LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, October 16, 2009

meh kita tgk komen2 depa nih......

i kan dah janji nk foward komen2 kawan2 blog pasal entry sebelum ni kan....

meh kita 'perhalusi' satu persatu....hehe..

dek krn kurang sambutan,tak taula kot yang lain tak sempat baca lagi..or mmg tak berminat dgn topik nie..ada la 3orang je yg betul2 "alert"..bagus..bagus..


komen 1 : AZIRA

Iyer saya setuju(sambil angkat tangan dua-dua)

**he..he..ni mesti budak aktif ms kat sekolah..angkat tangan dua2 ko....


kawan hubby beli rumah kat Tanah Merah(Keda) taman apa ntah jalan nak ke tasik tu..baru 150k..double storey 2 tingkat 4 bilik...
Rumah kami harga yang sama, 4 tingkat 3 bilik..cumanya setingkat ja kami punya yang 3 tu orang lain punya..heheheh dapat apartment ja la kat penang ni dengan harga 150k...double storey, takder setengah juta kim salam la yer....

**well..see ya..betul kan kata aku??nilai la sendiri..

komen 2 : chugie

wah..panjangnye ulasan.. mane yg ko lagi selesa nis?? kalu aku, prefer umah yg de tanah sendiri.. means, ade ruang untuk kita nampak tanah. hehehhe..

**aku paham..aku paham..susah rumah tak nampak tanah nie..hehe..

komen 3 : tunfrida

mana korang rase best??
*komplikated tidak juga kalau diperhalusi satu persatu, cuma banyak pro and conts itu ya. still bergantung kepada pilihan dan justifikasi masing-masing.

*ko beli/buat rumah dulu la, nis. tanah kebun, rumah kedai selepas itu.

kang ada tanah, tak ada rumah.
ada rumah dah tentu ada tanah [kecuali rumah dengan strata title la].

**tak komplikated yek..pandai2 je aku ni yek..hehe..mgkin komplikated klu sang bini nk duk umah taman..tapi sang laki nak dok umah buat sdiri...tu mmg komplikated!!haha!!

pasal beli umah dulu baru kebun tu....erm...camne yek nak cakap..sebenarnya takde masalah klu nak beli kebun dulu baru rumah pn. normi...asalkan kita mempunyai perancangan kewangan yg baik..maksudnye..klu kita nk beli kebun, jgn harap bayar loan bergantung pada gaji kita semata..itu mgkin perancangan kewangan yg sangat tidak bagus..dah tentu2 bermasalah bila nak beli rumah plak..tapi klu kebun yg kita beli tu mendatangkan hasil pulangan malah untung berganda2..why not??bukan sahaja nk beli rumah..nk beli kebun lagi pun bleh..

nak beli rumah dulu dah tentu boleh..tapi nk beli tanah/kebun selepas tu mgkin lain plak ceritanya..erm..tgkla dulu pd keadaan..nak beli yg mana dulu..

wah ini betui2 dinamakan pro and kontranya..hik..hik..

tak puas la..sket sgt komen...sgtla tak mencabar minda aku....sapa lagi..sapa lagi??

takde berani??piiiraaahhhhhhhhhh.....gurau jeek...

tengkiu pd pengkomen2..u all mmg best..!!

2 comments:

DYLA said...

topik menarik ni.

ok my opinion la kan,

beli tanah, or buat banglo. kite pilih yg dekat (dgn gaya hidup kite).

siapa tak nak duk banglo kan? (means umah buat atas tanah sendri). yg penting kite minat, punya masa utk menjaga, punye cukup duit utk maintain smua tu. tak jadi masalah.

org macam aku, laman sikit pun cukup. sbb risau tak terbela.

pastu pasal beli kebun & then bli umah. bagus tu nis. aku stuju pendapat tu. tak rugi apa pun. yg penting kite carik tanaman yg punya harga, mudah jaga & byk demand.

namun apa yg penting sblm smua itu ialah kesungguhan & pengetahuan.

tun.frida said...

bersemangat nih, bagus...bagus.

GO & make it happen. duit ada, impian dan perancangan baik pun dah ada, tinggal nak realisasikan sahaja sebelum canang berita.