LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, May 22, 2009

aduhai..pemalunye dia..

semalam monthly checkup kat pusat perubatan mahsuri lagik..hati berbunga riang nak tengok anak ummi dlm perut..abah..abg ukail pn gitu..lebih2 lagik nak wat 3D..tapi rupenye doc wat 4D terus..

berat ummi naik lagik 4kg....menjadikan berat ummi terkini 68kg..eh..tapi timbang kat gomen lain plak..berat ummi cuma naik 3kg..dan sepatutnya berat ummi cuma 66kg jek..whatever la yek..

anak ummi dah makin besar..beratpun dah 1.674kg..kedudukan baby dlm perut pun okay..kepala kat bawah..alhamdulilah..mintak2 kekal sampai saat ummi melahirkan ye sayang..klu time abg ukail dulu ms mcm ni kepala masih kat atas lagik sampai kesudah saat ummi "kene" melahirkannye..he..he..

oh ye..kandungan ummi skrg dah masuk 31weeks..dan ummi dah kene wat checkup 2 minggu sekali mulai sekarang di kedua2 klinik(gomen&swasta..)erm..bestnye..lagik cepat ummi dpt tgk pkembangan baby dlm perut..

ummi tanya kat dr. anuar hussainy tue..apa peluang ummi utk melahirkan kali ni..agak2 bleh ke secara normal atau kene cezer lagik..doc kata dl ummi kene cezer pn pasal breech jadik memang ummi ade peluang melahirkan secara normal kali ni..itupun klu takde apa2 sebab lain yg menghalang..alhamdulillah..insyaallah..mintak2 sume dipermudahkan oleh allah s.w.t..amin..

sebenarnya banyak lagik ummi sembang dgn doc tue, antaranya rancangan ummi nak bsalin kat situ..tapi nanti ummi wat entry lain yek..

yg utamanya ummi nak tgk baby ummi..agak2 baby sorokkan lagik tak muka baby??



alahai sayang ummi..ko ni memang pemalu betul la..elok2 dah bleh nampak muke, ko mengereng plak..siap tutup mata dgn tangan lagik..doc siap gelak lagik pasal anak ummi memang pemalu!!ha..ha..(u all nampak kan siku..tangan dia..tgh tutup mata mcm tgh menangis..?)


yg ni sama mcm tadi cume pandangan kebawah sket..so nampak badan and peha baby..

walaupun kali ni tak nampak lagik muka baby tapi doc printkan jugak 4D ni utk aku..kesian agaknye..dpt tgk dari sisi pun jadikla..he..he..baik doc ni..plak tu tak kenekan bayaran langsung plak tu utk 4D nie pasal total aku kene bayar sama mcm aku checkup biasa..TQ doc..!!


psstt..kawan2..aku dah makin sarat n dah semakin hampir menuju ke kemuncak..jgn berhenti dan lupa doakan utk aku n baby yee..semoga semua sihat selamat dan sempurna..amin..

7 comments:

FIESYAH said...

he..he...seronok tngk baby klu wat 4D nmpk jelas...emmmm.. bile lah syah nak merase mcm tu...teruja sngt...ok lah syah doakan sumenye ok2..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

nih mesti baby girl :)..damia dulu scan kat doc anuar pun camtu..memanjang malu..mama dia takda kesempatan langsung nak tgk muka..macam baby anis nih..

fuadnis said...

fiesyah,
tula..mmg seronok..tapi baby ni tak nak tunjuk muka plak..frust sgt..xpe syah, insyaallah..ada rezeki syah utk merasa gak nanti..doa banyak2 ye..n tq doakan utk nis gak..semoga allah s.w.t memberkati syah sekeluarga..amin..

yanadzul,
yeke yana pun camtu gak?tak dapat tgk muka damia gak yek??nis pu frustla..napela baby tak nak tunjuk muka dia..bleh geng dgn damia la cenggitu..he..he..

nurizdehouse said...

alah2 malu nyer bb ummi anis ni.. dlm perut dah pandai main chak2 ye.. so sweet! sabar ye ummi anis, jgn frust2 bila x dpt tgk muka bb tu.. dia saje nk wat surprise je tu.. aperpun ko jaga diri tau, moga segalanya dipermudahkan, sihat & selamat hendaknya . aminn..

fuadnis said...

nurizdehouse,
tula..dlm perut lagik dah pandai main sorok2 plak..he..he..samalah jugak dgn ko yek..jaga diri..due dah dekat tue..take care..semoga kita bdua dipermudahkan segalanya..

unique1012 said...

alahai baby ni malu ye.. takper nis pasni ada lg kan, insyaAllah, dia tunjukla tu nanti, hehe..

semoga semuanya berjalan lancar ye :)

fuadnis said...

unique1012,
mintak2la ye dia akan tunjuk gak muka nanti..he..he..dan doakanla ye semoga sume bjalan dgn lancar..amin..