LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Thursday, October 9, 2008

happy anniversary!!!!

tik tok..tik tok..sekejap je masa berlalu..rasenye mcm semalam baru kenal hubby..ewwaahh...bunyik yg besa didengar dan disebut oleh org2 yg dah lama kawin..mcm akulah..hik..hik..poyo jee..hari ni (sepatutnye 8 oktober 2008 la)..tapi aku terlambat update..jadiknye dah terlebih 1 hari..genaplah usia perkahwinan aku n hubby 4 tahun...hu..hu..dulu mula2 kawin aku muda lagik..baru 23tahun..maknenye skg aku dah makin tua..dah 27 tahun umur aku..tapi takpelah..masih lagik dlm kategori muda..sepanjang 4 tahun perkahwinan kami..mcm2 pengalaman..dugaan..saat manis yg kami tempuh..tapi tu sume banyak mendewasakan kami dlm menempuh hidup ni..dari kurang faham..bertambah faham..dari kurang arif...jadik tersangat2lah arifnye perangai masing2..he..he..sepanjang hidup aku dgn hubby..yg aku kenal perangainye.........

a)sangat simple orangnye..ade citarasa tapi tidak sangat terlalu mementingkan..lebih suke bersederhana..
b)sangat penyayang..pengasih..dan sangat penyabar orangnye!!terutamanya dgn isterinye yg kadangkala cam singa..kih..kih..
c) tidak romantik..hu..hu..nasiblah badan..he..
d)pendiam..tak banyak bercakap..samada dgn family nye sdiri atau family aku sdiri..tapi skg dah banyak perubahan..atas omelan aku..hik..hik..tapi cube bukak topik pasal bola ke..hoki ke ataupun pasal sekolah lama dia kolej sultan abdul hamid(bekas sekolah tun mahathir..)depan dia...hhuuu....macam org dapat intan permata..heran aku..apelah yg dia bangga sangat!!
e)kadang2 suke melengah2kan keje..tapi bila buat complete!!
f)kadangkala sukar buat keputusan..kebanyakkan akan serahkan pada aku bulat2..
g)bila time tengahari..mate dia cam ditarik2..tak penah tak tido waktu tengahari..nasib baik keje cikgu so tengahari dah abis waktu keje..kalau keje office hour aku tak taula..tapi kalau malam,mate bleh plak celik..apalagi tgk bola la..geram aku..kalau org indon kate..sebel!!

ermm....kalau nk huraikan keseluruhan ttg hubby aku ni banyak lagi..tapi cukupla ape yg ade ni..sebagai cite kosong utk dikgsi bsama..hari ni kami keluar kebandar kononnye nk sambut annvsry ni..tapi..almaklumlah hari bekerja..jadik separuh masa dah ditempat keje..plak tu tiba2 hubby call bgtau rini dia ade meeting jadinye terpaksalah kluar lambat..so tak dapatlah celebrate spenuhnya..akan dikodoq ujung minggu ni..he..he..tapi kami sempat gak soping2 jap..

hepi anniversary sayang!!pagi2 b4 g keje aku dah peluk tarik hubby ajak begambo..bagus tu b4 g keje peluk suami..ulama kate mengeratkan kasih sayang..hik..hik..
tengokla tu..kerek tul..nampak je pendiam tapi......ya ampun....sempat lagi wat lawak..
present 4 hubby..kebetulan semalam dia mengadu kasut keje dia(hadiah hantaran dulu..maknenye dah 4 tahun usia kasut tu..)rosak sket belakang kasut tu tapi masih bleh diperbaiki..but..aku suh hubby beli baru jee..actually..ade share gak bayar kasut ni..he..he..mahal tue..tapi aku punye share lebih lagik..jenama yg sama mcm kasut yg lama..alain delon....
ukail pun dapat hadiah sempena annvsry ni??kasut adidas!!!!yuhoooo..tercapai gak impian ummi nk belikan ukail kasut ni..impian baru tercapai bukan pasal takde duit nk beli..tapi abah yg tak bagi dgn alasan tggu ukail besar sket..baru padan nk bgaya lebih sket..kecik2 dpt pakai kejap sangat coz ukail mengikut jejak langkah aku..punye tapak kaki yg panjang n cepat mbesar..muaahaahaa..lepas ni ummi akan belikan lagi produk lain dr adidas key sayang...dah dapat lampu hijau!!best sangat!!
ummi dapat pe????????keronsang jek??ini tidak adil!!abah dpt barang beratus2....ukail pn dapat barang beratus..ummi dpt keronsang dgn harge rm60 je??korang sabotaj ummi yek??..

kih..kih..nk buat mcm mana..ni jelah yg sempat aku sambar..almaklumlah dah malam pn kuarnye..ukail plak enjin minyak dia makin habis..jadiknye tak dapeklah den nk soping lebih2..takpo..takpo..ujung minggu ni den balas dondam..

p/s: utk suami ku..ayang sayang..cinta ..rindu sesangat kt abang..semoga perkahwinan kite akan terus bpanjangan hingga hujung nyawa..huwaaargh....mengantuk plak..nk jiwang lebih2 tak larat plak..lagipun nanti kawan2 yg bace blog ni nk termuntah plak...muaahaahaa...muaahahahaa....

7 comments:

DYLA said...

happy anniversary for u n hubby..

moga ikatan yg dibina bertambah kukuh dgn kehadiran ukail tersayang. cpt2 tmbh ahli lg k..

b a r | n e said...

hepi anniversary :)

fuadnis said...

dell,

thanks dell..begitulah hendaknye..pesanan yg terakhir tu..ko doa2kanla key..asik tak mnjadik je..he..he..


barina,
tq gak..

yayan said...

Anis,
Happy 4th Anniversary...

fuadnis said...

yan,

tq..

YanDarwisy said...

happy anniversary...aku bulan 12 nanti. masuk 4 tahun gak. selamat semuanya, biler nak tambah lg?

fuadnis said...

yandarwisy,
samelah kita yek..dah 4 tahun kawin..nak tambah ahli??dlm proses..tapi tak menjadik2 pun..kih..kih..ajar aku sket..he..