LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Thursday, January 26, 2012

muka budak kena sunat....

nampak kurus kan muka budak ni????mana taknya...melasak je kejenye...lagi2 dah boleh jalan nie..huhu....
dalam umur dia lbih kurang seminggu nak masuk 10bln...baru ummi n abah 3U sunatkan baby umairah....nasibla abah 3U ingatkan ummi...klu tak ummi pun lupe mcm cite makcik kat klinik tu....hahahaha...sapa yg follow status post ummi kat FB tau la cite tu kan....keh keh....

walaupun dah penah sunatkan anak gadis b4 nie...tapi ummi tetap cuak biarpun dah ade pengalaman...mana taknya ms uzma dulu kire 1st time pgalaman la....ms tu tak tau apa lagi....but okla ms tu uzma takleh melasak lg...die kan lambat bjalan....yg umairah ni lak...lom umur 10 bln dah melasak jalan...lompat sana ni...huhu...tu yang ummi koi cuak tu...rase cam dah tlambat sgt lak...pastu tetiba nak salahkan umairah knape ko jalan cepat sgt...kehkehkehkeh...gile punye mak....

serius...mase doc tu sunatkan umairah(doc yg sama sunatkan uzma..) sikitpn ummi tak pandang...letak die kat ats katil..bukakkan sluar n pampers dia..pastu terus pas baten kat doc n pembantu doc....dlm hati...buatlah apa ko nak buat doc...janji anak den selamat.....hehe....ummi takut tau....tak gamak nak tengok anak kene sunat...kesian...tu baru sunat....lom sakit teruk lagi...huhu....minta simpang....nauzubillah.....mesti nangis tak hengatt!!

alhamdulillah...umairah nangis jap je....tapi b4 bhenti nangis die sempat nangis pastu macam "meneran" sikit tonasi nangis nye tu...mcm protes marah kat doc...hahahaha.....

abis2 sunat we all terus balik tak pi mana....nak bg dia rehat.......honestly ummi nak bgtau nie...biasanya anak2.. abah 3 U yg "kelon" kate org jawa..tidokan la....sbb ummi ni bila dlm otak dah terpikir nak buat mcm2 keja, then ade plak abah 3U....so ummi mmg jenis takleh tahan sabar nk tidokan anak...means klula anak tu ngada2 kan dibuatnye taknak tido lak..last2 kang ummi yg tido....hahahahaha....jadi...utk menyenangkan keje....biarlah abah 3U yg tidokan anak....owwwhhh...itu if abah 3U ade ye....kang ade yg kata....tak tidolah anak2 ummi if abah diorang takde...hahaha.....

errmm....betul kata abah 3U...mmg umairah ni jenis senang nak ditidokan...takyah kepit2...takyah tepuk2....klu dah mengantuk...ko ambik dia letak atas tilam...then tutup pintu(jgn bg ade gangguan lain la kan...) tak smpai beberapa minit konpem dia dah terlena....

korang tengok gambar kat bawah nie.....



tak sempat abah 3U nak kelon...sampai2 umah, masing2 bz la ....buat itu dan ini dulu....yg si kecik ni turun2 keta terus letak dlm bilik dulu....abis2 letak tu tak kuar bilik langsung die pun....tengok2 abah 3U dah panggil ummi 3U suh tengok anak gadis dia.....

"ummi...tengok budak baru pas sunat tu dalam bilik......"

ummi pun teruja la...kenape smpai abah 3U suh tengok kan....sekali tengok2....terus ummi.................

alahaiiiiii............siannye.....dan2 tu terus capai kamera snap pic die.....sweet sgt budak sunat ni tido....separuh bdan kebawah atas lantai...separuh lagi atas tilam.....then terus terpikir........whyyy?????why anak2 ummi 3U mesti klu tido kaki atas lantai.....hahahahahahaha.......sejuk agaknye kan.....keh keh....

4 comments:

@e_da said...

huhuuuu bagus2.. senang nak jaga menantu mama ni.. sama omak mertua ko umairah.. letak tepi kolam pun leh tido.. khekhehkheee

fuadnis said...

hahahahahahahahaha....nak gelak beso ni baca komen akak...terus tbayang klu akak dgn umairah dok tepi kolam..pastu...zzzzzz...tido!kehkeh

asmat90 said...

olo3, comey sgt dy..:)
ummi 3U, da pakai dress tu kt entri nih http://2merah1ungu3c.blogspot.com/2012/01/alhamdulillah-udah-sampai.html
thanx sgt2 tw :)

fuadnis said...

asmat90,
dah tengok....comei.......:-)