LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, August 15, 2008

step 2 : perhubungan jarak jauh..

muaahaahaa....mesti de yg tertunggu2 kisah percintaan aku yg seterusnye kan..ni keje ko la yayan..suh kawan2 flash back balik cite lama..he..he..sudahnye aku yg nyusahkan hati org yg nk tau kisah aku..pasal aku ni takde masa sgt..jadinye slow sketla..tapi aku cube..eden torayyyy....

b4 aku kenal hubby aku..kiranye aku ni br frust putus cinta dgn org kelantan..sumenye krn takde restu org tua aku sdiri..kenape??malas nk sebut byk kali la..isu sensitip..takut de pihak yg terasa..ckupla aku katekan..aku amat2 bsyukur2 kerana tidak mnjadi anak yg durhaka..(maklumlah..kan de sstengah org sggup mbelakangkan org tua krn mabuk kepayang dgn cinta..)aku akur..dlm hati aku bdoa..jika benarlah ade hikmahnye..maka ko tnjukkanla..mata dan hati org tua semestinya dpt melihat kebaikan or kburukan satu2 pilihan yg dtentukan anak2nye..begitu juge dgn aku..alhamdulillah..allah masih sygkan aku..ramalan org tua aku benar belaka..(wah..terlebih sudah..mcm lagu kumpulan umbrella lak..)dipendekkan cite..sedang hati kekosongan..(jiwang jap..) aku pn menjinak2kan diri dgn dunia siber..sj le boring2..chatting la!!ms tu u all tau..pantang boring sket aku surf internet..ape aku buat??masuk ruang chat kampung..tak pun amboi.net..haa..kat amboi.net la aku jumpe hubby aku..masa tu die gune nickname fuad..dan aku gune nickname kasih..dlm byak2 mber chat,aku suke n berani chat dgn dia je psl dia gune nama orang bukan nama binatang..muaahaahaa..bukan pe..lain2 org tu gune nama ntah ape2 ntah..klu dah name pn tak senonoh mesti orgnye pn tak senonoh..he..he..biasenye aku akan online dgn hubby aku ni hujung minggu je psl hujung minggu je dia balik umah mak pak die..(dia kn duk umah sewa bujang kt felda..kuarters guru sekolah,jarak dr umah sewa ke umah mak pak dia adelah 40km)sepanjang kami bchatting tu uall pcaya tak aku tak penah bcakap dgn die kt phone??serius beb!!!!dlm sbulan kot..pasal..aku sorang je ade hset..dia takde!!muaahaahaa...kuno btol..sampaila satu masa die kata nk call aku..hhhaaaaa???takutnye..betul ke mamat ni nk call aku??dia pujuk aku..katenye nk ckap jap je..3minit(kan jauh..kedah ngan selangor..)tupn gune tepon umah parent die..ermmm...ok..sudahnye u all tau berapa lama??3 jam..serius beb..aku siap tgk jam lagi..telingapn dah panas je pasal tekap hset lm sgt kt telinga..tapi akupn senyum tak sudah..falling in love la konon2nye..padehal rupepn tak tau lg camne..sejak2 tu dia selalu gak call aku tupn waktu malam..tupn panjat pagar sekolah pasai public phone dlm sekolah je yg paling dekat dgn umah die..sadis kan??setelah lm bchatting..tibalah ms bertukar2 gambo..tu pn melalui email..nk tau gak rupe camno..kang penat2 falling in love tak bkenan plak..muaahaahaa....

inilah satu2nye gambo kali ptama dia send kat aku melalui email..ape respon aku mula2 tgk gambo die??nk jujur ke tak??he..he..aku terus cakap..cewah..bagi gambo graduate,sajela tue nk tackle aku..tapi mak aaii...kurusnye..cengkungnye..gelap plak tue..muaahaahaa...aku terus jerit panggil mak aku n tnjuk gambo die..nk tau pe respon mak aku??kurusnyee...hisap dadah pe..kih..kih..takde insuran betoi mak aku..
dan yg ni adalah gambo2 yg aku bg kat die..(akupn eksen gak bagi gambo ms tgh graduate..)muaaahaahaa..tgk baju kuning ni teringat saiz pinggang aku wktu dulu..kecik siut..mmg melaram habis dulu mase makan mlm utk graduan..kebaya pendek lagi..klu jalan,punggung jgn cakaple..tapi aku rase klu aku try pakai baju tu skg..takde harapan nampaknyee....hhuuuuwwwaaaa.....
setelah bchatting selama 3bulan ape kisah seterusnye??adekah aku reject dia terus??ataupun aku mempermainkan die saje??tidak....klu tak takkan aku kawin dgn dia skg kan??tapi tggu episod yg seterusnyeeee....suspen lagi....(maafla..kisah cinta aku ni memang tak bleh di short form kan..klu tak ..tak real..memang panjang..)

p/s : sesuai utk mereka2 yg benar2 ingin tahu kisah cinta aku okeeyy..

4 comments:

yayan said...

teruskan...

unique1012 said...

amboi, panjangnye kisah chenta korang berdua ni ;)

YanDarwisy said...

Wa...berani2 jer bercinta dlm chatting erk.?! Tapi sudahnyer dpt jejaka kacak gitu. Sila kembang2kan skit idung anda. Dulu ader gak chatting, tapi bukanlah utk cari jodoh.. sebab hati ini dah dimiliki. Fulamakkk...poyo aku!

fuadnis said...

yayan,
sorylah klu mboringkan cite aku..

unique1012,
memang panjang daa..

yandarwisy,
masa bchatting tu tak bcinta lagi,cume perasan sdiri..he..he..tapi bila dah jumpe depan mata baru suke..wah..terlebih sudah!!kacak ke laki nis tu??biasa je..janji hati baik..tu yg susah nk cari tue..