk baby dlm perut..

tapi....tak nampak la muke baby....why??kenapa??mengapa??frustnyee...kecewanye..

doc pun seronok bila aku minta wat 3D..tak taulah nape..mgkin sebab dpt bayaran lebih la rini..mgkin tidak..mgkin sebab dia pun teruja nak tgk baby pesakit dia nie..mgkin tidak..tapi sebenornye dia suke layan pesakit dia yg sorang nih..waaakaakaa...perasan je aku nie..

sebenor-benornye..menurut kate doc..kepala baby aku dlm kedudukan....erm..camne aku nak terangkan kat u all yek..takut salah faham ..eh..salah cakap..eh...korang cube fahamkan yek..

doc cakap kepala baby aku dlm kdudukan kedalam "ruang"..ala mcm org nak bsalin tu..tapi tak masuk lagik la...maksudnye belum lagik dlm keadaan engage la..cume dekat pd dinding rahim la..sebab tu bila doc try nak catch up muke dia ..tak dapat..cume dpt takat kaki n badan dia je..

faham tak u all??cubelah faham gak yee..

mula2 dengar tu mcm saspen je..bunyi mcm dah nak deliver baby jek..aku pun tanyala...okay ke kedudukan mcm tu??normal ke??aku kan banyak tanya sket..doc cakap..eh, takde masalah lah..mmg kedudukan mcm tu okay..bagus..

fuh..lega sket..maknenye..ummi, abah n abg ukail takde rezekilah nk tgk muke baby rini...takpe..ummi cakap dgn doc tadi..tak dapat tgk rini..kita tgk next month plak ye..baby kan suke malu2...dl ms kitaorg nak tgk jantina..baby kepit2 kaki...rini tutup2 muke plak..

ummi cakap dgn doc agaknye pasal "cun" kot..tu yg dia malu tue..doc terus gelak..doc cakap"mgkin kot...haaa...haa..."....berderai gelak doc layan pesakit dia sorang nih..

erm....korang perasan tak aku cakap "cun" tadi??ape maknenye yek??haa..haa..lupekan jelah..

apapun aku rase lega sket pd pemeriksaan kali ni..sebab kedudukan baby dlm keadaan normal..maksudnye tak songsang la..coz dl ms ngandungkan ukail..start dr 6bulan lagik dia dah songsang sampai la lahir..apapun masih awal lagik kan..namun harap2nye..jgnlah songsang yek..dudukla elok2 cenggitu..moga ummi dapat merasa bersalin secara normal..doakan ye kawan2..

oh ye..estimate berat baby ialah 1.043kg..doc cakap okay sgt..sesuai dgn usia kandungan..tak besar dan tak kecik..yelah..risau gak..berat naik mendadak ni..baby besar ke??jadik kenapa berat aku naik melampau2??

doc cakap..berat baby okay...sgt sesuai!!jadik yg lain2 tu ialah berat umminye..muaaahaahaa...lawak tau doc nih!!


psstt..aku sempat minta doc confirmkan sekali lagik jantina baby..yelah..mana tau dah lepas "pantang" nanti aku nak mula menyoping kan..dan memang confirm!!jantina baby aku ialah....................lu pikirla sendiri....!!


"alhamdulillah..baby sihat dan membesar dgn baik..ya allah..ko peliharalah kandungan ku ini..lindungilah dia..amin...."

7 comments:

DYLA said...

hah aku dah tau dah.. tak payah ckp selindung, selindung tu... tak baik.. hehehe.

@_da said...

Wah... mcm dah tau je.. kalau cun tu dre baby gegirl.. sebab tu dia sorok muka dia... heheheh

fuadnis said...

dell,
sdiri mau ingatla..apa yg bakal terjadi kan kuasa tuhan..aku malas lah nak heboh2 sgt..

ermm dulu ko pun selindung jugak kan bila aku tanya jantina inas??haa...ko pun bersikap tak baik tau..haa..haa..

eida,
no komen..haa..haa..

chugie said...

Nis,
aku tau dah jantina anak ko.. sbb perangai baby ko cam lebih kurang baby aku je. suke main sorok2, suke kepit2, suke tutup2 muka.. sbb tu lama tggu, baru dpt scan jantinanye.. pe pun semoga baby kita selamat dan mudah keluar k.. x sabrnye lah kan nk tgok baby ni..

fuadnis said...

chugie,
insyaallah..semoga semua dipermudahkan oleh allah s.w.t..sama2lah kita berdoa yek..

tunfrida said...

cerita banyak hint ni boleh panjang lebar skit, ye tak?

cuba ko tulis besar2 "adik ukail ni insyaAllah, GIRL". jangan terkejut kalau sok adik ukail cun macam aku. hhaha

lu pikirlah sendiri!

fuadnis said...

tunfrida,

bleh dipertimbangkan cadangan ko tue..waakaakaaa...