LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Tuesday, October 14, 2008

new bicycle for ukail....

selaras dengan tumbesaran badan ko yang semakin membesar ukail..maka dengan itu..your dad dengan relahatinye mengajak ummi dan ukail ke kedai utk membeli kenderaan terbaru utk ukail..wlupun duit gaji memang dah semakin susut..(maklumlah nk ujung bulan..) tapi abah ko memang bertekad nk belikan tanpa mahu share dgn ummi...tak mau share????tak mau takpo..hik..hik..sayang sangatla tu anak jantanye tue..

telatah ukail yg wat2 sibuk..macam mak bedah nak ke pasar..hee....sibuk bebeno..pening kepala aku dibuatnye..sket2 dtg kat aku berlagak baru balik sekolah..."ummi...adik dah balik sekolah..!!"bukan sekalu dua dia berlagak berlakon cenggitu...hampir setiap kali bertembung dgn aku kat dalam rumah ni..setiap kali tu la cakap mcm tue..poning..poning..

ha..ha..dan lagik posing nk kesekolah..konon2 nye la tue..basikal ni hargenye RM82..tapi setelah tawar menawar dapat RM75.korang rase masih mahal lagik or dah murah bebenor??

yayan..ko belikan imran tak basikal mcm gini??berapa rate sana?

sila abaikan pemandangan belakang yg sungguh bselerak tue..he..he..

6 comments:

yayan said...

Anis,
Aku tak pernah belikan basikal untuk die.. Motor bateri tu pun nenek & atuk die yang belikan.. Tak terlintas pun nak belikan die basikal... tak tau nape.. rate? aku tak pasti..

fuadnis said...

yayan,
mulenye teringat gak nk belikan die kete or motor bateri tu tapi aku takut dia tak pandai kontrol..sedangkan basikal nipun dia tak pandai kayuh lg tau..tolak pakai kaki je..hik..hik..

YanDarwisy said...

Cantik beskal Ukail. Beskay Darwisy dah jadi aper tah. Beli time besday dia bulan 4 lepas. Tapi dia kayuh separuh2. Tapi ader gak jiwe rempit yg samprit "like father like son"

fuadnis said...

yandarwisy,
ko tau..sejak ukail ade basikal ni aku susah betul..nak pg umah pngasuh nk bawak basikal..pastu nk balik umah kene angkut balik..argghh..bak kate org celik mate je carik basikal..poning..poning..

DYLA said...

anis,
kelakau la ukail dah asik nak dok angkut basikal tu ke sana ke mari...

boleh la nis harga tu, cuba ko buat sndri guna RM75 tu.. aku rase basikal pun tak dpt. hehehe

fuadnis said...

dell,
memang kelako pn tapi geram pn ade..yg selamat abah diela coz keje mghanto n mgambik dia dr umah pgasuh keje aku..jadik akula yg kene ngusung basikal die tuh..