LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, July 3, 2009

aku tak ingin berselindung lagi....

haa..haa..bukan senang tau nak buat keputusan ni..korang sgt beruntung..setiap kali hati aku jadi keras..ia akan jadik lembut semula kerana permati hati ku..sapa lagi..anakku laa..

samalah mcm aku cakap hari tu..klu aku marah..hati aku akan jadi lembut kerana anakku juga..

apa dia??ye..aku tak ingin berselindung lagi tentang jantina bayi ku yg bakal lahir..biarlah aku kongsi bersama kalian semua tanda aku menghargai persahabatan kita..

semalam aku ke pusat perubatan mahsuri lagi..checkup lagik kan..kan dah kate sekarang seminggu sekali..


semalam bg aku perjumpaan yg sgt manis..sebab ape manis??

1) baru dapat tengok muke baby aku melalui 3D/4D dengan jelas..sebelum ni kan nyorok2..

2) perbincangan aku dan doc juga sgt happening sebab siap gelak terkekek2 sambil tengok wajah baby yg muncung..(doc kate marah kot sebab tggu lama sangat..) dan kami lebih membincangkan banyak topik hari ni sambil tgk baby..so sweet..

3) bayaran utk checkup semalam adalah yg termurah..dan aku sgt terkejut...pasal.....

4) aku siap dpt ubat obimin lagik walaupun aku cakap ade lagik dan CD 4D!!

all the total is just RM28. can you believe??nampak sgt doc suke dgn pesakit dia yg sorang nih..wakaaakaa...bodek..bodek..jgn makan hati ye alls..ke pasal doc dah tau yg aku mmg nak bsalin kat situ..he..he..

okay..okay..mesti ade yg dah dpt agak jantina baby aku dr awal..atau mgkin juga ade yg tgh konpius2 lagik..so b4 aku bgtau secara rasmi(walaupun baby tak kuar lagik..) biarla aku cite sket2 hasil pemeriksaan semalam..sabor..sabor..

berat aku dlm seminggu ni tak naik beb....kekal 73kg..

berat baby je yg naik..mggu lepas dlm 2.875kg kan..so semalam estimate dah jadik 3.075kg..pandai2lah korang bundarkan yek..

kedudukan baby..alhamdulillah setakat ni masih normal kepala dibawah dan harapnye kekal la kan..cume belum engage je lagik..

jantung okay..berdegup dgn normal..air ketuban pun okay..

doc cakap baby sgt aktif....

erm..apa lagik korang nak tau yek??oohh..dah tentula jantina babykan..

actually aku malu nak tanya banyak kali kat doc..tapi utk kepastian yg kesekian kalinye..aku yg lawak lagik lucu ni(perasan..) tanya gak....

aku :doc..saya nak tanya lagik sekali jek..(sambil tunjuk satu jari..he..he..) betul ke baby saya baby ...........??he..he..

doc ni mmg tak tahan kot dgn gelagat aku nie..terus dia senyum n gelak..

doc : oh..haritu saya tak tunjuk ye gambar bukti jantina kat awak??

aku : tunjuk..tapi dlm gambar hitam putih..

doc : oh yeke..takpe hari ni saya tunjuk gambar colour kat awak(3D).....sambil senyum..

sambil tekan punat itu dan ini..tertera kat skrin dgn jelas gambar anu anak aku yg dipanggil dlm bahasa sains nye.."LABIA.."

u all tau tak maknenye??klu dah lawannye "PENNIS" so "LABIA" tu.....lu pikirla sendiri..!!

pastu dgn spontannye kuar plak muke baby..

aku : eh..tu muka baby saya ke doc??

doc : yela..awak tak penah tengok lagik ke??

aku : belum..aritu kan dia tutup muka dia dgn tangan..

doc: la..yeke..oh..hari ni baru dia nak tunjuk ye..tengok mulut dia muncung..agaknye tggu lama sgt kot kat luar..he..he..hidung dia macam maknye..he..he..

sgt kelakar tau u all..bila gelak2 sambil tengok gambar baby..sampai bergoyang2 perut aku..nakal la doc ni..bleh buat lawak plak..tapi yg pastinye pemeriksaan semalam adalah kenangan yg sgt manis antara aku, hubby dan ukail sebab buat pertama kalinya dpt tgk wajah kesayangan kami..alhamdulillah..

u all pun nak tengok??bleh..mood aku tengah baik nie..


video

ni la wajah kesayangan kami....be a good girl key....



video

ni plak apa yg dipanggil "LABIA"

....tak berhenti berdoa dan berharap agar semuanya sentiasa sihat dan dilindungi oleh allah s.w.t..amin....

16 comments:

FIESYAH said...

heiiiiii...seronok je tngk 3D tu...klu rase dlm perut mcm ne lah tu aktif sungguh lah...

fuadnis said...

fiesyah,
klu dlm perut lagilah geli kita dibuatnye..tergelak2 fiesyah bila dpt rase nanti..he..he..

DYLA said...

tahniah,

inas ada geng ler.

libia ke labia?

fuadnis said...

dell,
insyaallah..begitulah hendaknya..

oppss..sory..spelling telah diperbetulkan..

tunfrida said...

baby muncung mulut.

kelakar dokter kau...tp seronok dapat dokter yg ramah gitu.

apalagi nis? dah terang nyata dah genetik kaulah yg kenan kat adik ukail tu.

fuadnis said...

tunfrida,
memang best tau doc anuar tu..nasib baby girl..klu boy mesti dah terkenan kehenseman dan kepandaian doc tu..wakaakaa...

ida_F said...

anis, moga dapt melahirkan dengan selamat.
masih terasa lagi sakit bersalin ari tu, moga Allah kuatkan semangat awak ye..
selamat berjaya!!

fuadnis said...

ida_F,
tengkiu..doa2kanlah selalu yek..agar sume bjalan dgn baik dan selamat..amin..

mama3hz said...

besh tu dpt sepasang kelak...moga dipermudahkan....dah tak lama lagi la yer...ntah2 next week..hehehehe..

unique1012 said...

anis,
tahniah, akhirnya tahu gak jantina anak mu itu, hehe..
semoga selamat ye hingga ke akhirnya, insyaAllah..

fuadnis said...

mama3hz,
insyaallah..doakanlah utk nis yek moga sume dipermudahkan dan selamat hendaknye..next week??aduss..berdebar gak nie..

fuadnis said...

unique1012,
sebenarnye dah lama tau cume malas nak confirmkan kat blog..

and tengkiu..doakan utk nis yg terbaik ye..

@e_da said...

Nis tahniah dpt heroin pulak... dapat dah sepasang... bestnyerrr leh shoppng baju2 pink pulak....

fuadnis said...

eida,
insyaallah..doa2kanlah ye sume okay..
dah besa beli baju biru rase kekok lak cari baju pink..he..he..

YAN said...

Wah.. dah nak dapat sepasang.. best best.. dah 9 bulan pun ble nampak lagi ek?..

fuadnis said...

yan,
alhamdulillah..begitulah mengikut scan doc..tu lah..ingatkan takleh nampak klu dah 9bulan ..mgkin dia tau ummi n abahnye nak tgk sgt..tu yg tunjuk gak tue..he..he..