LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Sunday, January 15, 2012

proses punggah memunggah....

la ni dok angkut barang"halus2" hantar rumah baru..hat yg beso2 nanti dulu..sbb ummi belum nak permanent lagi dok sini..kebanyakkan masa masih lg dok di kuarters..jadinye yg hat beso2..dok lagi kat sana..bila dah hat yg kecik2 dah angkut pi rumah baru...maknenye mmg ummi dah jarang memasak kat kuarters...apalagi nak mencuba resepi2 baru kan..kek ke ape ke...mmg tak dah la....klu nak buat kat rumah baru la....

la ni..tiap kali hujung mggu je WAJIB balik taman intan....best arr.....sbb sentiasa ubah angin....dah penat2 bekerja then melepas lelah di kuarters...hujung minggu lak bersantai2 dirumah alor setar....mmg tak menjemukan la.....yg tambah syok.....ade je benda nak buat bila dok alor setar....pendek kata dah takde istilah BORING dan kuar dari mulut ummi nie...keh keh....haa....cite bab tu...nanti lain masa ummi story key........:-)

ni nak story pasal barang2 yg ummi bawak pindah sikit2.....peerrgghh....namanye je dok menumpang kuarters....tapi barang2 dlm tu ngalahkan dok umah sdiri...banyak nau koleksi..haha....kat bawah ni mggu keberapa ntah....ms ni turn bwk koleksi2 tupperware ummi dan barang2 lain...hat ni je teringat nak snap..hehe.....ms bawak tu ummi dok terpikir....muat ke nak letak dlm KC ummi tu....sampai terpikir nak jual or nak let go je....haha.....leh terlupa KC atas fridge tu agak besar....so bila dah susun2 tu separuh lagi kosongnye....huhu.....terus cakap dgn hubby...................

"eh....banyak kosong lagi??ingatkan tak muat dah nak simpan............."- ummi

"klu banyak lagi kosong tu...bleh beli lagilah maknenye pasni....." - hubby....

hahahaha.....coooiii..........sindir den tu maknenye......sbb haritu ummi dah cakap dgn abah 3U yg ummi nak stop beli tupperware dah...pasai takut banyak sgt...kang tak tau nak simpan kat mana.......



bila punggah2 banyak gak rupenye koleksi ummi....huhu....

banyak2 pun tapi banyak yg jadi perhiasan jee...hahahaha.......

owwhh....kat belakang tu korang tak nampak lagi...tersorok...klu nampak mesti pitam.....tapi abah 3U dah pitam dulu...hahahahaha......

5 comments:

YaYaNsMuM said...

Banyak gak collection Tupperware...yayansmum pn ader gak, tapi dh lame stop..case:YayansDad dah tegur...hikhik..tapi kan, bila dia nak guna, pandai pulak tanya,eh!mana tupperware yg u beli ari tu erk???hehehe...

fuadnis said...

yayansmum...
hahaha...samalah...yg tegur depa la...tapi bab2 guna depa la yg sibuk2 dulu...keh keh....

@e_da said...

dah byk tu apakat buat GA dan pemenangnya adalah akak..hahahhaha tak aci kan..

fuadnis said...

kak eida..
hahahaha...idea bijak....keh keh...

d.i.l.a.r.i.z.a.d.i said...

tupperware tu pos kat sini sket leh? hehehe