LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, August 22, 2009

boleh ke aku maafkan????

mcm yg u all tau..rini aku g soping..syiok..soping baju raya anak2..

tapi kali ni sket peningla..pasal anak dah 2 org..

dl sorang je..jadik nk carik tu satu tempat jela..skrg anak dah 2 orang..jadik kene pg 2 tempat la..

yg tambang pening..tgk baju cantik2 belaka..naik muntah aku memilihnye..lagi2 baju UZMA INSYIRAH..alahai..sume nampak cantik..dah dpt 3pasang mcm tak ckup je lagik..(mcm nak makan je bj tu ye nis..membuatkan perut yg lapor bertambah2 lagi lapor..he..he..)

hasilnye rini(hari ni je okay, belum campur esok..wakaakaa...mentekedarah tol!) dptla baju+seluar UKAIL 2 pasang(tu pn pening gak..tuan punye badan pandai2 plak nk pilih sdiri..lawan tokey!lorat!!)..baju UZMA 3 pasang(tu pn mcm tak ckup..hehe..berkali2 dah aku ckap benda ni..)stokin UZMA 5 pasang..so cutee..........!!geram!!dan yg lain2 adalah barang keperluan semasa CIK UZMA..cecair mandian,liquid cleanser(botol susu UZMA), bedak berubat pureen, pampers mamypoko dan..............yg ni permintaan diluar list yg dah aku buat..

si UKAIL beriya2 nak sandel yg ada logo ultraman..siap ada lampu lagik!!tapi mmg cantik!!pandai gak anak teruna aku pilih..akupn bkenan..so....nampak kan dia pn dah pandai menyoping.keturunan sapa tue????????sapa lagik..ummi dia la....he..he..

huh!!penat story..tapi tak masuk2 lagik title kat atas tu kan??

haa...ni yg tak sedapnye nih!!

badan dah penat tadi..tapi tak sume benda kami dah beli.kononnye yg nak perabihkan soping hari ni tu tak dapatla jugak..hubby kate mmg kene sambung gak lain hari..UKAIL pn dah buat peel sebab penat..yelah sehari suntuk kan...UZMA pn yg asalnye tak meragam..tido je..pn dah mula meragam..so balikla kami...........

sampai2 umah mcm besalah..akupn tak sabor la nk membelek barang2 yg dibeli tadi..syiok...tgk baju anak2..senyum je..sampaila aku nk belek barang yg terakhir...aiiittt??????

TAKDE??????????puas punggah balik plastik2 tu..totap takdo....

hati dah sebak....mata dah nak bergenang..manalah peginye....aku mcm tula..klu badan dah penat2..carik barang takde..mula nak moody!!

tanya hubyy!!..........pasal dia tukang bawak plastik2 tu tadi..

carik kat dlm ketapn takde..sah!!!!tercicir ntah kat mana!!huuuwaaaa...........!!

merajuk okey tak ingat dunia..cebik lagik kat hubby....

korang nak tau apa yg hubby aku hilangkan??

stokin yg amatlah cute utk UZMA INSYIRAH..........yg aku dah pilih 4 pasang tadi,cuma tinggal 1 pasang je ade..tu pn nasib kat plastik lain..

puas la hubby pujuk..pasal mata aku dah meleleh dah airmata..mcm budak kecik kan??

biorla korang nak kate ape..nak kutuk ke ape..tapi aku ni klu dah suke..dah sayang dgn sesuatu tu..mmgla..mau sentap tau..!!tapi dah hilang kan..nak buat camne..takde rezekila namanye tue..

klu korang??boleh ke korang maafkan....ye..akupn dah tentu maafkan..benda kecik kan..(walaupn ralat..harga dekat RM20 stokin2 tu..)tapi ambik masa gak tadi wooo...mmg sentap sangat!!

tapi hati terpaksa dicairkan sebab hubby dah janji..esok dia ganti balik stokin2 yg hilang tu!!

esok??????maknenye sok soping lagikla....????ye ..esok keluar soping lagik..haa..tu la..sapa suruh cicirkan plastik tu....mak suke nyah!!sok nak pilih yg LEBIH CUTE lagik..pastu aku sdiri nak kepit plastik tu tak nak bg cicir lagik!!ngeh..ngeh..

8 comments:

YanDarwisy said...

Wa...ko dah shopping ker? Aku satu apa pun x bli lagi. Tah...aku x pikirpun pasal persiapan. x der mood lagi kot. kang paksa2 aku x berkenan....wa, ko dah bleh puase? hebatlah tu....

fuadnis said...

yandarwisy,
panggil mood tu mari maa..he..he..aku dah bleh posa tau..insyaallah penuh kot tahun nie..

||tunfrida|| said...

kenapa pula tak boleh dimaafkan..
baru tercicir setokin uzma. ngeh ngeh ngeh...

belum tercicir UMMI uzma.

fuadnis said...

tunfrida,
kui..kui..TERCICIR UMMI UZMA??berani dia??muaahaahaa....

DYLA said...

oit stokin je ke yg missing? kalau aku tak marah la nis, sbb dia tak besalah! hehehe.

bli je lain. kalau yg hilang tu sebeg plastik bernilai RM300 brg dlm tau baru aku ngamuk!!

fuadnis said...

dell,
pasal hanya stokin je la aku bleh maafkan..tapi kena sentap jugak pasal klu tak nanti terbiasa..

gara2 sentap semalam la hubby aku bertukar jadik lebih berwaspada..takkan nak tggu barang yg lebih mahal hilang baru nak sentap..nyesalpn tak guna daa....he..he..

motif sentap : supaya hubby lebih berwaspada dan lebih tahu menghargai nilai duit walaupun sedikit..

chugie said...

sian kat hubby mung tu anis oi.. maafkan lah die.. :D

Beraninye korg bwk budak2 kuar shopping time2 H1N1 tengah mengganas ni. Aku skip lagi nk bwk anak bershopping..

fuadnis said...

chugie,
dah dimaafkan pun..

tawakal je bawak budak2 tu g soping..lagipn soping skrg mall tak sesak lagik..takut last minute lagik sesak..lagik bahaya..insyaallah minta sume dilindungi dari bahaya..