LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Monday, March 28, 2011

baru kuar tanda....

pagi ni dah kuar tanda
lendir+darah..
sama mcm uzma dl..
bezanya mase uzma dl takde sakit pe2..
bila cek bukaan tak banyak doc bg pilihan..
nak stay kat wad or balik umah..
so aku pilih dok umah..
2 hari pastu br pecah ketuban..
br masuk wad....

kali ni....
kuar lendir+darah gak..
pinggang rase sengal2 dah..sakit..
ari2 pn rase sakit..
baby plak jap2 mengeras..
tapi bila bawak bjalan....
hilang la plak jap..
tu pagi td punye cite..
ni dah kul 3lebey rase sakit balik lak..
tp sbb ketuban lom pecah..mcm malas nak g hospital..
sbb sakit pn lom "kuat sangat"..
tapi still rase sakitla..
tetiba lupe lak rase kontraksi tu mcm mana..huhu..

ape pendapat korang..
nak kene g hospital gak ke??
or tunggu sakit YANG TERLAMPAU sakit tu dtg dulu??

takut nanti dah otw g hospital tak rase ape2 plak..huhu




15 comments:

nasazfrog... said...

rasanye tunggu dah betul2 rasa nak bersalin baru pegi la beb,, kang doc soh balik payah plak.. kok ko nak pegi pun bleh tapi nanti kena dok lam wad la... jgn jd cam aku,, kol 12.30 tghari masuk bilik bersalin katenye dah masa.. tup tup kol 10.30 masuk baru bb kua,, munya la hazab aku menahan sakit.. tp yg penting selamt n sihat...

fuadnis said...

nasaz,
tula..akupun pikir camtu..takyah g lagi la yee..takde pape masalah kan??lainla dah pecah ketuban kan??

@e_da said...

anis... akak lak rasa berdebar... kalau akak dah pegi tu... sebab akak kuar apa2 pun dah takut.. takut tak dan sampai spital.. heheh

fuadnis said...

kak eida,
hehe..lucu la akak nie..klu ikut td nak g spital gak..tapi sbb dah ade pngalaman yg sama mcm uzma dl,tu yg leh relax lg..lagipun sakit on off je..

SharHanah® said...

baru-baru ni, sy kuar lendir jer... sakit cam senggugut bagitaw kat kengkawan, sume suruh g spital... mula tu malas...skali hubby bawak terus gi spital...petang tu gak bertolak check2, dah bukak 3cm... time wat ctg gak ketuban pecah..tgh malam,terus bersalin...padahal, sakit contraction tak kuat mna pun...huhuhu..better gi hospital..kang jalan jem laks :>

fuadnis said...

sharhanah,
yeke............tapi sakit on off je..lagipun sampai skrg ketuban tak pecah2 pun..kena pegi gak ke??ala....dilema la plak..

SharHanah® said...

sy pun sakit on off gak... lagi plak, hari sebelum tu ade appointment ngn doc, doc kata baby lom engaged sepenuhnya...so, sy pun ingat lambat lagi...dalam 5 hari gitu... cik somi plak, pantang taw ade trun tanda, terus dia ajak gi spital...ikut kata dia la...skali, mmg nak bersalin dah..huhuhu

SharHanah® said...

upsss...sy bersalin anak ke-3 la ni.... org kata, lagi cepat bersalin drpd anak sebelum2nya...

fuadnis said...

sharhanah,
thanks share yee..hubby dah ajak g spital hari ni tgk ape kate doc....:-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alamak..sy tak penah rasa sakit semulajadi..aritu sakit nak beranak pon sbb induce..so tak berani nak bagi komen..ehehe

hope semuanya selamat..:-)

SharHanah® said...

Harap2 semuanya ok yer... take care!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tahniah aniss dah bersalin. tgk kat blog suzie td..:-)

kopiahlembik said...

Salam...
SIFU
semoga allah s.w.t memelihara hubungan kita sekeluarga....KASIH MEKAR SELAMANYA.

sepatutnya :SIFU
semoga Allah/Allah s.w.t memelihara hubungan kita sekeluarga....KASIH MEKAR SELAMANYA.

kopiahlembik said...

SIFU
semoga allah s.w.t memelihara hubungan kita sekeluarga....KASIH MEKAR SELAMANYA.

sepatutnya: SIFU
semoga ALLAH(Allah) s.w.t memelihara hubungan kita sekeluarga....KASIH MEKAR SELAMANYA.

fuadnis said...

rose,
tq rose....:-)

kopiahlembik,
terima kasihla yee..diam2 awak tgk blog saye..huhu..apapun kesalahan telah diperbetulkan..