LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Sunday, July 12, 2009

ia keluar lagi....

actually ketika entry ini sedang ditulis..aku sedang mengalami perkara yg sama pd pagi jumaat baru ini..ia keluar lagi...cecair berwarna merah pink seperti darah..kali ini lebih banyak sedikit..tapi aku tak rasa sakit apapun..camne yek??

aku ni takde pengalaman..ada sapa2 yg bleh bagi pendapat??berbahaya ke tidak??adakah ini tanda2 biasa??

5 comments:

@e_da said...

nis.. nampaknya tanda-tanda baby nak kuar dah semakin hampir tu... huhu ida lak tumpang nervous...

SharHanah said...

uiks.... aritu sy mcm tu gak.... sy terus gi spital... pintu rahim dah bukak 4cm... terus masuk labour room...dan terus bersalin :)

unique1012 said...

Anis,
air ketuban ke tu?? aku pun takde pengalamanla, semoga semuanya selamat ye, insyaAllah..

YAN said...

Kalau aku, bukan colour pink, tapi mcm darah.. bila cek, memang dah bukak 4cm tapi, betul gak kata dr. tunggu kontraksi yg kerap tu

tunfrida said...

memang tanda nak bersalin la tu. tanda merah darah sikit, macam urat2 benang gitu..

tidak berbahaya, dan ianya adalah tanda biasa.

lain orang lain pengalamannya, lain beza jangkamasanya dr mula tanda tu keluar kepada bersalin. kalau risau sgt, call je doktor, tanya.