LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Monday, December 27, 2010

banyak hal betul la..!!

hari ni la meeting sekolah..
hari ni la wat syiling plaster..
hari ni la beli lampu+kipas
hari ni la wat monthly checkup..
huhu..............
meh aku cite satu2 yee....

pasal meeting sekolah..
takde pe sangat..
mcm biasa jee..
cuma pagi td b4 nak g sekolah
perut mulas2..cir bir lak..
nasib mase nampak nasil lemak dgn teh susu perut ok2 je..
wakakakakaka.....

2nd..
pasal syiling plaster..
alhamdulillah..dah siap wat mcm yg aku nak..
cumanye..
baru aku tau..
tingkat yg aku nak tu dapat wat lebar sekaki je..
takleh 2 kaki..sebab klu wat 2 kaki nampak sempit dan tak cantik plak..
so..kecik sketla dr umah orang2 lain yg luas lebar ruang tamunye..
tapi takpe..
bukan lebar yg penting..janji rumah aku still nampak luas..
klu wat lebar2 sgt tp rumah nampak sempit watpo kan??
owwhh...utk pengetahuan..
aku wat diruang tamu jee..
diruang2 lain..syiling plaster biase je..takde tingkat2..hehe:-)
kos RM1400..
bg aku okay dah..dlm bajet..
klu org lain dpt murah lg..tak taula aku untuk 17x11 kaki mcm aku..:-)
gambar??
nanti lain mase aku update ye..
tggu cina tu cat sekali la senang baru nampak cantik..takpun tggu aku pasang lampu terus..
baru gempak...wakakakakaka........
padahal malas nak cari kabel..
(rumah pun tak berkemas balik dr kampung nie..huhu..)

3rd..
cite pasal lampu dan kipas..
arini memborong lampu downlight dan kipas utk seisi rumah..
lampu2 lain....lain hari cari dan pilih..bagi kepala otak aku bertenang sket..
hehehehe....
banyak kedai kami dah servey....
tp kat alor setar nie mmg mahal..
kene pandai cari..
haritu tanya satu set kt jalan kanchut rm20 something rasenye..
pergghh....telan air liur la bila wat kire2...
ingat nak calibut cari kat sg petani jee..
pasal kat sana harga rm15-rm16 mcm tu..
sekali td saje cari kat mergong..
alhamdulillah ade sale..(YES punye kes gakle nie..)
6 inci patern bingkai hitam ade corak2...pattern baru katenye..
RM15 saje...
tapi sebab ambik banyak dia kire RM14 satu set...
selagi masih ade stok...
so malas nak pening2 kepala lagi nak cari tempat lain..
kang dikejar tak dapat dikendong keciciran..
kami beli jee...
pasal kipas lak..
ingatkan ruang tamu dan ruang makan jee nak beli mahal sket(elok sketla maksud aku)
tapi sbb save bajet tang lampu td..
so......
sekali dgn bilik beli jenama yg sama..

untuk ruang tamu aku pilih yg ini..
alpha e-light 828 5blades

ihsan google


dan untuk ruang makan dan 3 bilik yg lain
aku pilih yg ini..
alpha 828 5blades


ihsan google gak..tq..:-)

semua kipas aku pilih warna hitam..
nape??
1st dah namenye konsep moden kan..
baru stail sket..:-)
2nd..sebab tak nampak kotor(peratus tu banyakla..hehe)
klu putih paham2 jela..
tak sesuai utk aku yg malas nie..muahahahaha....

harga?
utk e-light 828
harga asal RM350
dapat less jadi RM340..

utk biasa 828..
satu RM320..
dapat less jadi RM300 sajork..:-)
okla tuu....janji puas hati....
dah nak warna hitam sangatkan..
jenama alpha la jadi pilihan..
atee.....cari KDK warna hitam diorang tak reka lagi...
haahahahaha.........

utk lampu downlight dan kipas seluruh rumah..
kos totalnye adelah RM2150 setelah diskaun yek..:-)
owwhh...lupe nak bgtau..ia termasuk lampu yg nak buh kat syiling tingkat aku tu yee..
apa namenye idakla aku ingat..hahahaha....
yg tu satu RM15..
kami beli 12 set..
okla...masih under bajet...
yang penting??????
PUAS HATI............:-)

tibe2 tersedar jap...
aku cite nie bukan nak ek ke ape..
nanti kate ape plak..
utk pengetahuan dan panduan korang je..
mana tau bila nak beli rase kene tipu ke...
takpun aku yg kene tipu..hahahaha....

4th....
nak cite pasal checkup tadi..
overall ok....
berat aku naik dgn jayanye...
(penangan makan banyak masakan mak cuti sekolah nie..)
balik kampung sebulan kan...hahahaha....
tu takpe lagi....
estimate berat baby dah 973gram...
perrggghh bleh tahan gak...
tapi tu pun takpe lagi..
yg tak bestnye adelah...................

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

baby dok songsang lak..huhuhuhu....
nak nangis nie..



ade 3 jenis songsang..
dan baby aku dok dalam keadaan yg kanan sekali tu..
FRANK BREECH
menurut doc..

ngapela sayang dok mcm tu????
................................................................................................
doc ckp jgn risau..ade peluang lg nak pusing..
akupun harap2 begitulah.........
so korang doakanla ye...
baby aku dok elok balik kepala kat bawah..
klu tak jwabnye..............................
TIDAAAAAAAKKKKKKKKKKK!!!!



5 comments:

DYLA said...

kipas hitam trend skang ni, sure cantik PC bertingkat tu nanti..

@e_da said...

syoknya deco umah baru.. harap2 baby tu berpusing la kan.. nis ckp2 la ngan dia suh pusing.. ehhehe

fuadnis said...

dell,
yela..kite ikut trend mase kini la yee..insyaallah..minta2 berserila PC aku yg cenonet tu..hik..hik..

kak eida,
syok jugak..tapi pening tetap ade..pelan2 kayuh....:-)

tula kak..nis harap dia dengarla cakap nis nie..minta2 pusingla balik pd kedudukan elok..amin..doakanla yee..

luvyayan said...

Anis, PC tu 1400 kat ruang tamu je or seluruh rumah?

Nur Raihana Abd Rahim said...

nice sharing..saya pun minat juga kipas wrna hitam tu.cantik.myb sesuai dgn konsep rumah sy bila siap nanti..plaster syiling tu utk ruang tamu rm1400?saya nak buat jugak utk liivng and dining je..kalau tak smpi 2500k kira murah la jugak yer.