LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Sunday, January 15, 2012

bukan entry menunjuk...tapi nak share apa itu KEPUASAN SEBENAR!!

sebelum baca entry ni tanam niat baik2 dulu dalam hati dan fikiran...."bahawasanya...aku membaca entry ni dengan niat sama2 berkongsi kepuasan bersama tuan blog ini...."....hehe.....eehh....gelak lak...serius balik..ok..ok.....

u alls tau...ummi bina blog ni untuk menjadikan ia seperti diari hidup ummi....diari sepatutnya tidak boleh dibaca atau dikongsi oleh mana2 pihak melainkan tuan empunya itu sendiri.....tapi ummi berbesar hati kalau kamu2 semua nak share sama2 ape yg ummi rasekan sepanjang hidup ummi....ASALKAN tiada busuk hati dalam diri masing2.....samalah mcm ummi jugak bila membaca kejayaan seseorang itu bila memperolehi sesuatu hasil usahanya sendiri....bukan ape...banyak sgt dah terjadi dalam dunia blog nie...asal tulis...asal tunjuk ade je yg tak puas hati....ateee....klu dalam blog sdiri pn nk share kejayaan sikit pn susah...payah la kan????

actually ummi nak share dgn kawan2 ummi yg baik hati kat luar sana nun....alhamdulillah.....semalam...sekali lagi ummi berjaya memperolehi sendiri " harta" atas usaha ummi sendiri....ummi tak nyusahkan suami....ummi tak berhutang.....malah ummi tak susahkan org lain pn nak pinjam duit sdiri.....lepas berjaya ade "dapur idaman" sendiri...semalam ummi dapat pula beli sofa idaman ummi.....syukur....satu persatu ALLAH permudahkan segala yg ummi rancang....walaupun bukan semua yg ummi idamkan dapat dalam sekelip mata...ummi tetap bersyukur sbb semua ats usaha dan pengorbanan ummi....thanks gak pd suami yg selalu bg support....ummi klu boleh tak nak susahkan abah 3U..die dah belikan rumah ni buat tempat berlindung ummi dan anak2 pn ..ummi dah cukup bersyukur...biarlah ummi lak take over membantu die "memenuhkan" rumah nie....

baru sampai....kerja2 pemasangan sedang dijalankan....

happy sangat ummi masa nie....yela..nak nyimpan bukan senang....huhu....

coffee table...tapi bukan ummi beli..dapat hadiah...okla kan..buat sementara waktu b4 dapat idaman sebenar....hehe....

mem besar ke 2 dok rasmikan........
haaa....masa uzma dok duduk ok lagi....time die melompat sana sini ummi dah tak tentu arah...keh keh...baru lagi tu yang ooii...ko dah lanyak...huhu......

mem besar ke 3....seksiii......aauuuwwww....!!

die lagi.........keh keh....

senyummm.........trademark die klu nampak kamera....

haa....nampak tak ampaian kat belakang warna hijau kuning tu??masa ni pun abah 3U sibuk pasang..baru beli gak....ingat nak beli yg lekat kat dinding tu...tapi mcm.............nak lekat tang mana??nak kene cari drill lagi....ahhhh....semua jadi lmbat....pakai dulu la hat tu....payah no nak sidai baju takde ampaian ni...sudahnye gantung kat pagar automatik dulu...hahahahaha....apa kelassss??????kih kih....

budak comot!!

dari cavenzi jee...ummi mana la larat nak simpan banyak2 beli yg mahal....tak mampu la nak beli lorenzo ke.....huhu..

ummi mmg cari yg jenis L shape ni...sbb tu je yg sesuai dgn kedudukan rumah ummi yg tak sebeso mana..jadila kan.....masa nak pilih tu..ummi rase mcm...eehh...pendek je sofa ni....kecik kot....takpelah...tapi hati dah bkenan....ambik jee...kene lak dgn bajet ummi kan....sambar jela....tengok2 bila letak kat ruang tamu...mak aiiihh...besonye...nasib tak ambik yg lagi panjang..hahaha....jenis kulit....warna gelap ala2 kelabu coklat rasenye...sesuai utk yg ade anak kecik...yg suke wat comot mcm anak2 ummi nie...senang nak bersihkan..keh keh....tempat sandar kepala boleh ditegakkan/dilaraskan ikut suke....tempat duduk boleh ditarik keluar kalau nak lagi luas....dah macam katil pn ade sofa ni...hahahaha....bantal kecik diorang bg 2...tapi ummi minta 4...hahahaha....bagi ummi dah cantik dah...tak tau la korang rase kureng lg....takpela..janji itu je yg ummi mampu takat nie...sbb banyak lg "idaman" ummi pasni...dan ummi kene kerja keras lagi....

rumah ummi still kosong lagi..means lom menata rias dgn sepenuhnya.....banyak cadangan...banyak pulak kene reject....pasai sbb anak2 masih kecik nie...banyak yg kene diambil kira....nak pasang wall paper takut depa wat "kertas lukisan"....nak wat lantai kayu....kene tengok dl "suasana" mcm mana kat sini....mcm2 la...so plan kene rombak bg ala2 kadar yg bersesuaian....banyak lagi wishlist ummi....rak tv....tv takyah...dulu dah beli yg beso...keh keh..errmm......cermin beso.......katil2 utk semua bilik...macam2la.....haaiihh....sabar.....................

setakat ni dulu....tang halaman lain cite yee...........byeee..............


7 comments:

@e_da said...

cantikla... akak pun byk beli perabot dr cavenzi nis..harga berpatutan... design pun cantik...happykan dpt brg baru..pelan2 lama2 penuhla rumah..hihi

Rusz Mohd said...

lama x BW..sgt busy lately..owh, cantik sofa tu..modern style..mcm sy aritu mula2 masuk umah mmg nk penuhkn ajer nga perabot tp memandangkan dah mintak transfer xjadi 1 haper pn..sb nk pindah randah..sy suka tgk ibu2 yg rajin hias rumah ni..leh dpt idea nnt..yer dok?

fuadnis said...

kak eida,
ye la kak..happy sangat2...lagi2 klu dr titik peluh kita sdiri biar pn secara perlahan2..huhu....

Rusz,
tq dear..tu je yg mampu dan menarik minat..mmg konsep moden style..so perabot pn berunsurkan modenla..pasal idea tu mmg suke sgt2..sbb tu saye suke nk tgk rumah kawan2..boleh ambik idea sikit...maklumlah tak brape "seni"..keh keh..

kis said...

bestnya dapat beli barang yang diidamkan dengan usaha sendiri...mmg 1 kepuasan...tahniah cikgu anis...(^_^)nnt kalo dah umah, buatlah n3 lagi yek...

fuadnis said...

thanks kis kerana memahami diri ku....hehehehe......

myaishahhafiz said...

x kisahlah jenama apa, janji x membebankan kita,

sya pun beli perabot dari cavenzi gak. biar la org nk kata perabot murah. janji x berhutang. he he he

d.i.l.a.r.i.z.a.d.i said...

terbaik lah!! memang cun.

takde masalah brand cavenzi janji benda tu cantik.