LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, October 17, 2008

alhamdulillah....

pic ni aku snap ms aku tgh masak..b4 tu hubby aku bgtau dia nk solat dulu pastu baru tolong aku kt dapur pe2 yg patut..then aku pun sound kat ukail...."adik..pg sembahyang dgn abah..!!"wah..jerit tu mcm la anak aku ni dah akil baligh..wajib kene solat lak..he..he..tapi ukail cam besa..bila tgk abah dia dah buka sejadah..sarung kopiah..diapun sibuk carik kopiah die..pastu dtg menjenguk aku kt dapur...."ummi..adik nak allahuakbar"(sembahyangla..bahasa die..kih..kih..)aku pun jawab..."okey sayang...."dan ukail pasti akan jawab jugak.."okey ummi.."he..he..

akupun pe lagik..curik2 tangkap gambo dia..tapi dah namenye budak..bukan kusyukpun ikut abah die solat..nampak flash kamera pusing kepala tersengih2 pandang aku..akupun gertak balik.."hep!sembahyang betul2!!.."pastu die pusing la balik kepala pandang depan..he..he..
tengok tangan die..lurus je..takpolah..janji kecik2 camni pun dah ade hati nak belaja sembahyang..alhamdulillah..
sujud..menyenget je aku tengok..
errmmmm.....pastu dah tak tentu arah..dah tak ikut imam..ikut suke die jee..kih..kih..


p/s: en3 ni bukan bertujuan nk menunjuk2 hubby aku bersembahyang key...tapi nk tunjuk kesungguhan ukail belaja sembahyang walaupun umurnye baru 2 tahun 6bulan..harapnye berkekalan hingga dia besar..amin..

5 comments:

DYLA said...

nis, tu bkn nak tunjuk hubby ko solat tu.. tu mcm nak tayang bdn je tue.. heheheh..

fuadnis said...

dell,
he..he..tu pun salah satu gak..bukan saje nk tayang body key..

b a r | n e said...

Alhamdulillah..sejuk perut ko ye nis :)

YanDarwisy said...

alhamdulillah...tapi nasib ko amik dr belakang. kalau dr dopan, seksa mak nyah!

fuadnis said...

barina,
insyaallah..mintak2 gitulah..berharap sangat jadik anak yg bguna pasal nak melahirkannye pun melalui banyak kepayahan..

yandarwisy,

muaahaahaa..bagi aku gelak dulu..tu la..mate akupun seksa gak menengoknye..he..he..