LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, July 8, 2009

dalam debaran....

minggu ni nk masuk 38weeks..aku berada dlm situasi yg penuh debaran..

klu ukail dulu tak berdebar langsung pasal dah tahu date "kene" beranak..haa..haa..

tapi kali ni berbeza..tiada lagik date seperti dulu..semuanya dalam penantian..menanti mcm mana rasa sakit..menanti bilakah hari, tarikh dan waktunya..

perut ni plak sejak dua tiga menjak ni asik mengeras jee..kdg2 sakit kat ari2..dah rase cuak..tapi kejap je pastu hilang..

yg paling ada dlm fikiran aku saat ini..berpeluangkah aku bsalin secara normal??ntahle..semuanye menjadi tanda tanya..suspen!!

tapi hubby aku selalu cakap kat aku..jgn pikir sgt..sebab aku selalu cakap..klu kali ni kene cezer lagik..tak ramailah anak kita..

hubby aku relax jee..dia kata tak kisahla..janji ade gak anak..klu dah takdir anak kita 2-3 orag pun takpe..janji sume sihat n selamat..mendengarkan tu lapang dada aku..

bila dgr hubby kate camtu sayu gak..yela..tak dapat la nak lahirkan anak ramai utk dia klu kene cezer lagik..teringat ms aku bleeding awal pregnant ritu...sedih siot..dgr hubby bisik kat telinga aku..ms tu aku dah pasrah cakap dgn hubby..ntah2 ayang gugur lagik..tuhan nk bagi kita sorang anak je kot..

hubby tenang je bisik kat aku..

"abang tak kisah klu dah takdir tuhan nk bg kita sorang anak je..janji ayang sihat n selamat.."

klu korang bleh tahan ke dengar camtu disaat kita berdepan dgn takdir yg belum pasti kita tahu??mesti sentap kan..

alhamdulillah aku dapat hubby yg baik dan terima aku seadanya mcm ni..aku tau aku ni taklah sempurna mana..dan alhamdulillah juga tuhan beri aku kesempatan dan peluang..dpt juga aku meneruskan kandungan yg aku fikir sudah keguguran..

apapun tak kisahla kan mcm mana takdir yg dah ditentukan pd kita utk kita melahirkan anak nanti..sama ada normal atau cezer tu tak penting janji sume sihat selamat n sempurna..

korang doakanlah yg terbaik utk aku, baby dan kawan2 kita yg bakal melahirkan cahayamata yek..

adios..!!

6 comments:

chugie said...

nis,
sebelum ni ko cezer ke?
Jangan terlalu emosi sgt fikir nk bersalin ni nis, ni pengalaman aku lah. Masa nak tggu hari tu aku cam risau sgt kene cezer, sampai ramai yg nasihat jgn terlalu takut sebab aku memang berharap sangat2 nk bersalin normal. Dan akhirnye walaupun bukaan dh complete, tp aku still kene cezer gak.

Pe pun jangan terlalu memikirkan cara ko bersalin tu, baik fikir kan keselamatan ko n baby.. moga di permudahkan SAAT KO MELAHIRKAN NANTI. amin..

FIESYAH said...

insyallah sis...sumenye akan selamat...bnyk2 kan berdoa..

fuadnis said...

chugie,
tengkiu la bg aku nasihat..nak kate memikir sgt tu pun dak la jugak..cume sama mcm sesetengah org yg masih "mengharapkan" dpt bsalin normal..klu ditakdirkan cezer pun aku redha dan terima segalanya..janji baby aku selamat..dan aku pasti apapun yg tuhan tentukan ada hikmah dan kebaikannya..

oh ye..baby 1st memang aku kene cezer pasal baby songsang..


fiesyah,
tq key..coz banyak bg support..

tunfrida said...

ya, jgn risau2...ikut cakap abah ukail tu. and bygkan yg kau akan mampu melaluinya. insyaAllah...

dan, jgn minum air selusuh selagi belum masuk labour room [smpai masa]. itu pesan yg pernah aku dgr, tp aku sndiri tak pernah amik air/minyak selusuh.

unique1012 said...

anis,
semoga semuanya selamat ye, insyaAllah..

fuadnis said...

tunfrida and unique1012,
thanks geng..korang mmg banyak bg support..doakan aku key..