LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Sunday, May 3, 2009

beita terbaru....!!

haa..haa..tajuk gempak je..bukan berita apapun..cume nak habaq..apa yg aku plan nak beli semalam dah dapat pun..

kan semalam aku cite nak beli gak air cooler tu kan..cadangnye nak gune ms berpantang..tapi dek krn ms peknen ni pun dah tak tahan panas tido waktu malam..dah start gune penyembur air tu kan..waakaakaa....so hubby cadangkan beli gakle benda tu skrg..yg bestnye..bila pegi kedai tu semalam nak beli..cina tu bagi lagik diskaun jadik harganye RM350 jee..wah..alhamdulillah..rezeki anak..



inilah rupenye air cooler tu..tapi tido aku mmg lena malam tadi..takde terjaga dah nak kene sembur2 badan dgn air..he..he..

pagi td hubby bleh cakap bilik dia panas lak..mgkin sebab bila masuk bilik aku dia rase sejuk coz air cooler ni ade function "ionizer"..bleh menurunkan suhu bilik 3 darjah celcius..

dan semalam gak aku belikan set meja dan kerusi utk ukail belaja..ms pegi kedai ni,mula2 jumpe set tempat belaja yg mmg best la..cantik gile..tapi klu dah ade umah sdiri n ade bilik sdiri lagi best..lagi plak sesuai utk budak sekolah rendah mcm dah darjah 1 ke..mula2 tergerak gak nak beli set tu tapi nampak mcm ..erm..utk permulaan biarlah beli yg besa2 je dulu..lagipun niat tu nak memupuk minat ukail rajin belaja..nanti klu awal2 dah beli yg grand2 ni nanti dia naik lemak plak..takut tak mengharagai..ajar dia bersederhana dulu..klu pencapaian bagus aku akan belikan dia set yg grand tu gak..pasti..!!


inila dia..ala..pesen lama mcm kita kecik2 dulu..janji sesuai utk dia belaja..yg penting semangat nak belaja tu..nanti klu ukail dah besor sket ummi beli set yg grand tu yee..

6 comments:

unique1012 said...

wah nis, alhamdulilllah, akhirnya tercapai juga hasrat membeli air cooler.. bestnya ukail dpt meja study baru, makin rajinla dia study lepas ni :)

DYLA said...

oooo dpt dah bli tu.. bestnyer! leh hangkut ke mana jua...

air cooler kata "i will follow u.....where ever u are"... heheh

aku pun baru je ke kedai prabot mengusha je lebey. tp skang mmg cantek2 la design meja study budak..

fuadnis said...

unique1012,
alhamdulillah..tercapai gak hasrat..janji ade je duitnyee..he..he..haahla..sejak ade meja study nie..makin rajin ajak nis teman dia belaja..


dell,
aku tak boleh..pantang..sangat pantang kekedai perabot..atau kekedai elektrik..ade je terbayang kat kepala ni nak beli ape..waakaakaaa....

psstt..ritu nampak tv LCD,teringin nak beli..last2 beli jugak..la ni dlm kepala aku terbayang peti sejuk yg besar gedabak tu..tapi tak mgkin aku beli jika aku masih duduk kat kuarters ni..

tunfrida said...

hahaha...jangan plak bulan depan ko tepek gambar peti ais baru yg gedabak RM5k pula.

duit yg ada melabur buat makan lingzhi, Nis. baguih utk kesihatan ibu mengandung dan baby yg dikandung.

fuadnis said...

tunfrida,
jgn risau..kan aku dah cakap..selagi aku dok kat kuarters ni aku takkan beli peti sejuk gedabak tue..

yayan said...

Kenapa Cikgu Anis tak beli air cond je? Sekarang air cond ade yang murah pun... Bukan apa, dulu Yan adela beli air cooler.. tapi tak mahal macam ko punye.. Sudahnya simpan je.. Yan prefer air cond la Nis..