LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, January 25, 2012

malu nak tunjuk dekat2....


nampak tak tanah depan yg "setoet" tu dah tanam rumput????haha....malu la nak tunjuk dekat2...maklumlah...tangan ummi ni kan berseni sangat....(TDDMKA)....hahahaha....nantila tunggu mmg konpem cantik baru ummi tunjuk dekat2 yee...(mcm takkan konpem jee...haha)actually saje je wat thrill....biar korang teropong jauh2....hehe

mase mula2 nak deco tu...plan asal lain pastu konon2 nak tukar lain....last2 setelah diambik kira tahap ke"rajinan" dan kepandaian kami dlm jaga tanaman ni....hurrrmmm....biarlah yg biasa je deco tu...tak payahla yg payah2 takat nie...tara nak jaga rumput je pun jenuh...(takut mati kekeringan) lagilah nak p cara bunga ke apa...baik tak payah....klu rumput dah okey...leh jaga diri sdiri....hahahaha...barulah ummi plan deco lain..yela...kami pn bukan fulltime dok umah nie...hujung mggu je pun kan...kang klu takde sape yg nak siram????so...simpan la dulu niat tu yee....

u all tau ....bila dah siap yg tanah setoet ni kan...ummi dan abah 3U dah teruja sgt2 nak letak gazebo lak kat tepi umah belah kiri plak...alahai......dah terbayang plan nak ber "bbq" dgn family selangor nnti....huhu....
uiisshhh....simpan duit...jangan tak simpan...dan rasanya klu hujung tahun ni....ade beberapa bulan lagi...hahahaha......

ade sape2 nak bagi derma kilat????keh keh......

8 comments:

YaYaNsMuM said...

Alar Nis...ape nak malu...comel je yayansmum tgk..(^_^). Rajin Nis Deco umah...teringin nak deco, tapi umah yayansmum takleh buat cmtu, takde tanah...hikhik..
lagipun bajet takde lagik..

fuadnis said...

malu lah yayansmum..mmg tak berseni..hikhik..tang deco tu dah lama teringin..so bila dah ade rumah sdiri ni mmg lepas gian sungguhla..alhamdulillah..walaupun tak sebesar mana..bajet pn nis kumpul setiap bulan without loan....:-)

nasazfrog... said...

haa tu dia rumah baru yer... cantik..seronok kan nak hias2 umh ni..

Marsha~ said...

eh oklah tu.... sejuk dah mata memandang... kalau tgk rumah sy, hampeeeeeeehhhhsss

irmafittaputri said...

close up la sikit

@e_da said...

uii baru sikit je tu dah cantik dah.. nak2 duduk kat sofa baru tu pandang luar.. auwwwww sejuk mata kan.. hihi

d.i.l.a.r.i.z.a.d.i said...

nampak dari jauh memang cun tu!

mengikut pengalaman en. raden yg menjaga rumput kapetnya... dia bg baja dan kerap potong. baru cantik. dia kata.... huhuh...kene siram kalau cuaca panas.

ida_F said...

wowee. best kan dah ada rumah sendiri? ida dulu suka juga berangan men'deco'. bila dah lama-lama, sibuk ngan anak.. my husband je ambil masa buat. itu pun sikit-sikit je.

anyway, selamat men'deco'.