LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Tuesday, December 27, 2011

kandungan yang tak dijangka....

mesti ramai yang terkejut tentang entry GUGUR ummi 3U kan....
terkejut tu dtg dalam banyak aspek....
TERKEJUT sbb tak dengar berita mengandung pun..tetiba gugur....
TERKEJUT sbb .....eh...eh.....anak yg kecik pun kecik lote lagi tapi dah mengandung lagi????
TERKEJUT sebab fitrah perasaan manusia tu sendiri yg memang tak boleh dengar berita tentang kehilangan nie....
dan mgkin ade sebab lain lagi yg boleh buat kamu....dan kamu semua terkejut.......huhu....

apapun yg bermain difikiran kamu dan kamu semua.....ummi tak kisah....
anyway....thanks pd yg ucapkan takziah....
ummi sebenarnya ingin sekali berkongsi kisah duka ini dgn kamu semua secara detail..
agar kamu semua faham...dan tidak termasuk dalam TERKEJUT no 2 tu yee....
alhamdulillah ....bagi ummi.....ini rezeki BESAR dari ALLAH SWT pd ummi....
mudah sungguh ummi mengandung....padahal dulu...masa nak dapatkan ukail dan uzma...
punyelah susah yang amat.....
lepas2 lahirkan uzma....murah rezeki ummi menimang cahayamata...sampai tak larat nak "tepis"....
bukan "tepis" suami ummi yee.....hehe(sempat bergurau lak...)
tapi "tepis" rezeki yg tak jangka kunjung tiba....alhamdulillah....
manakan tidak....uzma baru setahun dah lekat umairah....
umairah baru menginjak 9bulan...lekat plak yg gugur nie....
padahal bukan tak makan benda2 yg mmg menyukarkan untuk "lekat"....
tapi tulah namanya rezeki......alhamdulillah sekali lagi......

tapi tu la....ummi 3U tak dapat nak teruskan berkongsi dgn kamu semua secara detail......
kenapa GUGUR....dan bukan KEGUGURAN....
KENAPA??????????????????
sebab ummi 3U dah susah nak percaya atau tak..
dgn orang2 yg ummi 3U boleh anggap sahabat......
bila mana beriya ambik berat tentang kita.....cuba memberi nasihat....
tapi dlm ummi kesedihan dan butu kata2 semangat....sempat lagi bergurau kurang enak dgn ummi....
sukarnya ummi memaafkan org hipokrit spt itu....

jadi....maafkanlah ummi ye kalian semua.....
ada kala...lebih baik kita simpan semua RASA itu dlm diri.....
mujur ada suami disisi............tidaklah ummi hilang pedoman............

thanks pd yg sayang pd ummi dan memberi semangat....
sesungguhnya..........ummi sayangkan kandungan ini.....
tapi ummi pcaya.......hikmah sentiasa ada.......
biarlah masa yg ada ini ummi gunakan sebaiknya membesarkan yg mana ada.....
mgkin bila ummi rasa sudah mampu memikul semula TANGGUNGJAWAB itu.....
ummi dan suami usahakan semula....insyaALLAH....
sbb ummi dan suami sukakan anak yg ramai....................................


 

4 comments:

b a r | n e said...

Tak tau ko pregnant, dan tak tau ko miscarriage. Sila kutuk sbb aku tak ambik tau hal kengkawan.

Takziah, Nis. Tabah ye.

fuadnis said...

its ok barina....mmg tak share dgn sesape pun until semua dah selesai....anyway thanks....

kis said...

Takziah..

InsyaALLAH,,ada rezeki nnt,,ada pengantinya yek...

Semoga tabah menghadapi semua dugaan..

p/s-hadiah GA dah selamat sampai..thanks bebanyak...

fuadnis said...

kis...thanks dear....hope u happy....