LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, October 30, 2009

U mmg tak dapat sorokkan dari I....

akekeke.....i mmg bleh jadi penyiasat berkaliber key..

apa2 kejadian pun u takkan bleh sorokkan daripada i..

pagi tadi before hubby nk g keje(part time OUM)..mcm besalah dia akan dtg ke katil n cium kami anak beranak..then sempat dia ckp dgn aku yg tgh agak mamai2..

hubby : i pinjam keta u ye rini(avanza)

aku : ermm....okay..(aiit..selalu jual mahal klu aku offer pakai keta aku..)

sambung pejam mata...zzzzzz..............

dah bangun tido tu cam besalah..mengurus anak2....tiba2 UKAIL bising2 nk makan roti buku....mak aaiii......apasal lak tetiba ko mintak benda yg takde kat umah UKAIL ooii.....dahla ummi ni malas nk pegi kedai..plak tu keta yg tinggal, keta iswara abah ko...ummi ni automatik lemah longlai bila disuruh memandu keta lama abah ko tu..hik..hik..(keta lama pun wajah baru key..dah cat baru..)

tapi dah namanye ibu..klu dah anak merengek nak makan tu..harus diharung onak dan duri...akekeke....

UZMA nk letak mana ye??bakul tido dia dahle dlm keta avanza..takkan nak campak kt belakang keta cmtu je...lagipun lecehla nk g kedai angkut dia sekali....

vaa......vaa......vaa.....otakku yg bijak mula beroperasi....mcm ne aku leh tlupa yg aku ramai bibik kt kuarters ni..hehe....setel!!tinggal kat kak not member sekolah aku..tq kak not!!

vangga i tau bjaya bwk keta hubby aku dgn jayanye..mklumla..keta lama kn tak se"fresh" keta baru..hik..hik..

but u know....knape aku bwk keta tu tak sampai 20minitpn..bumper depan kiri dan kanan bleh terkemek keluar??mula2 bwk tak prasan pun..dah parking balik br nmpak.....

haiisssyyoooo..........hantu halimunan manalah langgar keta ni smpi aku tak perasan......

akukan ratu cuak...terus sms hubby suh call balik bila free..

bila hubby dah call barula bocor rahsia...rupe2nye dia eksiden semalam..langgar vontot keta org....patutla smpi umah lmbat...

aku : nape tak bgtau i u eksiden?

hubby : tak sempatla...plak tu terlupa...

aku : ooo....nk sorok ye...takutla tu nk bgtau....

hubby : taklaaaaaah.......

aku : alah...yela tuuuu............kne ganti rugi berape?

hubby : takde bayar apepun..keta tu kebal..tak jd pe2pun..

aku : keta jnis ape ?

hubby : nissan lama...nasib bukan mercedes ke...

aku : hik...hik....u ni mcm2 tau...dahla nk guna duit byk nk masuk umah baru...u p langgar keta org lak...blaaa....blaaa.....

haaa...pasal nk masuk umah barula hubby aku takut nk bgtau agaknye...dia takut aku bebel la tu...akupun bleh jd lecture cm dia tau...akeeekkeeee....

ape2pn alhmdulillah hubby aku tak ape2.....syukuuuuuuuuuur.....................




4 comments:

chugie said...

selamat x teruk nis.. xpe lah, keta rosak takpe, jgn hubby yg rosak.. x de gantinye nis.. heheh

fuadnis said...

chugie,

hehe..betul2..klu hubby yg rosak,tak sambungla keturunan aku nanti..kih..kih..

Dj Epoi said...

Salam....

Orang leleki kalau boleh seatlekan sendirik dia malas nak bagi isteri dia pening2 heheheh..macam Gua...

Walaweiiiiiiii Gua katam Blog Lu Dik...

Walaweiiiiiiiiii dapat HADIAH 1st prizeee set bilik tidow huhuuuuu.....

SAlam sama Hubby....

Dj Epoi
Kasih Mekar Selamanya Gak ...heheh

Already add this Blog..Tq yaaaa....

fuadnis said...

bro DJ Epoi..

org lelaki mmg cenggitu yek..

blog DJ Epoi best!!!!