LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Monday, August 10, 2009

aku tercabar dan dicabar selama 4 hari....

rini adalah 1st day yg mencabar sket bagi aku..hubby aku dah start berkursus dari pagi sampailah malam..

kenapa aku kate mencabar sket??almaklumlah..aku kan masih lagik dlm "berpantang"..so bila hubby dah kene bkursus dr pagi til malam dah tentulah sume2 keje kene aku yg buat..(bkn apepun ..nguruskan anak2 je..hubby kate keje2 umah biar dia buat bila balik..)

mak aku dah pesan..klu hubby aku takde takyahlah mandikan UZMA..takut nanti terjatuh ke apa ke..dia takut aku tak kuat lagik..dia suh aku just lap2 UZMA je..tapi aku yg degil..aku takut UZMA tak selesa lak..yelah..dah besa kene mandikan..so aku gagah gak tadi mandikan UZMA....alhamdulillah..aku mampu lakukan....

settle uruskan UZMA pagi tadi..aku n UKAIL lak mandi..dah settle2 sume..relax2..sarapan2 dgn UKAIL..dl kul 11 lebih aku start masak2..simple2 jek..masak sup..aku bleh makan..UKAIL pn bleh makan..senang keje aku....

berbalik pd tajuk diatas tadi..hubby aku kene kursus jurulatih hoki selama 4 hari..tapi mujurla kene kat alor star jek..klu tempat jauh2 sure aku anak beranak tpksa kene pos ke selangor..kih..kih..tak berani beb kene tinggal lama2 tgh berpantang nih..and dah tentulah dia kene berulang alik balik tiap2 hari(takkannye aku bg dia tido kat sana..)

mula2 tu dia dah storyla kat aku yg dia akan kene pegi kursus..dan dlm hal ni dia mesti inform aku awal2 utk mintak persetujuan aku..(berani u tak minta izin i dulu??kui..kui..)mestilah..dah aku tgh berpantang lagik kan..mula2 tu mcm frust jela dengar..yelah..adoii..tgh2 belum kuat betul ni pun hubby dah nk kene g kursus..tapi bila pikir2 balik..timbang2 balik aku setuju cozz..........................

1) rugi pd dia dan tentu pd aku..kui..kui..sebab kursus ni membolehkan dia dpt elaun selaku jurulatih sebanyak RM225 ....(abg..u dah janji kan nk bg sume elaun tu kat i...dgn syarat i izinkan u pegi kursus tu..jgn durhaka....muaahaahaa..)

2) aku serba salah gak pasal aku tau dia memang minat sgt dgn HOKI..klu benda lain apa aku pedulik!!lagipun dia penah gak cakap dgn aku..sapa lagik yg bleh faham klu bukan isteri sendiri..so aku cuba jadik yg terbaik.walaupun aku bukan bagus sgt....

3) dan aku rasepun aku dah agak kuat utk menguruskan anak2 dirumah..klu aku bleh handle 1/2 hari(time hubby g keje)..insyaallah..aku bleh handle sampai ke malam..(ala..4 hari je pun..walaupun malam ni aku rase nak pengsan ..penangan melayan peel UKAIL..)SABOR...SABOR...

4) ade masanye aku kene bkorban dan lebih memahami kehendak dan apa yg hubby aku harapkan dari aku..baru leh jadik isteri mithali...kui..kui..

dan oleh kerana aku TELAH mengizinkan hubby aku utk dia g berkursus tu..so mood hubby aku sangatlah baik..........bukan sebelum ni tak baik..tapi kali ni terlebih baik laa......

nak tau kenapa??ni aku pandai2la yee..

1) aku sajelah ckp hset aku ngok ngek lagik..dan2 tanya nk hset apa??tapi aku tak mintakpun..aku saje je..bg aku selagi bleh guna dan tak membebankan aku..takyahlah buang2 duit beli..

2) aku dapat jam tangan baru lagik!!!!sempena kelahiran UZMA..but ni bukan utk apelah..pengorbanan melahirkan anak2 tak bleh dibayar dgn wang ringgit okeh..!!

3) aku minta nak beli kek sarawak yg regenye sampai RM200 pn dia okey jek..(betul tak pn.normi??bila lagik nk ambik kesempatan..kui..kui..)nanti aku order lagik ye..he..he..

4) dapat top up celcom free.............yuhoooooo!!

5) esok2 ade lagik tak.........??????????he..he..

jadiknye..aku harap dlm tempoh hubby aku ni berkursus tuhan permudahkan urusan aku dirumah nie..takdelah hubby aku susah hati tgk aku tensen2....amin....

7 comments:

DYLA said...

kalau mcm ni, baik hubby ko slalu gi kursus. hehehe.. untung byk brg leh dpt.

frida said...

guanno demo, hp molek minta baghu doh... akeke

kawe nok baco msg2 demo keno pasae lilin disiang haghi pasanyo skrin gelap... hok behnyo abe hok sibuk nok ganti barghu, kawe tok sir.

kawe tunggu bisness kencang, baru padan nok pakai hp barghu.

fuadnis said...

dell,
klu dia tak g krsus pn aku leh dpt gak..cume kene bodek lebeh laa....he..he..

frida,
banyak kali aku ulang baca komen ko ni..baru faham....he..he..lambatla aku!!

az1ra said...

hehehe sambil menyelam kenyang ko minum air yerrr...

fuadnis said...

azira,
ni bukan minum air jek..makan melahap sekalik..kui..kui..

unique1012 said...

wah wah, mencabar tu!!! tabah ye nis, insyaAllah boleh punya.. bestnya dpt mcm2, bertuah badan :)

fuadnis said...

unique1012,
bertuahnye badan??sakit gak badan ni dibuatnye sehari suntuk melayan budak2 nie..mencabar sungguh!!he..he..