LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, May 8, 2009

satu lagi..satu lagi..satu jee lagi....

apa benda yg satu jee lagik tu yee??

haa..haa..

ala..kelas tuisyen aku tu la..yg 18 sessi tu..

tadi pagi dari jam 800-1000 aku baru menghabiskan kelas tuisyen matematik aku sessi yg ke-17..

fuuhh....maknenye..tinggal satu je lagi sessi..mcm azab je bunyiknye utk org mengandung cam aku ni nak mghabiskan..yelah..perut pun makin lama makin bulat..jalan pun makin lama makin slow..so dah tiba masanye utk aku lebih me"relax"kan diri..me"relax"kan minda..takmo stress2..

so cadangnye sessi yg terakhir tu aku akan settelkan pd jumaat depan ..sama mcm hari ni gak..wat waktu pagi..tak larat nak wat lepas sekolah..penat gilos!!kirenye mggu depan aku raya hindu la..wel!wel!(terlonjak2 hepi!!)..haa..haa..

oh yee..semalam aku dan cikgu2 yg terlibat dlm tuisyen ni telah menyetelkan borang claim yg pertama(utk bulan feb,mac dan april)..maknenye nak dpt rezeki la tak lama lagi..yuhoo!!walaupun tak banyak..alhamdulillah la..dptla dlm RM750 utk 3bulan(6sessi) tu..boleh masuk dlm "akaun bersama" kami..bertambah simpanan....alhamdulillah..syukur..

jgn pikir yg bukan2..nanti kata aku kaya sampai tak tau nak buat ape dgn duit tu..

simpanan beb..kan nak deliver baby tak lama lagik..jadik banyak perancangan tuu..

1) plan nk bsalin kat swasta kali ni..
2) nak beli katil baby(kene beli pasal plindungan dr serangan ukail..he..he..)
3) kenduri aqiqah
4) keperluan2 yg lain..

p/s: doakan la aku n hubby semakin murah rezeki yee..oh ye..dan baby sekali..semoga sume selamat n sihat sentiasa..amin..

4 comments:

unique1012 said...

alhamdulillah nis, rezeki baby tuh ;)

fuadnis said...

unique1012,
begitulah..rezeki baby..alhamdulillah..semoga nis terus diberi kesihatan yg baik dan dikuatkan semangat..

ida_F said...

aku pun rasa nak kena pakai baby cot. takut serangan afiq gak.

nak bersalin swasta ke? samala.. tapi hubby tak kasi.. dia kata kalau ada apa2 komplikasi, swasta tolak ke kerajaan gak.. kempunan le,

fuadnis said...

ida_F,
dulu ms 1st baby mmg tak beli baby cot pasal rasenye tak perlu..tapi kali ni perlu sgt..ukail ni lasak..

pasal bsalin swasta ni sebenarnye nis tak kisah klu bsalin kat kerajaan je..jimat gak duit..tapi hubby yg nak nis bsalin swasta kononnye nak nis selesa..tapi mcm manapun belum ade keputusan yg muktamad lagi..mcm mana yek??