LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Monday, July 13, 2009

hampir duduk wad....

semalam kan aku ade story kat u all yg aku masih mengalami pengeluaran cecair pink kan??

abis2 je aku wat entry tu..aku lepak kat ruang tamu sambil tggu hubby lak balik keje..tiba2 aku rase basah " lebih" sket kat "bawah"..bila sapu je bukan cecair pink lagik dah..tapi lendir+darah....

cuak!!terus call hubby..aku kan gabra tak bertempat kadang2..cuma buat2 cool jek..

hubby terus balik ajak aku g pusat perubatan mahsuri..aku mcm malas sebab tak rase sakit apa2..tapi masih takut lagik..hubby ajak gak..apapun kene g check..klu doc suh balik..balik je la kan..

b4 that hubby call dl pusat perubatan tu dan tanya pendapat..misi tu kata dtg je coz nak check baby gak..

so kami pun pegila sana...........................

sampai2 sana misi suh masuk labour room...bertambahla aku cuak..dah la cuak, bila masuk labour room je tiba2 dgr ada sorang pesakit ni nak bsalin gak tgh menjerit..ya allah...ya allah!!

terus nk gugur jantung aku mendengornye....mcm tu punya azab ye nk bsalin...tarus aku takut..bukan aku je..hubby aku yg cool tadi pun terus gabra gile bila misi suh masuk temankan aku..seram siot dgr pompuan tu jerit nk bsalin..aku rase klu kt hospital gomen sure dah kene maki hamun dgn misi2..

berbalik pd cite aku..masuk2 je labaour room misi suh aku tukar kain..pasangkan alat kat perut utk tgk kadar denyutan baby sambil tanya aku simptom2 lain....

nak cite simptom ape..nk kate sakit tak..cume baby asik mngeras jek..

misi pun cek bukaan serviks aku..huh..baru buka 1 cm jek..!!frust aku dgr..ingatkan dah nak bsalin...wakaakakaa...

tak lama pastu doc kesayangan aku,doc anuar pun dtg..tanya ade rase kontraksi tak??

aku kate tak perasanlah....boleh??ha..ha..ada tu mmg ada tapi taklah kerap..mcm main2 kan..

doc plak cek bukaan serviks aku..sama ....dia kata baru bukak dlm 1-2cm..

oleh krn aku belum rase kontraksi yg kuat..doc tanya aku samada aku nk dok wad..atau nak balik dulu..so aku dan hubby pilih nk balik umah dl..memandangkan babypun okay..jadik malasla nk bkampung kat wad sedangkan tak tau lagik aku nk bsalin bilakan..

doc ckp okay..dia akan bg aku MC 2hari..berehat dan tggu pkmbangan..klu2 aku dah mula rase sakit yg kerap..bleh terus ke hospital..klu masih tak jugak ,dia akan cek lain..

masalahnye sampai hari ini aku masih mengalami pengeluaran lendir+darah..tapi tak rase apa2 kontraksi yg kerap pun..cuma baby kdg2 mengeras..bila tanya pengalaman sesetengah kawan2..ada yg cakap mmg tak rase sakit tapi bila cek kt hospital tgk2 dah serviks dah bukak banyak..betul ke??ada ke u all yg bpengalaman mcm tu jugak??

konpius aku..............

4 comments:

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

yana masa anak 2 jadi camtu..dah buka 3cm..dah keluar lendir darah..tapi bukaan tetap 3cm tu ja..asik berkg kat hosp sg petani..

mingu lagi skali..turun air mentuban..pi kmc tetap bukak 3cm...last2 beranak paksa..mmg sakit beranak paksa nih..

jgn risau..sakit branak tu..nanti bila bb dah keluaq..tak ingat dan tak rasa sakit dah..percayalah..

DYLA said...

insya'Allah jap2 lagi tu.. byk kan berdoa ye nis...

tak sabar lak aku.

YanDarwisy said...

Adoi mak..kalau aku dah cuak jugak tu, nasib x der apa2 yg berlaku kan? semoga kau selamat sehingga selepas bersalin.

fuadnis said...

thanks u all..

aku ni lagila tak tau nk ckp perasaan camne..mcm2 ada..!!

korang doakanla utk aku ye..semoga dipermudahkan dan dipercepatkan..he..he..