LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, July 19, 2008

you all rase camne..ok tak design rumah nie??

aku n hubby la ni tgh sibuk cari rumah..memanglah muda lagi..orang lain kebanyakkannye umur dah up 30 baru beli rumah..tapi maklumlah..rumah sekarang makin lama makin mahal..kalau lambat alamatnye rumah teres jela dapat beli..he..he..kami plan nk beli kt alor star..otw g alor star mate ni melilau la tgk banyak rumah tgh naik sekarang ni tapi kebanyakkan rumah 2 tingkat..aku tak minat la plak..bukan pasal harga,coz harga dia okay lagi klu ikut kemampuan tapi aku tak suke naik turun tangga..(maklumlah dah letih naik turun tangga sekolah..he..he..)lagipun lecehla..teres??tak maula..takde ruang..lagi klu dapat yg tgh2..banglo??tak mau gak..nampak kaya sgtla plak..muaahaahaa..aku amat berminat semi-d..so semalam aku pg shopping mall n adala syarikat ganjaran delima development buat pameran contoh rumah..hubby aku terus cakap.."eh..cantiklah design rumah tue..lain dari biasa yg kita dah tgk sebelum ni.."terletak di jalan kuala kedah..dekat sgt dgn jeti nk g langkawi..borak punya borak tinggal 2 unit je..1 unit tu kecik (rm183,+++.++)sket n satu unit lagi besar..39 x 85(rege nye rm185,046.75)hubby tanya aku minat yg mana..aku kate baik ambik yg besar tue..harge lebih kurang je..(kami mmg cari yg ade tanah luas, senang nk buat tempat riadah anak2..)pastu hubby aku terus isi form 4 booking..pastu aku tanya lagi kt hubby,confirm ke nk ambik yg nie..nk beli rumah bukan 2-3 ringgit..hubby kate..kita isi form dl pastu kita g tgk tapak n lokasi sebenarnye..ok ke tak enviromentnye..manalah tahu kan dekat dgn kuala kedah..kot2 banjir naik plak air kt umah..tak ke naya..

u all rase ok tak design rumah nie..
hadiah yang ditawarkan utk setiap pembeli rumah berkembar setingkat..sharp dvd,toshiba plasma t.v 37",hestar vacum cleaner,fuji electric air conditioner,hitachi refrigerator n panasonic washer fully auto..semua sekali bernilai lebih kurang 10k.

pandangan dari dalam rumah....


pening jugak cari rumah nie ye..

2 comments:

~dyla~ said...

murah harga semi-d kat sana. kalau aku dah beli dah. kalau kat sini, semi d kene up 100k lg dari harga kat sana. what a big gap!

fuadnis said...

mungkin tu lah kelebihannye beli umah kat sini dell..tapi akan datang harge akan up gak pasal barang2 makin mahal sekarang..