LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, July 9, 2008

suamiku yang baik hati..

he..he..jgn marah ye sayang..saje nk inteprem abang sekali sekala..he..he..nilah suamiku yg baik hati..ringan tangan tolong isteri kat rumah..sapa kate lelaki tak boleh buat keje rumah??hilang macho ke??jatuh ke martabat suami kalau tolong isteri buat keje??tidak okeeyyy....lelaki yg berfikiran begitu sebenarnye bukanlah lelaki sejati..

suamiku cukup memahamiku..sekarang tak payah mintak tolongpun dia pandai buat sendiri..after makan pun dia dah tau kebiasaan die tolong aku basuh pinggan mangkuk coz isterinye ni dah penat masak..almaklumlah..dua2 kan bekerja..sama2 penat..jadi apa salahnye saling tolong menolong..yekan??satu pagi aku terjaga lambat dari tdo..tapi takla lambat sgt..coz sekolahpn dekat dgn rumah..jadi p lambatpn takpe..paling lewatpn aku akan bangun 630 pagi..tiba2 aku dgr kat dapur dah bunyi ting tong prang peng(bukan bunyi pinggan pecah key..)tapi bunyi org basuh pinggan..rupe2nye suamiku..terharu aku..agaknye dia tgk aku tdo lena sgt..sure bangun nanti kelam kabut punye..jadi tanpa disuruh dia dah tolong aku kemas dapur n cuci pinggan rupenye..(maklumlah..kadang2 klu penat sgt ttdo awal n tak sempat kemas dapur)..thanks ye sayang..you cukup memahami i..bukan tue je..ade gak tugas lain yg biasa aku buat sdiri dia tolong aku buat..antaranye....

1)vakum rumah bila anakanda tsayang die mnyepahkan rumah..
2)bila tgh makan ukail buat perangai n menumpahkan makanannye..hubby aku automatik terus bangun kemas..
3)rajin mandi n tukar pampers anak bila ukail membuang..
4)kemas baju2 anak utk dibawa kerumah pgasuh..

and mcm2 lagi..tak naklah list sume..nanti korang ingat aku tak buat keje lgsung..actually kami sama2 buat tapi bila aku tersibuk lebih hubby akan tolong tanpa banyak mulut dan komen..coz dia amat memahami aku dan tak mau aku berasa susah seorang diri..itulah yg sepatutnye bila hidup berdua dalam alam rumahtangga..

2 comments:

yayan said...

baguslah mcm tu... Hubby Yan pun mcm tu.. tapi kengkadang ade 'org' yang tak mengerti dan memahami cakap aku ni malas.. queen control.. argh.. bengang + sedih

fuadnis said...

yayan..
jgn pedulik cakap org..org yg cakap n bfikiran mcm tue adalah seorang yg cemburu n dengki pasal kita bertuah dapat suami yg baik hati,mamahami dan sayangkan kita mcm tue..yg penting suami kita lebih tahu dan kenal siapa kita..betul tak??ala..setakat tolong buat keje rumah apelah sgt berbanding kita yg bersabung nyawa nk lahirkan anak untuk suami tercinta..kan??pgorbanan mana yg lebih besar..??