LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, March 21, 2009

taiping 2..seawal pagi di kolam renang..

actually semalam lepas check in, kan kami relax terbungkang kan..bukannye terus tido sampai keesokan pagi ni key..kami de program gak malam tu..lpas magrib kami bersiap2 ke rumah kawan hubby ms kat UTM dulu..memang dah janji nak makan malam kat umah diorang..so save bajet mlm tu..muaahaahaa..keji tul!!makan2...borak2....gelak2...dlm kul 10 lebih kami dah balik..

malas la kan nak lepak umah org lama2 sgt..mcm tak tau adab je..ntah org tu ngantuk ke..anak diorang dah time tido ke..lagipun soknye(pagi ni la..)mmg dah janji nak jumpe lagik..nak g zoo sama2..

we all actually penat gak terutamanye aku yg memang dah lenguh pinggang sgt..kenyang makan..so senaklah perut nak dok lama2kan..otak dah ingat tilam kat hotel je..

oh ye..actually membe hubby ni sgt2la mempelawa kami tido umah diorg..siap2 mcm nak majuk lagi bila kami tolak..tapi angin aku ni sbnarnye lain sket..aku tak berape suke sgt tido umah org..tapi klu org tido umah aku takpe..kih..kih..bkn pe..aku ni memerlukan rehat sgt bila bjalan..lebih2 lagik dgn keadaan aku cenggini..mmg nak lentok jela..so korang bayangkan klu aku asik melepek je kat umah org..tak sopan kan??baik aku tolak dgn baik pelawaan org dan pilih tido hotel je..so aku nak buat ape pn ade org lain kisah??begitulah aktiviti mlm sebelumnye..



pas mandi2 pagi tu kami turun breakfast..breakfast kat tepi kolam renang tau u all..mmg cafe diorg kt situ..ukail pe lagik..melonjak2 nak mandi kolam..ko tau tak betapa sejuknye air kolam tu pagi2 cenggini jang ooii..!!



wah..ni tak adil tau..elok aku nak posing je..bleh hubby kate gambar tak clear pasal berkabus..padahal td aku snap pic ukail okay je..ke tak pandai tangkap gambor??alasan jee tau..malas nk posing lain..kire ok jela..



dah makan kenyang2..bleh plak tak larat nak bangun..hampeh je aku ni tau..dasar mentekadarah tul..kui..kui..

2 comments:

tunfrida said...

one general tip untuk photography, subjek sebaiknya tidak membelakangkan matahari/sumber cahaya melainkan kamera are equipped with fill-flash mode.

kalau macam gmbr kedua tu nis, sebaiknya usrah pun berada di luar bangunan/lindungan (sebab berbayang dan subjek 'hilang').

aku pun 'bising' gak kalo org tak dpt frame aku elok2, dah kita ni asik pegang kamera, gmbr orang lain punya banyak, gmbr kita tak dak?! hehh

fuadnis said...

tunfrida,
erm..kene banyak belaja lagi pasal snap2 pic ni yek..aku memangla tak pandai pun bab2 ni..tau tekan je kamera tu..hik..hik..

takpun kamera aku tak cukup bagus kot yek..