LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, September 17, 2008

bagi can skeett........

semalam aku, hubby n dan dah tentulah anak bujang kesayangan kami pn ikut sama..ke alor star..tujuan utamanya ialah nk bayar insuran kete n wat road tax sekali..kami pn menuju ke toyota cawangan alor star..sampai2 sana org yg sepatutnya menguruskan agenda kami hari tu takde dipejabat krn ke hospital melawat kawan setugasnye yg terlantar dihospital kerana serangan demam denggi..mcm musim plak yee..menurut jurujual yg bertindak menguruskan pembelian kete kami dulu dalam 10 minit lagi dia akan balik semula kepejabat..salah kami gak coz datang time rehat..he..he..erm..takpelah..lagipun tggu kat dlm pejabat yg berhawa dingin..siap ade playground sekali..jadi ukailpn mula buat pejabat tu mcm rumah dia sdiri..hik..hik..hubby akupun cakap..alaa...setakat tggu 10minit apelah sgt..nk dibandingkan 2 jam ms kita tggu kete kene servis...(sindiran utk bahagian servis toyota keeyy...)lagipun kami malas nk kuar n patah balik kesitu..jadinya kami wat kputusan tggu je...tgh2 mnunggu tu hubby tanya kt aku..pasni kita nk pg mana ye??........wah..soalan yg sungguh menarik..duit di tangan masih banyak lagi..lgpun mggu depan dah gaji..ermmm....kita g sopinglah..dah boleh mula ni soping raya..abis2 mguruskan sume ditoyota kamipn bgerak ke star parade alor star..tapi design baju2 skg sgguh mbosankan terutamanya baju utk boy..hubby kate klu takde yg bkenan takyah beli lagi la..nanti tak puas ati plak..kita soping kat kl je nanti bila balik selangor..kan ade ms lagi b4 raye..so kami pn decide cari baju melayu dl 4 hubby..ukail..pak mntua..n baju kurung 4 mak mentua..tempat yg biasa kami kunjungi ialah..................................

taadaaaa.............butik busana noriah collection..cukupla tunjuk beg je dulu..baju nanti inteprem ms rayela..distu je kami membelanjakan wang sebanyak RM420....baju melayu hubby+baju melayu ukail(dah tentulah sedondon..)+baju melayu pak mentua+baju kurung+tudung mak mentua..nak tengok????tak blehla..tak yah pujuk2..suprise.............muaahaahaa.....tapi......aku bagi can skeettt laaa...........
aku tunjuk ni jela..capal ukail utk dipakai bsama dgn baju melayu..kelas gitu anak bujang aku..mcm org beso2 jee..ni idea abah die la ni..nk ukail pakai capal tahun ni sama ngan die..boria sgguh anak beranak nie..kirenye ukaila de 2 pasang kasut raye la..satu lagi kasut utk dipakai padan dgn seluar jeans n t-shirt..cam besala....

fuuuhhh.........lepas satu bab..tggal carik tudung aku..t-shirt hubby n ukail je..okay gak beli sket2 camni..jadi takla letih sgt..abis2 soping kami terus mnuju balik ke rumah..nanti lambat lak bbuka..malas nk bbuka kat luar..sebab tiba2 teringin nk makan gulai batang pisang yg jual kat bazar ramadhan kuala nerang..sedap gile woooooo....jadi kamipn rush balik kesana..soping yg sterusnya bsambung mggu depan.................

2 comments:

atty's said...

salam..beshnya dah sopink raaya,
baju bdk lelaki kurangkan patern cantik2

fuadnis said...

atty,
haah..memangpun..bosan lak..asik tgk pattern yg sama je..klu baby girl best gile..mcm2 design adaa....