LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, August 5, 2009

sejak adenye UZMA INSYIRAH hidup kami dah tak aman....

wooo...wooo...tajuk agak sadis sket ye..tapi jgn salah faham..

bukan tak aman pasal ape..ni sume gara2 ukail ..

sejak2 adenye UZMA ni..dia semacam sket..

mgkin terkejut pasal baru dpt adik..yelah..sebelum ni dialah yg dimanja2..

so bila ade adik nie ..ntah jeles ke..ntah saje nk tunjuk "peel" ke..tak taulah..

tapi yg pastinya..aku mahupun hubby apatah lagik UZMA memang dah tak aman..

maksud aku tak aman ialah..tak bleh tinggalkan UZMA keseorangan ..klu tinggal kejap2 pun kene pantau..BAHAYA!!

sebab ape??pernah terjadi sesuatu yg tak diingini....sangat tak diingini....

ade ke patut ukail pi lekat kat dua2 belah mata UZMA dgn pelekat gambar ultraman??

ade ke patut dia main suluh2 mata, mulut dan segala bagainye pakai lampu suluh kat UZMA??

ade ke patut dia pi tabur kokocrunch kat UZMA??

dan yg PALING TAK PATUT....dia tutup muka UZMA dgn kain lampin takpun tuala??

bahayakan??sangat bahaya!!dia ingat adik dia tu anak patung ke??suka2 nk wat eksperimen..

takut woo..sangat takut..tak bleh dibiarkan..ukail masih belum paham setiap apa yg dilakukannye sgt mengundang bahaya..

sebab tu aku dan family kene lebih berwaspada....

7 comments:

DYLA said...

ukail.. ukail...

ukail kan dah besar,.... jgn la wat adik uzma mcm tu.... ukail nak kene babab ni.

(tapi cute pe nis tampal mata uzma guna pelekat ultraman.. heheh. aku dpt bygkan. aku pun baru je pas lekat sticker kat pipi inas.. )

YAN said...

Emmm... Imran pun rasanya belum betul2 faham konsep abang dan adik.. cuma die takdela kacau adik die mase kecik2 dulu...Im over sket.. die nak angkat adik die.. Haru... Aku guna pendekatan (bleh kata ke?) bagi die main patung bear sebelum adik die lahir.. supaya die sayang2 kat bear tu.. Camtu jugaklah aku tengah wat kat Ammar sekarang.. Kononnya cuba nak pupuk sifat penyayang la.. Dan hasilnya sekarang, Imran bleh dikatakan cuba melindungi Ammar.. Cth : Kalau adik die terlanggar kerusi dan nangis, die cepat2 datang kat adik, pujuk adik, dan pukul kerusi tu..

az1ra said...

Heehehh..
aku nak tergelak pun ada bila ukail lekat stiker ultraman kat mata uzma..
dia tak paham lagi tu..dia tak tau yang adik dia kena sayang..dia rasa macam uzma tu mainan kot..ramai yang kata disaat2 macam ni la anak sulung akan start rapat dengan abah sbb mak dah alih perhatian ke adik...takpa lama2 nanti dia paham..nampaknya adik tu kena letak dalam baby court la..selamat skit.

@e_da said...

adoii si abg jeles tu... tu pasal jd camtu.. bahaya tu nis.. takleh ditinggalkan jauh2...

chugie said...

mak ai.. memang merbahaya nis, kene pantau tu.

Nis, cuba bagi positif motivate kat die, tp jgn marah tau sian die.. budak lagi. ajar die pelan2 insyallah nnti mesti ok

frida said...

itu memang normal kot bg semua kanak2 yg baru dapat adik.

pendekatan Yan tu bagus juga tu..

the parents memang kena bersabar dan bijak mengambil hati anak yg cemburu macam ni. aku pun melaluinya awal dulu.

yang Chugie kata tu betul, Do Not Scold them, that is the key.

ong gedek gedek said...

haru..haru...memang la tak aman...sepasang dah anak ko anis..;)