LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, October 24, 2008

bertambah lagi koleksi....

petang tadi hubby ajak pg kenduri umah kawan dia..bukan kenduri kawin..tapi kenduri masuk umah baru..okey gak..hujung2 minggu ni tak buat pe ..bleh la berjalan2 ..kang kalau tak buat pe boring lak..bila dah boring mesti nak tuju ke alor star..bila dah tuju ke alor star..mesti keluar lagik duit..wah..kedekut plak tetiba..hik..hik..on the way dlm kete tu..hubby ingatkan lagik..sok ade kenduri lagik..aduh..mau naik badan ni..asik makan free je..kenduri ape plak??kenduri masuk umah baru gak..eh..eh..apsal sume masuk umah baru ni??aku gak takde umah..hik..hik..erm....tetiba terbayang baju2 ukail dlm almari..ala abah..ukail dah takde baju baru la..mcm ne nak g kenduri..kene beli ni..kene pg alor star nie..(he..he..ayat nak bersoping la tue...tak berubah2 aku ni..)hubby dah tau tabiat aku..kalau ade nk g kenduri or whatever punye majlis..aku mesti belikan ukail baju baru..(baju punye banyak dlm almari tu nak buat ape??)....he..he..tu aku kira dah jadi baju second hand..baju lama!muaaahaahaa....hubby aku selalu cakap dgn ukail.."nasib baiklah ummi ko ni kaya..selalu ko dapat baju baru..baju abah dulu lagik murah dari baju ko..."....he..he..samalah kita sayang..ummi dulu pun baju murah2 gak..maklumlah..bapak je keje tupun jadik cikgu je..mak surirumahtangga..gaji cikgu zaman dulu2 bukan mahal cam sekarang..sebulan gaji cuma rm250 je kalau tak silap aku tapi cikgu sekarang berganda2..rm2000-rm5000.tapi ummi ingat lagik..ummi dulu banyak koleksi gaun..gaun kembang lagik..hu..huu..dulu tu dah kira cun bangat lah!!tapi sekarang alhamdulillah...dgn ade sedikit kesenangan+berjimat cermat..dapatlah aku kgsi rezeki aku ni bersama keluarga dan anak yg baru sorang nie..!!he..he..jadinye..lepas2 kenduri tadi aku bersoping gakla ke alor star..bertambahla koleksi baju ukail..........



smart tak??aku berkenan plak pesen cenggini..macam budak kolej..mcm skema kan..tapi dah namenye baju boy..so pesen utk boy ni tak larik banyak..lebih2 kurang je..lain la kalau girl..mcm2 adaaaa..................hu..hu..terbang lagik duit ummi hari ni..kenape baju budak2 lebih mahal dari baju orang dewasa yek????sapa bleh tolong jawab??satu sut je dkat rm100..haru sungguh....


ni la sebahagian baju2 ukail dlm almari..sebahagian je tau..........tupun khas utk bersantai n ke mana2 majlis..suku lagi dlm pintu almari sebelah..termasuk overall..baju melayu..sweater..kemeja..baju mandi..jaket..suku lagik mana??kat ruangan bawah plak..termasuk t-shirt besa yg takde lengan+ade lengan khas utk dirumah je..baju tido..dan sume seluar jeans nye..banyak sungguh..dan tu belum campur lagik yg belum berbasuh dan belum berlipat....sebab tu aku terpaksa beli almari besar khas utk dia sorang..tupun sebahagian baju2 dia sebelum ni yg dah tak muat telah aku sumbatkan kedalam box plastik besar....

pssttt..........yandarwisy...yayan....adakah korang serupa aku jugak??dalila....aku pasti mgkin inas jugak akan mempunyai almari seperti ni gak satu hari nanti..pasal ibunye pun suke bersoping jugak......he..he..

6 comments:

DYLA said...

nis,
mmg aku tgh cari almari yg suai ngan koleksi baju2 inas.. huhu.. tpi lum jumpa yg berkenan.

aku nak cari yg berlaci2 & yg bergantung. sbb penah tgk kat umah sorang akak ni, baju anak dia mmg byk giler!!! baju bsahan,dia letak dlm laci2, baju yg cantek2 + mahal2 dia gantung.. aduhai.... baju smua mcm baru sbb terlalu byk!! anak dia pulak sepasang. mmg sonok sgt dia..

aku kenal dia pun, sbb dia sama mcm aku. ada baby meninggal lepas lahir. anak ketiga dia(pun cezer jgk)

baju budak mmg mahal. rata2 baju inas aku beli RM70-80. plg mahal baju inas setakat ni RM139.90.anak sorang ni mcm tu la nis....biasa org akan ckp mcm ni kat aku.. "ala.. baru anak sorang .. boleh la..."....erm..

fuadnis said...

dell,
kawan ko tu memang serupa dgn aku..almari aku pun gitula..yg mahal2 sure kene bgantung..sayang beb....almari ukail memang complete ada sume..nak bgantung..yang berlaci..memang almari ukail saiz paling besar sekali utk budak2..belilah dell..jgn tak beli..biar baju2 inas terjaga rapi..lagipun senang nak pilih bila nak pakai..betul...tgh anak baru sorang..tapi aku akan pastikan..adik2 ukailpn akan dpt yg sama mcm ukail..

eida.. said...

aduhaii sonoknyerr ... tak kira anak lelaki ke pompuan kan.. kalo pandai pilih baju cecantik fesyennyerrr.. cuma omak n apak nyer lerr sediakan poket penuh2 tang membeli tu.. heheheh

fuadnis said...

ieda,
dah ade anak sorang ni..pk pasal anak je..nak bergayapun biarlah anak yg lebih2..mak n apaknye tak berpesen pun takpe..memang poket tu kene standby jee..he..he..

YanDarwisy said...

Untunglah dpt ibu mcm ni. Almari darwisy penuh...barang2 dia jer. blum buku2 dgn menan lagi

fuadnis said...

yandarwisy,
yelah..untung dapat ibu moden cam kite kan..he..he..