LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, July 11, 2009

kontraksi....

dah 2-3 hari ni aku dah mula rase mcm kontraksi..tapi itu mgkin kontraksi palsu..pagi semalam kuar mukus bersama warna ala2 pink..mcm darah..aku dah cuak..tapi bila aku baca kat satu laman web ni , bila dah kuar tanda gitu maknenye "hari"nya akan tiba dlm seminggu dua lagi..sesuai la dgn due date aku..tapi aku mgharapkan awal daripada tu..seminggu lagik ke..he..he..

dan dah 2-3 hari ni jugak perut aku asik mengeras..ditambah sakit kat ari2..bangun awal pagi tadi plak sakit kat pinggang yg amat..tapi doc dah pesan..tggu dlm 2-3 jam..klu berlarutan dan masanya tetap..baru ke hospital..so far aku rase mmg kontraksi..tapi hanya palsu..baby ni belum lagik nak kuar agaknye..syiok dok kat dalam..cuma dah bagi ala2 warning je kat aku....

firasat aku mcm nak deliver dlm 3-4 hari je lagik..tapi hubby aku ckp aku deliver ms israk mikraj nanti..he..he..

suspeeennnnnnnnnnnnnnnnnn..............

6 comments:

FIESYAH said...

anak akak x puas g ut duduk kat dlm tu...ape pun tande2nye dah kuar...nmpknye akak kene siap2 dari skrg mane tau sok luse ke baby tu nak kuar...mesti saspen je kan...seronok pun ye jugak...

SharHanah said...

yer la... dah kena stand by dah tu..

gaban said...

masa aku bersalinkan khadijah kuar mende tu jugak campur air skit. aku ingat tipu-tipu la...skali...sampai spital dah 5cm!

BAIK KO STANBY ANIS!!

*bestnye nak bersalinkan..slmt berjuang!

DYLA said...

dah nak bersalin dah ye anis? kot2 dia nak same birth date ngan aku kots..... harap2 la.. hehe..

tunfrida said...

dah bersalin jgn lupa khabarkan...!

@e_da said...

wahh nis... dah ada tanda2 tu... so rest n tenangkan fikiran.. moga2 semuanya dipermudahkan.. kalau dah nak deliver nanti bgtau tau.. hihihi