LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, September 6, 2008

apa cite semalam??

semalam,hujan lebat pn kami redah...redah jeeee............plan tetap plan..he..he..dari umah dah kul 4 lebih dekat kul 5..sampai alor star je dah dekat kul 6..lambat..hujan lebat pjalanan pn jadi slow je..dgn jam lg..sampai je bandar alor star hubby kate kite g tempah juadah utk bbuka dulu baru g soping..(ade ms lg b4 nk tggu bbuka..)

sesapa yg ke alor star ni la antara tempat yg terkenal utk makan..harge ..makanan..bleh tahan..ish..dpt snap sipi2 je..abg ni laju sgtla..restoran idaman kuala kt kuala kedah..ade lg satu tempat yg best namenye perindu tapi dah lama aku tak g situ..maklumlah jarang makan kt kuala kedah nie..klu ade pn lebih suke g idaman kuala..lepas tempah makanan, kami gerak g soping mall..soping2...kul 7 bgerak balik ke restoren..
menu..mcm besa..siakap masak pedas..tom yam campur..sotong goreng tepung, kailan ikan masin..jarang nk test menu lain..takut tak kene tekak..utk ukail..telur dadar n sup je..itupun sampai je restoren tu ms dah nk hampir bbuka ukail sorang yg makan dulu..kelaparan!!dahla hujan..sian anak ummi..
abis2 makan kami g kedai elektrik survey oven..mak aih..mujur tak beli lagi oven kt soping mall td..mahal siot..lebih 50 hengget!!dekat home mart rm259..dekat kedai ni rm209 je..aku cakap dgn hubby mahal sewa kedai kot..muaahaahaa...mana gambor oven??tak beli lagik..hubby kate mggu depan pg alor star lagik..nak bayar insuran kete ,klu dan bleh survey tempat lain lak kot2 ade tempat yg lebih murah lagik..he..he..tapi confirm mggu depan mesti beli..pasal dah masuk mggu ke2 posa..nanti lmbat beli bila plak kuih raye aku nk buat..
setiap kali kuar wajib beli majalah..erm...keluaran terbaru.....aku suke sangat!!!!!!aku ni penggemar majalah..kuar je beli..kuar je beli..kadang2 sampai tak dan nk keluar keluaran tbaru aku dah sibuk cari...nampak tak majalah no1 dari kanan??see..........maknenye mamang aku tekad nk buat kuih raye sdiri tahun nie..aku nak bodek mak mentua aku..nak tunjuk menantu dia mmang serba boleh..muaahaahaa...........

pssst..........bila dah beli oven nanti aku interpremlaa.....alah..yg murah2 je..kuih pn belum tentu jadik..kih..kih..

3 comments:

yayan said...

Anis, kite same tang majalah ... tapi aku tak beli buku resepi.. heheh... Ntah berapa ratus aku abis tiap bulan beli majalah...

YanDarwisy said...

Wah...bukan main ecited ko nak buat kuih. Aku baru gak bli oven. tapi kecik jer. bleh arr takat bakar2 ayam togel berempah. Actually kalau ko nak tau seumur hidup aku x pernah buat kuih@kek. Tapi thn ni aku nak cipta rekod. Maner tau bleh bukak kilang kek terus. (Cube x lagi dah nak memandai bukak kilang). aku pun minat bli majalah, majalah rapi. kui..kui..kui...kurusnyer idak

fuadnis said...

yayan..
betul la yan..akupun ntah berapa ratus abis duit utk majalah je..wajib..setiap bulan!kalau tak beli aku rase mcm kesian kt kedai majalah tue..kih!kih!penah sekali ukail wat perangai kat soping complex sudahnye aku fed up terus ajak hubby balik sampai terlupe beli majalah..balik je umah aku terus hangin..skg hubby aku jd tukang ingat..dia dah tau angin aku..muaahaahaa..


yandarwisy..

rupe2nye ada gak aku geng tak penah buat kuih/kek..ingatkan aku sorang je yg jahil..kih..kih..akupn nk cipta rekod gak..sepanjang 3tahun lebih aku kawin, br tahun ni aku nk try buat sdiri..yan,ko jgn lupe lak tayang kt blog ko 'hasil' kerje ko tue..he..he..