LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, March 16, 2011

aku wat gakla entry pasal umah b4 bersalin....

ikutkan macam malas je nak wat entry pasal umah..
sebab mmg dah lama tak jengok umah tu..
since aku pun dah sarat sgt nie..
mmg takde ape yg boleh dilakukan setakat nie....
semuanya tergendala..

tapi semalam tiba2 hubby tanya aku..
larat tak??
klu larat nak setel sket bahagian dining hall yg belom siap cat..
aku pun macam...................
bleh ke tak yee..............
die tanya larat tu bukan nak ajak aku ngecat sekali..
tapi aku la yg nak kene kontrol bebudak 2orang tu....
errrmmm.................
tetiba rase jadi cam wanita besi.....
bolehlaaaa..........................:-)

so bolehla korang tgk sket pkembangan rumah aku kan..
boleh tgk warna wall aku yg aku cakap grey tapi dah jadi mcm purple tu..hahahaha....



weeii....mata aku mmg nampak greyla.....
apsal mata jiran aku nampak cam purple....????
sebenarnya cat ni main2 dgn cahaya matahari dan cahaya lampu la....
cube korang tgk gambar bawah ni plak....



haa..yg ni mmg nampak cam purple sket kan????
tapi yg wall belakang kat dining hall tu nampak warna lain kan??
kan aku dah kate warna ni main2 dgn mata korang....hehe....



my hubby cat sdiri okay..
tak mainla upah2 orang..
dahla mahal.................
tapi keje mengecat ni mmg rumit beb..
mmg padanla upah mengecat ni mahal....hehehehe....
so klu korang teringin nak umah cantik..
tapi bajet yileekk........./takde...atau lari....
catla sdiri secara perlahan2 yee..
hari ni wat satu bahagian...esok lusa sambung lagi.....
bulan depan sambung lagi....
sampai korang rase nak muntah...........hahahahaha....





oowwhhh....rezeki korangla.....
kononnye tak nak tunjuk langsir aku...
tapi dapat gakla tgk sket.......ngeh..ngeh..
biasa je u all....janji bercirikan moden..
i ni kan orang takde duit....huhu....
(ni bahagian dining hall..langsir bilik2 lain adalah berbeza2....:-)ikut tema la katakan....)


gigih tau my hubby siapkan keje..
aku pun ade tolong gak sket tadi..
cat bahagian bawah jee..
sudahnye balik umah mengadu sakit2 badan..tak sabar nak beranak....hahahahahaha....


my hero kecik..eksen je dlm gambar ni..
buat2 tgk abah dia wat keje..
padahal dgn niat nak inteprem sama....wakakakakaka....


nak ngecat tepi bingkai pintu tu yg leceh..
silap haribulan mata leh juling..hahahaha....

kesimpulannya....jgn komen banyak klu upah mengecat mahal..
sebab mmg susah key..bila cube untuk dapatkan hasil yg terbaik..
nak murah CAT SENDIRI....!!

7 comments:

YaYaNsMuM said...

cantek umah, ^_^ . yayansmum pun tgh menghitung hari nak dapatkan kunci umah drpd pemaju...dah lama sgt tguu...so, nanti kena cat sndri gak la,hehe

ida_F said...

syabas..
teringat my hubby cat rumah sendiri gak. rm1.5k gak kalau upah.itu belum kos cat lagik.

encik suamiku mengecat sikit2, ada dalam 2 minggu gak.. lepas tu, DEMAM. sian..

fuadnis said...

yayansmum,
tq..besa2 jee..
mesti tak sabar nak masuk umah sdiri kan..nanti bleh tgk umah yayansmum plak..:-)

ida,
tula..dah hubby reti cat sdiri kan..so kos upah tu boleh buat utk tang lain plak..

nasib my hubby tak sampai demam..cume letih yg amatla..huhu....

DYLA said...

ooo nampak grey jugak la nis... tak tau la kalau tgk betul2. dalam gambar nampak grey.

fuadnis said...

dell,
warna grey kan??kan..kan....hehe..actually mmg warna ni terpengaruh dgn cahaya matahari..semalam mase setelkan bahagian dining hall mmg jelas nampak grey..sbb pencahayaan yg berbeza2..:-)

chugie said...

bestnye, umah dh nak siap..

fuadnis said...

chugie,
siap apenye..belom ade ape2 lgpun..baru setel bab cat..hehe..