LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, July 19, 2008

hobi terbaru..

kat tempat keje u all ada tak membe2 yg jd ejen jual ape2 barang?ppssssttt....jgn kasik tau sape2 ye..kat sekolah aku ada mcm2..he..he..biasalah tu kan kat mane2..kat sekolah aku ni mcm2 ade..jual kain pasang..tudung bawal..dan bermacam2 katalog..katalog pinggan mangkuk..kasut..beg tangan..macam2la..dan diantara yg menjadi hobi aku sekarang adalah mengumpul bermacam2 set tupperware..bukan sebarangan jenis plastik..berjenama tau..he..he..bukan ape..duit tu kan tak menipu..mahal dah tentu barang elok n tahan lama..kadang setengah org ni kurang paham sket..cam hubby aku.."ait..botol air camni je 20henget??klu kat kedai plastik 2 henget jee..alamak sayang..jgnlah samakan kedai plastik dgn jenama tupperware..tu mangkuk plastik ummi tu..sekali ukail baling terus pecah..muaahaahaa..tupperware ni klu kene langgar traktor pn tak jadi pe tau..

ni sebahagian barang yg baru aku beli n belum digunakan..yg lain dah selamat pakai..he..
kotaknye..
dan kotaknye lagi..

lepas ni berasa nak beli set pinggan mangkuk giacomo plak..

7 comments:

~dyla~ said...

yg ni aku suka. coz kat tmpt keje aku pun ada org jual. tapi yg best, aku beli time dia bg ofer. memg dpt murah giler...

tak rugi beli sbb memang tahan lama.

dah lama nak beli tmpt letak beras tu.. tapi hrga dia.. mak aiiii.. tggu la ofer nanti

kalau set pinggan mangkuk, aku prefer corelle. dah lama mengidam.

fuadnis said...

masa offer jgn cakapla dell..memang akupun cepat2 sapu.tapi klu tak offer pn membe aku akan jual ikt harga ahli..diskaun 10%..ok gakle..tempat letak beras tu??memang mahal yek..kawan aku ada beli satu maklumlah dia dapat duit tunggakkan..hargenye rm200++ kan..

tunfrida said...

deyll, corelle is a good brand. kat rumah my ma in-law banyak barang2 corelle, ada gak lain2 yang aku tak hengat apa jenamanya, but for sure jenama2 tu dah lama bertapak kat mesia. dulu barang pyrex '5-beradik' (gelarannya) kat langkawi $150 dah boleh dapat. sekarang try la suvey....cecah stengan riban tau... baru2 ni ma in-law menurunkan tea-set duralex lamanya kpd aku tp tak dak teko. aku suka walaupun ia tak secantik produk2 yg sekarang. yg penting ketahanannya (bukan sekadar nama).

tupperware best untuk dimiliki, yg tak bestnya kalu kita punya terlepas ke tgn org lain (contohnya waktu kita tukar2 hidangan ngan jiran ke...kawan ke...) diorg ingat kita hulur ngan bekas sekali. kita plak menunggu bila bekas cantik nak return ke kita,..balik kosong tak de 'pengeras' pun jadila.. aduhaii.... jadi aku pakai tipuware je. hoho tak la ralat sangat.

~dyla~ said...

normi,
mil ko punyer taste serupe le ngan aku,.... dah ala duk usha eurhopian herb punyer design, skang ada ofer dinner set tapi ongkos plak tak ke situ... maybe next year.

tul ko ckp normi, jiran aku pun tak pulangkan lg tipuware aku. mujur tipuware.. hahahaha

fuadnis said...

dell,
aku ni sbnarnye bab2 pinggan mangkuk ni takleh expert sgt..tupn blaja dari org..jadi bla u all dah sebut beberapa jenis jenama tu,blehla aku join carik gak..

normi,
bila ko cakap pasal tukar2 hidangan tu aku jd teringat lak dl ko dtg umah aku bagi rojak tue..ko pakai tupperware ke tipuware??akupn tak pulang2 balik bekas ko tu,maklumlah..ms ko bagi tu time aku kelam kabut nk ke port dikcson makan angin..jadi bila balik umah memang dah tak ingat laa..muaaahaaa..(terasa gak aku..)tapi takpe,nanti balik umah mak aku,aku carik balik..klu tak jumpe aku ganti lain..nanti aku balas balik kat ko nasi daging ye..harap2 sempat b4 ko bsalin..kang kempunan lak..

chugie said...

salam...

Hahahahah rabak lah duit ko ni sbb de kengkawan direct selling ni huhuhu;)).. enjoy shopping k.. heheheh:D

tunfrida said...

nis, tak yah la ko cari tipuware aku tu...

aku dok terpandang-pandang resepi nasi bukhari, teringat nak tanya ni... nasi daging tu adik beradik nasi bukhari ke? ke memang mende sama pakai nama samaran? aku selalu makan n.bukhari (pak arab masak, jd yg tu mungkin citarasa arab2 sket kot) masa uni times dulu...sodap, lemak..aiii. la ni pun kalo terasa nak makan, aku g je uia. dihidang dengan dalca dan salad timun & tomato (macam acar kita). aduhhhaaaaii.....yummylicious!

deyll,
corelle tengah offer la ni. aku kumpul duit, bila dah cukup tetiba duit tu buat magik plaknya (alkisah sogo bebaru ni laaa), sikit2 dia susut langsung aku kena kumpul lagi. harap2 sikit masa lagi tp mgkin time tu offer pun abish. orang ber-'parcheque' macam kalian sure tak susah nak kumpul duit...

hey chugie, yang rabak tu bilamana kuar je hok baghu mesti beli, tengok orang pakai yg tu, kita pun mesti beli...hok tu memae rabok laa... jangan salahkan mereka2 yang berjualan langsung. huhuhu depa enjoy selling, kita enjoy spending.