LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Thursday, October 30, 2008

rutin lepas sekolah....

apa yg biasa aku wat lepas sekolah??(lepas keje la..)haaaa..apa lagi..ambik ukail dari umah pengasuh la..ok rini ape kate kite borak2 kosong..aku ajak jalan2 korang ke umah pengasuh aku dimana tempat aku tinggalkan die bila aku g keje..

bunyik2 loceng je..(tanda dah abis sekolah la..)aku akan terus menuju ke parking kete..see my car????cara aku park kete memang selalu mengadap mcm ni..tujuannye senang..start2 enjin je..zup!!tak gaduh nak gostan2..


yg ni jalan kuar elok2 dari pintu pagar sekolah....

dah masuk taman yg menuju ke rumah pengasuh...nuuuunnn.....hujung lagik jalan nk ke rumah pengasuh....


dah sampai pun penghujung jalan..okey..kona kiri....pas kona kiri..kona lagik kiri..aku takdelah snap setiap selekoh jalan yek..ni pun jenuh gak ni..hik..hik..sapa suruh??he..he..

taaadaaa.....see my son??dari jauh lagik dah nampak kete aku..menjerit2 dia...ummi!!ummi!!bleh dgr satu kampung suara dia..hik..hik..(mcm dia sorang je ade mak..he..he..)inilah rupe rumah pengasuh aku..kawasan nye sangat kemas..dulu ms mula2 aku nk cari pengasuh..kawan sekolah aku yg tolong carikan..aku siap pesan lagik klu boleh nk cari pengasuh yg tak nak umah bertingkat..pastu klu boleh yg pengemas la..yela..tak nak yg pengotor..tak reti kemas rumah..klu tak reti kemas umah..takut2 anak aku pun jadik pengotor..tak terjaga..membe aku memang pilih orang tepat..pengasuh aku adalah pengemas orangnye..kawasan rumahnye sentiasa bersih..lapang lagik..jadik anakku bebas berlarik!!he..he..upah menjaga ukail setiap bulan rm150 je..tapi dek kerana aku yg baik hati ni sajela kasik up rm170..yela..ukail plak dah makin besar ni dah pandai mintak mcm2..mintak beli itula..inilah..mcm la diorang mak pak die..he..he..walaupun diorang tak ambik kisahpun tapi akupun tak sedapla..yela..kdg2 kalau balik tu ade je yg ukail bawak..coklat la..patung mainan la..mcm2 la..ukail ni bahasakan pengasuh aku ni mak..dan suami dia abah..diapun sayang ukail..suke sangat jaga ukail..siap cakap dgn aku lagik..ramai gak yg minta dia jaga anak org lain tapi dia tak mau..dia nk jaga ukail je dan bakal adik2 ukail...wah...terharu aku...bagus kak...jgn terima offer orang lain yek!!jaga anak saya jek..hik..hik..

psssttt....utk snap gambor ni aku terpaksa membawa kete sangatla perlahan..mesti klu org dah biasa tgk aku bawak kete heran..selalunye mesti laju ..tapi rini mcm org baru blaja bawak kete..hik..hik..lantakla yee....

6 comments:

azura -nazs- said...

ooo nis ni cikgu ye? ngajar kat mana? dok kat mana? heheh byk tanya la plak kan... maklum la baru nak berkenal-kenalan :)

fuadnis said...

azura-nazs,
haah..nis ni cikgu..cikgu sekolah rendah..nis mengajar kat naka..penah dengar?kire pendalaman gakla..erm..berhampiran kuala nerang n pokok sena..mesti penah dgr kan..ngajar budak melayu+siam..cabaran tau..selamat bkenalan gak..selalu2lah jengok blog ni yek..he..he..

DYLA said...

nis,
esok2 aku bwk avanza, pehtu pakai baju kurung, lalu kat umah pengasuh tu..

muka aku cover2 ngan tisu, konon2 selsema...sure ukail ingat tu ummi dia...heheheh. bahaya nis!

chugie said...

Nis, sempat g ko snap pic mase drive ek?? memang pemandu pro tul lah ko ni..

P/s: Jangan memandu secara merbahaya kui kui kui..

fuadnis said...

dell,
aku tak sangka ko mempunyai idea yg sungguh jahat..kah!kah!kah!kah!tapi betul la dell..bahaya gak kan..pasal pengasuh aku ade cite..satu ari tu ada jiran kt kampung tu gak lalu depan umah naik avanza warna yg sama cam kete aku..ukail bleh jerit ingatkan aku..haru sungguh....matoara

fuadnis said...

chugie,
sumenye aku sempatkan utk en3 yg menarik diblog aku..menarik ke??kih..kih..perasan sdiri..ala..jalan tu bukan banyak kete pun..aku wat cam jalan aku sdiri laa..kih..kih..